- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
در مقاله پیش رو قصد داریم به معرفی دسیکاتور و انواع آن و روش کار با آن بپردازیم. دسیکاتور وسیله ایست(معمولا شیشه ای) درپوش دار و برای خشک نگه داشتن و یا خشک کردن مواد از آن استفاده می شود. فروشگاه تماد کالا این امکان را فراهم کرده است تا از خدمات خرید دسیکاتور استفاده کنید.
دسیکاتور وسیله ای قابلمه ای مانند از جنس شیشه نشکن(پیرکس، بیشتر دسیکاتورها از این جنس هستند) یا فلز است. دسیکاتور دارای دو بخش است که در بخش زیری آن، ماده ای جاذب رطوبت(ماده خشک کننده) قرار می گیرد که باعث جذب رطوبت از محیط آن و ماده مورد نظر می شود. بدین ترتیب، مواد خشک کننده، رطوبت موجود را جذب کرده و از رطوبت گرفتن ماده اصلی، جلوگیری می کنند.
بیشترین موادی که به عنوان جاذب رطوبت(مواد خشک کننده) در دسیکاتور استفاده می شوند عبارتند از سیلیکاژل(پراستفاده ترین)، اسید سولفوریک غلیظ، فسفر پنتا اکسید و کلسیم کلراید بدون آب. این مواد ممکن است بعد از مدتی از رطوبت اشباع شوند که معمولا به صورت تغییر رنگ در آنها قابل مشاهده است. به همین دلیل هم هر چندوقت یکبار آنها را درون کوره با دمای خاصی خشک می کنند که این دما برای مواد مختلف متفاوت است. به عنوان مثال سیلیکاژل را در دمای 150-180 درجه سانتی گراد خشک می کنند.
در بسیاری از موارد، موادی را که پس از فرآیند خشک کردن از کوره خارج می کنند، مستقیما به دسیکاتور منتقل می کنند تا از خشک شدن آنها جلوگیری شود.
بوته یا ظرف حاوی نمونه روی صفحه ی سوراخداری در دسیکاتور قرار می گیرند. پس از قرارگیری ظرف حاوی نمونه، درپوش ظرف را می گذارند. کناره های درپوش سمباده خورده هستند. معمولا این کناره هارا روغن کاری می کنند تا پس از قرارگیری درپوش آن، هوایی از دسیکاتور نشت نکند و رطوبت وارد آن نشود.
دسیکاتور در دو نوع ساده و شیر دار موجود می باشد و مطرح ترین برند های آن، زیماکس چک ،شات دوران آلمان می باشد که برند های چینی نیز در تولید دسیکاتور فعالیت دارند.
دسیکاتور ها دارای دو نوع کلی هستند:
دسیکاتورهای معمولی، صرفا یک ظرف قابلمه شکل با محل قرارگیری پودر خشک کننده هستند که ماده مورد نظر که قصد خشک نگه داشتن آنرا داریم، در آنها قرار میدهیم.
دسیکاتورهای خلا معمولا برای خشک کردن مواد استفاده می شود. در این دسیکاتور ها یک شیر قرار دارد که به پمپ خلا متصل می شود و از آن برای تخلیه هوا و رطوبت موجود در محفظه دسیکاتور استفاده می شود.
در ادامه با روش کار با دسیکاتور آشنا می شوید و نکات کار با دسیکاتور را می آموزیم
به طور کلی روش کار با دسیکاتور به این شکل است:
نکات مهم به هنگام استفاده از دسیکاتور را در فیلم زیر ملاحظه نمایید.
محلول استاندارد نیترات نقره برای استفاده در کابردهایی مانند تیتراسیون استفاده می شود. در مقاله پیش رو قصد داریم روش آماده سازی محلول استاندارد نیترات نقره را به همراه ریزه کاری های آن آموزش دهیم. نکته قبل از خواندن برای افرادی که از قبل با تهیه محلول های استاندارد آشنایی دارند: ساخت محلول های استاندارد تفاوت […]
پارافیلم چیست ؟ پارافیلم ( Parafilm ) در زبان انگلیسی به معنای پلاستیک انعطاف پذیر و مقاوم در برابر رطوبت و دما است. پارافیلم ورقه های نازک و نیمه شفافی هستند که از انعطاف پذیری بالایی برخوردارند و در دسته پلیمرهای ترموپلاستیک قرار دارند. ترموپلاستیک ها، پلیمر هایی هستند که با افزایش دما تخریب نشده […]
مکانیکی ها یکی از مشاغلی هستند که استفاده زیادی از دستکش دارند. در این مقاله قصد داریم درباره دستکش کار برای مکانیکی، اطالاعاتی را در اختیارتان بگذاریم. کاربردهای دستکش کار دستکش های کار به طور کلی برای محافظت از دست ها در برابر عوامل مختلفی استفاده می شوند. عوامل آسیب زننده به دست در محیط […]
هیتر آزمایشگاهی چیست؟ یکی از تجهیزات آزمایشگاهی ضروری در هر آزمایشگاهی هیتر است که در انواع مختلف و بسته به کاربردی که دارد تولید و به بازار عرضه می شود. هیتر آزمایشگاهی دستگاهی است که به آرامی و تدریجی، مایعات و محلول ها را در آزمایشگاه ها گرم می کند و در دو مدل تولید […]