- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
مزور یا استوانه مدرج یکی از ظروف بسیار پرکاربرد در آزمایشگاه است. کاربرد اصلی استوانه مدرج برای اندازه گیری حجم مایعات است. در مقاله پیش رو با مزور، انواع و روش استفاده از آن آشنا خواهیم شد.
این ابزار به شکل یک لوله استوانه ای شکل بلند است که در پایین آن یک پایه وجود دارد که امکان قرار دادن آن روی میز را فراهم می کند. لبه بالایی استوانه مدرج دارای یک برآمدگی کوچک به سمت بیرون است که باعث می شود ریخت مایع از آن به ظرف دیگر به اسانی انجام شود.
فروش استوانه مدرج
کاربرد اصلی مزور برای اندازه گیری حجم مایعات و انتقال است. دقت اندازه گیری آن از دیگر ظروف حجمی مانند بشر و ارلن بیشتر است ولی از بورت و پیپت که دقت بسیار بالایی دارند، کمتر است.
استوانه مدرج دارای حجم های مختلفی است. از 5 میلیلیتر تا 1000 میلیلیتر متفاوت است. باید دقت شود که استوانه مدرج های با حجم کمتر، دارای دقت بیشتری هستند و برای حجم های پایین، بهتر است از مزورهای با حجم پایین استفاده شود. به همین دلیل لازم است قبل از انجام آزمایش، مزور را انتخاب کنیم.
استوانه مدرج یا مزور دارای حجم های مختلف است. معمولا از دو جنس شیشه ای و پلاستیکی ساخته می شوند. مزورهای شیشه ای برای اندازه گیری دقیقتر هستند.
مزورهای پلاستیکی عمدتا از دو جنس پلیپروپیلن و پلی متیل پنتان ساخته می شوند. مزورهای پلی پروپیلن مات هستند و مقاومت خوبی نسبت به مواد شیمیایی دارند. استوانه مدرج های پلی متیل پنتان شفافتر هستند اما مقاومت کمی نسبت به گرما و موادشیمیایی دارند.
البته استوانه مدرج های شیشه ای خطر شکستن دارند اما استوانه مدرج های پلاستیکی اینچنین نیستند.
برای استفاده از استوانه مدرج لازم است که مایع مورد نظر را درون استوانه بریزید. پس از آن، ممکن است سطح مایع درون استوانه، به شکل منحنی باشد. در این حالت به صورت قراردادی، پایینترین جای این منحنی به عنوان حجم در نظر گرفته شده و عدد روی درجه گذاری به عنوان حجم مایع گزارش می شود. تصویر زیر این موضوع را بهتر نشان میدهد.
تیترازول یا محلول استاندارد با نقطه ذوب ۱۵۵ تا ۱۵۷ درجه سانتی گراد با فرمول شیمیایی (CH2N4) یک پودر کریستالی زرد رنگ روشن و بی بو است و در حرارت دادن تجزیه میشود و دود نیتروژن سمی از آن آزاد میشود. تیترازولها در فرآیندهای صنعتی و مصنوعی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. یکی از مشتقات […]
آلژینات سدیم این پودر ساختاری گرانولی یا فیبری به رنگ سفید مایل به زرد دارد. این ساختار بدون بو، دارای فرمول شیمیایی (C6H8O6)nاست. سدیم آلژینات یک نمک سدیم از اسید آلژنیک بوده که یک پلی ساکارید طبیعی است که در جلبک های قهوه ای یافت می شود. این ماده به طور کلی به عنوان تثبیت […]
چهارشنبه سوری کم خطر با تمادکالا چهارشنبه سوری، از قدیمی ترین رسوم ایران باستان است. این جشن از غروب آخرین سه شنبه سال تا پس از نیمه شب آخرین چهارشنبه سال است و از اصلی ترین مشخصات این رسم، برپا کردن آتش و پریدن از روی آن است. این رسم در ایران باستان، به عنوان […]
آیا تا به حال فکر کرده اید که تولید ظروف آزمایشگاهی در ابعاد و انواع مختلف به چه دلیل بوده است و ظروف آزمایشگاهی بر اساس ساختار در چه مواردی استفاده می شوند؟ با اطلاع از کاربرد هریک از ظروف آزمایشگاهی می توانید با دقت بالاتری آزمایشهای خود را انجام دهید و نتیجه صحیح تری […]
سلام
عکسی که برای خواندن مزور گذاشتید مربوط به پیپته، درجه بندی مزور از پایین به بالاست.
ممنون از تذکر شما حتما بررسی خواهد شد