- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
آمونیاک (NH3) با نام های Hydrogen nitride ، Trihydrogen nitride گازی سمی بی رنگ از یک ترکیب هیدروژنه نیتروژن دار با حلالیت بالا در آب است که به شکل ظاهری گازی و مایع است.
آمونیاک در اصل در فشار و دمای معمولی اتاق حالت گازی دارد، ولی در اثر فشرده سازی این گاز و سرد کردن به مایع بی رنگی تبدیل می شود. در صورت کاهش فشار بر آمونیاک مایع می توان دوباره آن را به گاز تبدیل کرد. این گاز در دمای بیش از 400 درجه سانتی گراد تجزیه شده و به هیدروژن تبدیل می شود.
خطرات و نکات ایمنی آمونیاک در مقاله ای به صورت کامل توضیح داده شده است.
آمونیاک در صنعت دارای کاربرد های زیادی است از مجموعه کاربرد های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تولید اسیدنیتریک، ساخت مواد منفجره، تولید کودهای شیمیایی ازت دار و نیترات، تهیه اوره، هیدروکسیل آمین و هیدرازین، در صنایع یخ سازی، سنتز نیتر و نیتروسلولز، صنعت نفت، نگهداری مواد غذایی و در کشاورزی، ورزشکاران و در خانه جهت از بین بردن چربی ها
تولید اسید نیتریک: آمونیاک در تولید صنعتی اسید نیتریک به کار می رود.
4NH3 (g) + 5O2 (g) → 4NO (g) + 6H2O (g)
ساخت مواد منفجره: یکی از قوی ترین بمب های دست ساز آمونیوم نیترات است. این بمب ها به بمب اوکلاهاما معروف هستند، که مواد سازنده ی آن آمونیاک و اسید نیتریک غلیظ است.
تهیه اوره: امروزه تمام فرایند های تجاری تولید اوره بر مبنای واکنش آمونیاک با انیدرید کربنیک می باشد. انیدرید کربنیک به عنوان یک محصول فرعی از کارخانه تولید امونیاک قابل حصول است.
صنایع یخ سازی: قالب های یخ بسته به نوع استفاده و کاربرد به دو صورت پولکی و قالبی تقسیم بندی می شود. در صنعت یخ قالبی از امونیاک و فریون به عنوان مبرد اولیه و اب نمک به عنوان مبدر ثانویه (براین) را خنک کرده عملیات سرد سازی را انجام می دهد.
صنعت نفت: آمونیاک خالص به علت خاصیت بازی وظیفه ی خنثی سازی اجزای اسیدی نفت خام را برعهده دارد. بنابراین مانع خوردگی تجهیزاتی مانند مبدل های حرارتی، کندانسورها و مخازن ذخیره سازی می شود.
نگهداری مواد غذایی و در کشاورزی: یکی از روش های نگهداری مواد غذایی استفاده از سرد خانه (دمای زیر 40 درجه) هاست که برای نگهداری طولانی تر حدود6 ماه تا یک سال بکار می رود. در سرد خانه ها از آمونیاک، ترکیبات هالوژنه نظیر دی کلر و در فلوئور به عنوان ماده سرمازا استفاده می شود.
ورزشکاران: ورزشکاران معمولا با استنشاق امونیاک با باز کردن عروق، جریان اکسیژن در خون را بهبود می دهند و در ورزش های سنگین سبب افزایش سطح هوشیاری و قوای جسمانی می شود.
تولید کودهای شیمیایی: از جمله کودهای شیمیایی کودهای ازتی همانند کود فسفات آمونیوم، کود اوره،کود نیترات آمونیوم است در ادامه به توضیح انها می پردازیم:
اگر می خواهید می توانید اطلاعات بیشتری در مورد کاربرد امونیاک در کودهای شیمیایی بدست آورید.
تهیه هیدروکسیل آمین و هیدرازین: هیدرازین که در تهیه بسیاری از دارو ها و عکسبرداری و رنگ پارچه به کار می ورد معمولا در روش چرخه Atofina-PCUK توسط عناصر اولیه آمونیاک، هیدروژن پراکسید و استون به دست می اید.
هیدروکسیل امین، که از دسته امین هاست، این مواد دارای خاصیت بازی، یک اتم نیتروژن در مرکز و یک یا سه گروه الکیل متصل به ان ها دارد. امین ها جز مشتق های امونیاک هستند با این تفاوت که به جای هیدروژن در امونیاک گروه الکیلی قرار می گیرد.
سنتز نیتروسلولز: از واکنش سلولز با 1 تا6 مولکول اسید نیتریک و اسید سولفوریک ماده ای به نام نیترو سلولز تهیه می شود. این ماده در لاک ها، پلاستیک ها و ابریشم های مصنوعی به کار می رود.
تمیز کردن چربی: در تمیز کردن اجاق گاز هایی که چربی زیادی به استیل و میله های جایگاه ظرف چسبیده می توان از امونیاک در هوای باز استفاده کرد( این روش به خاطر سمی بودن امونیاک باید با احتیاط انجام شود)
ایران با سهم 2900 هزارتن بعد از عربستان بیشترین سهم تولید آمونیاک را در منطقه ی خاورمیانه دارد. در سال 1342 برای نخستین بار، واحد تولید آمونیاک ایران در شیراز راه اندازی شد. اکنون می توان منطقه ی مکران (چابهار) را یکی از قطب های تولید اوره در ایران دانست. همانطور که نمودار نشان می دهد ایران در کنار کشورهای روسیه و چین و قطر و عربستان جز پنج کشور برتر صادرکننده اوره در دنیا است..
ایران با سهم 2900 هزارتن بعد از عربستان بیشترین سهم تولید آمونیاک را در منطقه ی خاورمیانه دارد. در سال 1342 برای نخستین بار، واحد تولید آمونیاک ایران در شیراز راه اندازی شد. اکنون می توان منطقه ی مکران (چابهار) را یکی از قطب های تولید اوره در ایران دانست. همانطور که نمودار نشان می دهد ایران در کنار کشورهای روسیه و چین و قطر و عربستان جز پنج کشور برتر صادرکننده اوره در دنیا است..
محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات آگار که به اختصار به آن XLD Agar گفته می شود، یک از محیط کشت های انتخابی و افتراقی است. pH تقربی این محیط 7.4 است و به دلیل وجود فنل رد به رنگ صورتی روشن یا قرمز روشن در می آید. مواد تشکیل دهنده محیط کشت گزیلوز لیزین […]
مقدمه کوره های الکتریکی از دیدگاه های مختلف قابل دسته بندی هستند. یکی از این دسته بندی ها بر اساس دمای کاری آنها می باشد. به طور کلی ایجاد گرما و بالا رفتن درجه حرارت در کوره ها از طرق مختلف انجام می شود که در این مقاله قصد داریم آنها را با جزییات معرفی […]
اسید نیتریک یک ترکیب شیمیایی با فرمول HNO3 و جرم مولکولی 63.01g/mol است. اسید نیتریک قابلیتی اسیدیته بسیار بالایی دارد و برای همین از قابلیت انحلال آن در صنعت استفاده فراوانی میشود. نام های دیگر اسید نیتریک، جوهر شوره و تیزاب است. اسید نیتریک خالص مایعی بی رنگ حساس به نور است که به مرور […]
طیف سنجی ارتعاشی روشی است که از طریق بررسی برهم کنش های بین تابش الکترومغناطیسی و ارتعاشات هسته ای، به آنالیز ساختار مولکولها می پردازد. طیف سنجی ارتعاشی کاملاً با روش های طیف سنجی از طریق برهم کنش های بین پرتو ایکس و نمونه ، متفاوت است. طیف سنجی ارتعاشی، در مقایسه با طیف سنجی پرتو […]