آمونیاک چیست و انواع آمونیاک از کجا بخرم؟

آمونیاک (NH3) با نام های Hydrogen nitride ، Trihydrogen nitride گازی سمی بی رنگ از یک ترکیب هیدروژنه نیتروژن دار با حلالیت بالا در آب است که به شکل ظاهری گازی و مایع است.
آمونیاک در اصل در فشار و دمای معمولی اتاق حالت گازی دارد، ولی در اثر فشرده سازی این گاز و سرد کردن به مایع بی رنگی تبدیل می شود. در صورت کاهش فشار بر آمونیاک مایع می توان دوباره آن را به گاز تبدیل کرد. این گاز در دمای بیش از 400 درجه سانتی گراد تجزیه شده و به هیدروژن تبدیل می شود.

خرید انواع آمونیاک

ساختار آمونیاک

مزایا و معایب آمونیاک

  • مزایا: ارزان قیمت، اثر تبرید بالا، به علت بوی تند و زننده می توان نشر ان را در محیط یافت و…
  • معایب: سمی و خطرناک، قابل اشتعال با هوا، بوی تند و زننده، آسیب شدید به چشم، پوست، مجاری تنفسی و سطوح مخاطی و..

خطرات و نکات ایمنی آمونیاک در مقاله ای به صورت کامل توضیح داده شده است.

کاربرد آمونیاک

آمونیاک در صنعت دارای کاربرد های زیادی است از مجموعه کاربرد های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تولید اسیدنیتریک، ساخت مواد منفجره، تولید کودهای شیمیایی ازت دار و نیترات، تهیه اوره، هیدروکسیل آمین و هیدرازین، در صنایع یخ سازی، سنتز نیتر و نیتروسلولز، صنعت نفت، نگهداری مواد غذایی و در کشاورزی، ورزشکاران و در خانه جهت از بین بردن چربی ها

تولید اسید نیتریک: آمونیاک در تولید صنعتی اسید نیتریک به کار می رود.

4NH3 (g) + 5O2 (g) → 4NO (g) + 6H2O (g)

کاربرد آمونیاک در تولید اسید نیتریک

ساخت مواد منفجره: یکی از قوی ترین بمب های دست ساز آمونیوم نیترات است. این بمب ها به بمب اوکلاهاما معروف هستند، که مواد سازنده ی آن آمونیاک و اسید نیتریک غلیظ است.

تهیه اوره: امروزه تمام فرایند های تجاری تولید اوره بر مبنای واکنش آمونیاک با انیدرید کربنیک می باشد. انیدرید کربنیک به عنوان یک محصول فرعی از کارخانه تولید امونیاک قابل حصول است.

تهیه اوره با آمونیاک

صنایع یخ سازی: قالب های یخ بسته به نوع استفاده و کاربرد به دو صورت پولکی و قالبی تقسیم بندی می شود. در صنعت یخ قالبی از امونیاک و فریون به عنوان مبرد اولیه و اب نمک به عنوان مبدر ثانویه (براین) را خنک کرده عملیات سرد سازی را انجام می دهد.

صنعت نفت: آمونیاک خالص به علت خاصیت بازی وظیفه ی خنثی سازی اجزای اسیدی نفت خام را برعهده دارد. بنابراین مانع خوردگی تجهیزاتی مانند مبدل های حرارتی، کندانسورها و مخازن ذخیره سازی می شود.

خرید آمونیاک صنعتی

نگهداری مواد غذایی و در کشاورزی: یکی از روش های نگهداری مواد غذایی استفاده از سرد خانه (دمای زیر 40 درجه) هاست که برای نگهداری طولانی تر حدود6 ماه تا یک سال بکار می رود. در سرد خانه ها از آمونیاک، ترکیبات هالوژنه نظیر دی کلر و در فلوئور به عنوان ماده سرمازا استفاده می شود.

ورزشکاران: ورزشکاران معمولا با استنشاق امونیاک با باز کردن عروق، جریان اکسیژن در خون را بهبود می دهند و در ورزش های سنگین سبب افزایش سطح هوشیاری و قوای جسمانی می شود.

تولید کودهای شیمیایی: از جمله کودهای شیمیایی کودهای ازتی همانند کود فسفات آمونیوم، کود اوره،کود نیترات آمونیوم است در ادامه به توضیح انها می پردازیم:

  • کود فسفات آمونیوم یکی از بهترین کودها دارای خاصیت اسیدی برای شرایط خاک قلیایی است که برای خاک ایران بسیار مناسب است.
  • کود ازتی به صورت یون آمونیوم و نیترات و اوره قابل جذب به گیاه است. این کود ها دارای بار منفی و جذب کلوئید خاک نشده و به خوبی جذب گیاه می شود. این کود با 26 درصد ازت برای چغندر کود مناسبی است.
  • کود اوره رایج ترین کود ازت در ایران است این کود به کود شکری معروف است و 46 درصد ازت دارد، حلالیتش در آب خیلی خوب است و برای کود های محلول مناسب است.
  • هیدارت آمونیوم که محلول آمونیاک در آب است قبل از کاشت گیاه به وسیله سرنگ به خاک تزریق می شود.

اگر می خواهید می توانید اطلاعات بیشتری در مورد کاربرد امونیاک در کودهای شیمیایی بدست آورید.

استفاده از آمونیاک در کود های شیمیایی

تهیه هیدروکسیل آمین و هیدرازین:  هیدرازین که در تهیه بسیاری از دارو ها و عکسبرداری و رنگ پارچه به کار می ورد معمولا در روش چرخه Atofina-PCUK توسط عناصر اولیه آمونیاک، هیدروژن پراکسید و استون به دست می اید.
هیدروکسیل امین، که از دسته امین هاست، این مواد دارای خاصیت بازی، یک اتم نیتروژن در مرکز و یک یا سه گروه الکیل متصل به ان ها دارد. امین ها جز مشتق های امونیاک هستند با این تفاوت که به جای هیدروژن در امونیاک گروه الکیلی قرار می گیرد.

سنتز نیتروسلولز: از واکنش سلولز با 1 تا6 مولکول اسید نیتریک و اسید سولفوریک ماده ای به نام نیترو سلولز تهیه می شود. این ماده در لاک ها، پلاستیک ها و ابریشم های مصنوعی به کار می رود.

تمیز کردن چربی: در تمیز کردن اجاق گاز هایی که چربی زیادی به استیل و میله های جایگاه ظرف چسبیده می توان از امونیاک در هوای باز استفاده کرد( این روش به خاطر سمی بودن امونیاک باید با احتیاط انجام شود)

بازار داخلی آمونیاک

ایران با سهم 2900 هزارتن بعد از عربستان بیشترین سهم تولید آمونیاک را در منطقه ی خاورمیانه دارد. در سال 1342 برای نخستین بار، واحد تولید آمونیاک ایران در شیراز راه اندازی شد. اکنون می توان منطقه ی مکران (چابهار) را یکی از قطب های تولید اوره در ایران دانست. همانطور که نمودار نشان می دهد ایران در کنار کشورهای روسیه و چین و قطر و عربستان جز پنج کشور برتر صادرکننده اوره در دنیا است..

بازار داخلی آمونیاک

ایران با سهم 2900 هزارتن بعد از عربستان بیشترین سهم تولید آمونیاک را در منطقه ی خاورمیانه دارد. در سال 1342 برای نخستین بار، واحد تولید آمونیاک ایران در شیراز راه اندازی شد. اکنون می توان منطقه ی مکران (چابهار) را یکی از قطب های تولید اوره در ایران دانست. همانطور که نمودار نشان می دهد ایران در کنار کشورهای روسیه و چین و قطر و عربستان جز پنج کشور برتر صادرکننده اوره در دنیا است..

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

مقدمه نانو ذرات فوتو کاتالیستی فوتوکاتالیزوری به فرایند تصفیه برخی از آلاینده های محیطی با استفاده از جذب امواج ماورا بنفش و مرئی توسط ذرات اکسید فلزی (نیمه رسانا) گفته می شود. امروزه استفاده از نانوذرات اکسید فلزات به دلیل خواص منحصر به فردشان در مقیاس نانو، بسیار توسعه یافته است. نانو ذرات اکسید تیتانیم، […]

نانوذرات و ویژگی­های آن­ها یکی از عرصه‌های مهم نانوتکنولوژی تولید نانوذرات است. دو ویژگی مهم ذرات در مقیاس نانومتری کـه عبارت‌ است از: برای تحلیل خواص آن‌ها از قوانین و مبانی مکانیک کوانتومی استفاده می‌شود زیرا قـوانین فیزیـک کلاسـیک در مـورد آن‌ها دیگر کارایی لازم را ندارند. با کاهش اندازه ذرات، نسبت سطح به حجم […]

سولفات مس چیست

30 خرداد 1401
سولفات مس چیست

کات کبود یا همان سولفات مس ماده ای مفید است که کاربردهای فراوانی در صنعت کشاورزی، شیمی و سایر صنایع دارد. با توجه به اهمیتی که این ماده دارد در این مقاله قصد داریم به شناخت بیشتر کات کبود یا سولفات مس و کاربردهای آن بپردازیم. کات کبود که نام دیگر آن مس(II) سولفات 5 […]

محلولی بی رنگ با بوی تند که از طبقه اسیدهای قوی(pH بین 0 تا 2) بوده و از دو عنصر هیدروژن و کلر تشکیل شده. این ماده که به دلیل خنثی سازی عوامل قلیایی در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد، به طور طبیعی در سیستم گوارشی اغلب گونه های جانوری ایز جمله انسان […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا