- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
سدیم استات، سدیم اتانات یا استات سدیم با فرمول شیمیایی CH3COONa، یک ترکیب بی رنگ و بی بو، محلول در آب، اتانول، متانول و هیدرازین است. این ماده یک نمک سدیمی استیک اسید است. در مقاله پیش رو به معرفی سدیم استات و کاربردهای آن میپردازیم.
سدیم استات از واکنش استیک اسید و سدیم بی کربنات بدست می آید:
CH3COOH + NaHCO3 → CH3COONa + H2CO3
کربنیک اسید + سدیم استات → سدیم بیکربنات + اسید اسِتیک
سدیم استات دارای کاربردهای زیادی در صنایع مختلف است. در ادامه به برخی از این کاربردها اشاره خواهیم کرد.
استات سدیم در صنعت نساجی برای خنثی کردن پسماند سولفوریک اسید استفاده میشود. همچنین در فرآیند تولید لباس های پنبه ای برای جلوگیری از جمع شدن الکتریسیته ساکن استفاده میشود.
سدیم استات در بتن برای کاهش دادن صدمات ناشی از آب استفاده میشود. این ماده به عنوان یک عایق برای بتن استفاده میشود. استات سدیم نسبت به اپوکسی که پیشتر برای مقاوم کردن بتن در برابر آب استفاده میشد، ارزانتر و از نظر محیط زیستی نیز کم خطرتر است.
سدیم استات به عنوان چاشنی و طعم دهنده در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. بعضی اوقات از آن در فرم سدیم دی استات استفاده میشود. از آن معمولا در چیپس ها برای دادن طعم سرکه و نمک استفاده میشود.
سدیم استات، باز مزدوج استیک اسید است و از محلول این دو میتوان به عنوان یک محلول بافری برای ثابت نگه داشتن pH استفاده کرد. محلول بافری نسبت به تغییرات pH مقاومت میکند و باعث ثابت ماندن تغریبی pH خواهد شد.
سدیم استات در پدهای گرمایشی، گرم کننده های دست و هات آیس ها استفاده میشود. از کریستالهای سدیم استات هیدرات برای این منظور استفاده میشود.
سدیم استات ماده ای خورنده و سمی است. این ماده قابل حریق است. در صورت تماس با پوست یا چشم، میتواند موجب سوزش و قرمزی شود. این ماده در صورت خورده شدن سمی است و لازم است که به پزشک مراجعه شود.
در هنگام کار کردن با این ماده لازم است که از دستکش، روپوش و عینک مخصوص استفاده شود.
برای انبارداری این ماده، لازم است که استات سدیم از اسیدهای قوی دور نگه داشته شود.
بوریک اسید بوریک اسید یک اسید معدنی سه ظرفیتی با فرمول شیمیایی H3BO3 است. در شکل زیر ساختار شیمیایی بوریک اسید دیده میشود. بوریک اسید از نظر حالت فیزیکی در دمای اتاق، مایع است و رنگ ندارد. این ترکیب، قابلیت انحلال در آب را دارد. نحوه تولید بوریک اسید بوریک اسید، یک اسید ضعیف لوئیس […]
دماسنج(تب سنج) ها همانطور که از اسمشان پیداست، دمای جسم یا فقط سطح جسم را به ما اعلام میکنند. دماسنج ها به روش های گوناگونی دما را به ما اعلام میکنند که این گوناگونی باعث پدید آمدن انواع مختلف دماسنج شده است که ما در ادامه به یکی از آن ها یعنی دماسنج مادون قرمز […]
آب مقطر، آب خالص از هر نوع باکتری و مواد سرب است که این نوع آب مناسب برای نوشیدن است این آب بر اثر تقطیر ناخالصی های خودش را از دست می دهد و تبدیل به آبی سبک و قابل آشامیدن می شود طرز تهیه آب مقطر به روش های مختلف انجام می شود. فرمول […]
EDTA (اتیل دی آمین تترا استیک اسید) یک عامل کیلیتکننده پرکاربرد در صنایع مختلف از جمله صنایع دارویی، آرایشی بهداشتی، کاغذسازی و پالپ، غذایی، کشاورزی است که به دلیل توانایی آن در ایجاد کمپلکس با یونهای فلزی (مانند روی، آهن، مس، سرب، آرسنیک، کادمیوم، آلومینیوم و…) و جلوگیری از تأثیرات منفی آنها، مورد استفاده قرار […]