سدیم استات، کاربردها و عوارض

سدیم استات

سدیم استات، سدیم اتانات یا استات سدیم با فرمول شیمیایی CH3COONa، یک ترکیب بی رنگ و بی بو، محلول در آب، اتانول، متانول و هیدرازین است. این ماده یک نمک سدیمی استیک اسید است. در مقاله پیش رو به معرفی سدیم استات و کاربردهای آن میپردازیم.

سدیم استات از واکنش استیک اسید و سدیم بی کربنات بدست می آید:

CH3COOH + NaHCO3 → CH3COONa + H2CO3

کربنیک اسید + سدیم استات → سدیم بیکربنات + اسید اسِتیک

فروش سدیم استات

کاربردهای سدیم استات

سدیم استات دارای کاربردهای زیادی در صنایع مختلف است. در ادامه به برخی از این کاربردها اشاره خواهیم کرد.

کاربردهای صنعتی سدیم استات

استات سدیم در صنعت نساجی برای خنثی کردن پسماند سولفوریک اسید استفاده میشود. همچنین در فرآیند تولید لباس های پنبه ای برای جلوگیری از جمع شدن الکتریسیته ساکن استفاده میشود.

  • کاربرد سدیم استات برای افزایش طول عمر بتن

سدیم استات در بتن برای کاهش دادن صدمات ناشی از آب استفاده میشود. این ماده به عنوان یک عایق برای بتن استفاده میشود. استات سدیم نسبت به اپوکسی که پیشتر برای مقاوم کردن بتن در برابر آب استفاده میشد، ارزانتر و از نظر محیط زیستی نیز کم خطرتر است.

  • کاربرد سدیم استات در صنایع غذایی

سدیم استات به عنوان چاشنی و طعم دهنده در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. بعضی اوقات از آن در فرم سدیم دی استات استفاده میشود. از آن معمولا در چیپس ها برای دادن طعم سرکه و نمک استفاده میشود.

  • کاربرد سدیم استات در تولید محلول بافری

سدیم استات، باز مزدوج استیک اسید است و از محلول این دو میتوان به عنوان یک محلول بافری برای ثابت نگه داشتن pH استفاده کرد. محلول بافری نسبت به تغییرات pH مقاومت میکند و باعث ثابت ماندن تغریبی pH خواهد شد.

  • کاربرد سدیم استات در پدهای گرمایشی

سدیم استات در پدهای گرمایشی، گرم کننده های دست و هات آیس ها استفاده میشود. از کریستالهای سدیم استات هیدرات برای این منظور استفاده میشود.

نکات ایمنی و عوارض سدیم استاتایمنی و علائم ایمنی سدیم استات

سدیم استات ماده ای خورنده و سمی است. این ماده قابل حریق است. در صورت تماس با پوست یا چشم، میتواند موجب سوزش و قرمزی شود. این ماده در صورت خورده شدن سمی است و لازم است که به پزشک مراجعه شود.

 

در هنگام کار کردن با این ماده لازم است که از دستکش، روپوش و عینک مخصوص استفاده شود.

خطرات ایمنی سدیم استات

برای انبارداری این ماده، لازم است که استات سدیم از اسیدهای قوی دور نگه داشته شود.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۸ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

اسید بوریک که به نام های دیگر نظیر اسید اورتوبوریک و هیدروژن بورات معرف است، یک اسید معدنی ضعیف با خاصیت ضدعفونی‌کنندگی است. اسید بوریک اولین بار توسط ویلهلم هومبرگ از واکنش بوراکس با اسید های معدنی تهیه شد و  که عنوان sal sedativum Hombergi ( نمک آرام بخش هومبرگ) گرفت. فروش اسید بوریک ساختار […]

فیلتر های سرسرنگی دسته ای از فیلتر ها هستند که برای فیلتر کردن مایعات با حجم پایین بسیار مناسب هستند. در مقاله پیش رو شما را با این فیلتر ها بیشتر آشنا می کنیم. فیلتر سر سرنگی چیست؟ فیلتر های سرسرنگی به فیلتر هایی گفته می شود که در سر سرنگ ها متصل می شوند […]

گوش انسان یکی از اعضای پراهمیت بدن انسان است که وظیفه حس شنوایی را بر عهده دارد. گوش انسان قادر است تا صداهای مختلف در محدوده فرکانس 20 تا 20هزار را بشنود. در این مقاله به طور خلاصه آناتومی گوش شرح داده شده است. گوش انسان شامل سه بخش گوش خارجی، گوش میانی و گوش […]

فیلتر سر سرنگی چیست و چه کاربردی دارد؟ فیلتر سر سرنگی به شکل یک چرخ است، و به همین علت، گاهی اوقات فیلتر چرخی نیز نامیده می شود. این فیلترها، یکبار مصرف هستند و کارتریج فیلتر مبتنی بر فیلتراسیون با غشاء است. این فیلتر از یک سمت به سر یک سرنگ وصل می‌شود و از […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا