متیل اورانژ و کاربردهای آن

متیل اورانژ(Methyle Orange) یا هلیانتین یکی از مواد شیمیایی است که عمدتا در تیتراسیون(تعیین غلظت یک محلول مجهول) به عنوان شناساگر pH مورد استفاده قرار میگیرد. در مقاله پیش رو به معرفی این ماده و کاربردهای آن میپردازیم.

متیل اورانژ در محلول های اسیدی به رنگ قرمز و در محلول های بازی به رنگ زرد در می آید. برخلاف دیگر شناساگرهای مهم، متیل اورانژ طیف کامل و مشخص رنگی ای برای مشخص کردن ندارد اما یک نقطه پایانی مشخص دارد. این ماده بدلیل حضور گروه SO3 در ساختار آن، محلول در آب است.

فرمول شیمیایی متیل اورانژ C₁₄H₁₄N₃NaO₃S است.

فرمول ساختاری متیل اورانژ

متیل اورانژ از بنزن سولفانیلیک اسید و دی متیل آنیلین تهیه میشود.

کاربردهای متیل اورانژ

شاخص رنگی متیل اورانژ

تغییر رنگ متیل اورانژ در محلول های اسیدی

در یک محلول زمانی که از اسید غلیظ به سمت اسید رقیق بیاییم، محلول از قرمز به سمت زرد تغییر رنگ میدهد. تغییر رنگ متیل اورانژ فقط در محدود اسیدی است و در محلول های بازی، با تغییر pH، تغییر رنگ محسوسی نخواهد داشت. نقاط پایانی طیف آن، در آب 25 درجه، برای رنگ قرمز pH 3.1 و برای رنگ زرد pH 4.4 است.

فروشگاه اینترنتی تماد کالا این امکان را فراهم کرده است تا از خدمات فروش متیل اورانژ استفاده کنید و این ماده را در مقادیر دلخواه و کیفیت مناسب سفارش دهید.

 

فروش متیل اورانژ

 

خطرات و نکات ایمنی متیل اورانژ

علائم ایمنی متیل اورانژ

متیل اورانژ ماده است که میتواند موجب جهش ژنتیکی شود. این ماده سرطانزا است. به همین دلیل در هنگام کار با آن، باید بسیار محتاط بود.

 

کاربرد های متیل اورانژ

  • متیل اورانژ در تیتراسیون و شناسایی غلظت محلول کاربرد فراوانی دارد به این دلیل که محدوده رنگی واضح و مشخصی در اسیدی بودن و قلیایی بودن محلول خواهد داشت.
  • متیل اورانژ ترکیبی رنگی است و در رنگ کردن و چاپ کردن پارچه ها به کار می رود.
  • این ماده در صنعت استفاده می شود.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۴۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

اصول اولیه طیف­ سنجی فوتو­الکترونی پرتو ایکس طیف ­سنجی الکترونی روشی است که از الکترون­های مشخصه منتشر شده از جسم جامد برای آنالیز عنصرها (نه شکل برداری مانند میکروسکوپی الکترونی) استفاده می­کند. الکترون­های مشخصه (چه الکترون­های اوژه باشند یا فوتوالکترون­ها) با داشتن مقدار انرژی مشخص، عنصرهای شیمیایی را در نمونه­ های مورد آزمایش تشخیص می­دهند. […]

عاملهای تجربی موثر در نتایج آنالیزهای حرارتی نتایج آنالیز حرارتی تحت تأثیر عواملی نظیر ابعاد و جرم نمونه، نرخ‌های گرمادهی (یا سرمادهی)، فضای محیط نمونه و حتی سابقه حرارتی و مکانیکی نمونه، قرار میگیرد. متقاضیان گرامی باید هنگام سفارش به این نکته توجه کنند. در صورت یکسان نبودن عاملهای دستگاهی و تجربی، بدست آوردن نتایج […]

یکی از روش­های خشک کردن و استریل کردن وسایل شیشه ای، ابزار و تجهیزات آزمایشگاهی، استفاده از آون و یا فور می­باشد. آون­های صنعتی برای فرآیندهای تولید با حرارت بالا مانند فرآیندهای بازپخت، خشک کردن، پخت و تمپر کردن طراحی شده­ اند. آون دارای یک ترموستات و یک نمایشگر دیجیتال است که از طریق آنها، […]

اسید سیتریک یک ترکیب آلی با خاصیت اسیدی ضعیف با فرمول شیمیایی C6H8O7 و جرم مولی 192.027g/mol است. اسید سیتریک با نام های اسید لیمو، جوهرلیمو، سیتریک اسید، hydroxypropane ،citric acid نیز شناخته می‌شود. اسید سیتریک در دمای اتاق به صورت پودر کریستالی سفید وجود دارد. این اسید به صورت طبیعی در برخی میوه ها […]

3 پاسخ به “متیل اورانژ و کاربردهای آن”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا