در مقاله انواع کود شیمیایی اطلاعات کاملی را درخصوص انواع کود شیمیایی کسب کردیم. از جمله کودهای شیمیایی کودهای ازتی همانند کود فسفات آمونیوم، کود اوره،کود نیترات آمونیوم است در ادامه به توضیح انها می پردازیم:
کود فسفات آمونیوم یکی از بهترین کودها دارای خاصیت اسیدی برای شرایط خاک قلیایی است که برای خاک ایران بسیار مناسب است.
کود ازتی به صورت یون آمونیوم و نیترات و اوره قابل جذب به گیاه است. این کود ها دارای بار منفی و جذب کلوئید خاک نشده و به خوبی جذب گیاه می شود. این کود با 26 درصد ازت برای چغندر کود مناسبی است.
کود اوره رایج ترین کود ازت در ایران است این کود به کود شکری معروف است و 46 درصد ازت دارد، حلالیتش در آب خیلی خوب است و برای کود های محلول مناسب است.
از مهمترین کاربرد های آمونیاک استفاده در تولید کودهای شیمیایی است. کودهای شیمیایی با درصد خلوص و ترکیبات شیمیایی مختلف، دارای تفاوت هایی در زمان کوددهی و نحوه ی پخش هستند. برخی از عناصر پرمصرف گیاهان می توان به عناصری همچون ازت، فسفر، پتاسیم، منیزیم و کلسیم اشاره کرد.
کودها بر اساس نوع عنصر، به کار رفته نام گذاری می شود (کود ازتی، کودی که در آن از ازت استفاده شده است). این کودها با بهای ارزان، کاربرد اسان، سبب افزایش محصولات می گردد ولی صدمات جدی به خاک و موجودات زنده و اکوسیستم وارد می کند؛ همچنین استفاده بیش از اندازه از ان باعث بیماری ها و افات متعددی در مزارع و باغ ها می شود. در ادامه به خواص کود ازتی می پردازیم.
ازت به صورت یون های امونیوم، اوره و نیترات عناصری همانند کلسیم و پتاسیم جذب گیاه می شود. از جمله کودهای مهم تشکیل شده از ازت کود اوره، کود نیترات کلسیم، نیترات پتاسیم، نیترات امونیم، هیدرات امونیم، سولفات امونیم هستند.
برای بررسی کود ها از لحاظ کیفی ( مقدار مصرفی در کشاورزی، عناصر تشکیل دهنده، میزان الاینده زیست محیطی کود و کیفیت کود) در ازمایشگاه های انالیز استفاده می شود.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دیگر کودهای شیمیایی میتوانید مقاله “انواع کود شیمیایی” را نیز مطالعه بفرمایید.
سود پرک یا کاستیک سودا یا سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید (NaOH) جامدی سفیدرنگ با دمای ذوب 1390درجه سانتی گراد است. سود پرک تمایل شدیدی به جذب رطوبت دارد، بنابراین در انتقال و نگه داری این ماده باید محافظت لازم صورت گیرد. این ماده بدون بو است و اثر خورندگی بالایی دارد. انحلال سودپرک در […]
طلا یکی از فلزات با ارزش جدول تناوبی است که در حالت معمول به رنگ زرد دیده شده و در حالت خالص بسیار نرم است. این فلز در دمای 1046درجه سانتی گراد ذوب شده و از ویژگی های آن می توان به هدایت الکتریکی بالای آن اشاره کرد. تمامی خواص ذکر شده تنها در مقیاس […]
امروزه میکروسکوپ الکترونی عبوری به دلیل قدرت تفکیک و بزرگنمایی بسیار بالا مورد توجه بسیاری از پژوهشگران برای تحقیقات پیشرفته در حوزه های علوم مختلف قرار گرفته است. در مقاله پیش رو تلاش شده است تا دو نوع میکروسکوپ الکترونی عبوری و الکترونی عبوری با رزولوشن بالا پس از معرفی مختصر، مقایسه شوند تا پژوهشگران […]
دماسنج(تب سنج) ها همانطور که از اسمشان پیداست، دمای جسم یا فقط سطح جسم را به ما اعلام میکنند. دماسنج ها به روش های گوناگونی دما را به ما اعلام میکنند که این گوناگونی باعث پدید آمدن انواع مختلف دماسنج شده است که ما در ادامه به یکی از آن ها یعنی دماسنج مادون قرمز […]