- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
آهک خوراکی یا هیدروکسید کلسیم، یک پودر سفید رنگ، بی بو با خاصیت قلیایی است که در محیطهای صنعتی مانند تصفیه فاضلاب، تولید کاغذ، ساخت و ساز و فرآوری مواد غذایی استفاده میشود. البته این ماده به عنوان جزئی از سیمان استخوانی، کاربردهای پزشکی و دندانپزشکی نیز دارد. هیدروکسید کلسیم اشکال و نامهای مختلفی دارد، از جمله:
آهک خوراکی شکلی از هیدروکسید کلسیم است که در روند تهیه غذاها استفاده میشود.
از آهک خوراکی برای اهداف مختلفی از جمله ایجاد ترشی بیشتر برای ترشیجات، ایجاد حالت تردی برای خیارشور، ایجاد حالت تردی و حفظ شکل میوهها در کمپوتها و مرباجات و غیره استفاده میگردد. علاوه بر این، افزودن این ماده به مواد غذایی بخشی از کلسیم مورد نیاز بدن را تامین میکند. در ادامه، طرز استفاده از آهک خوراکی برای تهیهی مربا را شرح میدهیم.
به دلیل خواص شیمیایی و قلیایی پودر آهک، خود این ماده به هیچ وجه نباید به طور مستقیم وارد بدن گردد یا به طور مستقیم با پوست دست تماس داشته باشد، بلکه برای کاربردهای مختلف باید آب آهک تهیه کرده و از آن استفاده شود. برای تهیه ی آب آهک، باید مقدار 1 کیلوگرم آهک هیدراته را در 5-6 لیوان آب ریخته و پس از هم زدن، فرصت کافی جهت ته نشین شدن پودر آهک بدهیم. از آنجایی که آهک هیدراته در آب حل نمیشود؛ بنابراین در ته ظرف ته نشین میشود و یک مایع سفید رنگ یا شیری رنگ بالای آن باقی میماند که آن را آب آهک گویند. آب آهک خواصی که از آهک هیدراته برای کاربردهای خوراکی نیاز داریم، را دارد.
بعد از تهیه آب آهک، میوههایی که پوست گرفته شدهاند و قطعه قطعه شدند را در آب آهک به مدت 24 ساعت میخیسانیم (شکل زیر). بعد از آن قطعههای میوه را از آن خارج میکنیم و سپس به مدت 8-10 ساعت در آب میخیسانیم. سپس از آب خارج میکنیم و با آن قطعات میوه، مربا یا کمپوت درست میکنیم. مزیتی که این کار دارد، این است که کمک میکند تا میوه در حین پختن بافت خود را حفظ کند و علاوه بر حفظ شکل، حالت تردی و تازگی داشته باشد. مزیت دیگرش این است که این اتفاق در حالی میافتد که نیاز به شکر خیلی زیادی نیست و شکر در حد معمولی برای تهیه مربا استفاده میشود.
برای تهیه مربا از میوههایی که معمولا بعد از پخته شدن، شکل و بافت خود را از دست میدهند، میتوان از روش آب آهک استفاده کرد. از جمله مرباهایی که میتوان به کمک آب آهک تهیه کرد، عبارتند از:
برای تهیه مربا از هر یک از میوههای گفته شده، میتوان از روشی که با استفاده از آب آهک در این مقاله توضیح داده شد، استفاده کرد.
برای تهیه کمپوت هم میتوان از محلول آب آهک برای کمک به حفظ بافت و ساختار میوه کمپوت استفاده کرد. میوههایی که میتوان با این روش، کمپوت کرد، عبارتند از:
در مقاله پیش رو قصد داریم به معرفی حسگر گازی(سنسور گازی)، انواع و کاربرد های آن بپردازیم. همچنین به بررسی تاثیر فناوری نانو در بهبود آنها و موانع تجاری سازی آن بحث خواهیم کرد. حسگرهای گازی(سنسور گازی یا Gas Sensors) سطح زندگی انسانها نسبت به دهه های گذشته بعلت انقلاب صنعتی رشد کرده است. این […]
احتمالا شما هم تا بحال اسم موادی مانند آب ژاول، آب اکسیژنه و آب مقطر را شنیده اید و با خود فکر کرده اید که این مواد چی هستند و تفاوتشان در چیست. در مقاله پیش رو قصد داریم هرکدام از این مواد را معرفی کرده و با یکدیگر مقایسه کنیم. در ادامه به معرفی […]
علائم خطر مواد شیمیایی (GHS ها) بر روی بسته بندی موادشیمیایی، علائمی درج شده اند که بیان کننده ی خطرات مواد هستند. بعضی از مواد هیچگونه علائم خطر خاصی ندارند که معمولا جای خالی آنها بر روی مواد موجود است. مانند تصویر زیر: جای خالی GHS ها دایره شعله ور: -گاز های اکسیدکننده […]
تکنولوژی کاهش سرعت پرتو (Beam Deceleration Technology) در تصویربرداری SEM با بالاترین قدرت تفکیک از نمونه های زیستی بدون تخریب آنها می باشد. دراین فناوری، یک ولتاژ بایاس منفی روی نمونه اعمال می شودکه باعث کاهش انرژی پرتو فرودی می شود. در نتیجه الکترون های ساطع شده از نمونه اعم از بازگشتی و ثانویه […]