- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
فرایند دباغی یا چرمسازی، پوست فسادپذیر را به یک ماده طبیعی پایدار، دایمی و انعطاف پذیر برای کاربردهای گوناگون تبدیل می کند. این ماده طبیعی پایدار “چرم” نام دارد که کاربردهای بسیاری نیز دارد. در مقاله پیشرو به معرفی فرآیند دباغی و مواد شیمیایی مورد استفاده در آن خواهیم پرداخت.
شرکت تماد کالا این امکان را فراهم کرده است تا از خدمات فروش مواد شیمیایی استفاده کنید و انواع ماده شیمیایی را سفارش دهید.
چرمسازی یا دباغی مراحل مختلفی دارد که در طی آنها پوست خام به چرم تبدیل میشود. در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
در این مرحله پوست ها نمک سود میشوند. آب سرد از روی پوست های نمک سود شده عبور داده میشود و نمک در آب حل میشود. با اینکار پوست مقداری آبدار میشود. همچنین در این فرآیند برخی از پروتئین های موجود در پوست به همراه خون و دیگر پروتئین های محلول در آب از پوست خارج میشوند. خروج این پروتئین ها باعث افزایش کیفیت چرم میشود.
در این مرحله معمولا از مواد ضد باکتری(غالبا ترکیبات کلر) نیز استفاده میشود.
در این مرحله میتوان از موادی مانند سولفید سدیم(S2Na) یا تترا سولفید سدیم(4s2Na) در آب استفاده کرد تا باعث سست شدن ریشه مو میشوند.
در این مرحله پروتئین های محلول در آب از پوست جدا شده، پوست با جذب آب به حالت طبیعی خود باز میگردد و برای مراحل بعدی آماده میشود.
در این مرحله عملیات آهک دهی روی پوست صورت میگیرد. با بالابردن pH خون، ریشه موها سست شده و به حذف پروتئینها و چربی های زائد پوست کمک میشود. با قرار گرفتن پوست در این محیط، بدون آسیب به کلاژن پوست، مولکولهای کراتینی مو شکسته میشوند.
پس از مرحله آهک دهی، لازم است که تمامی بافت های غیرضروری پوست، حذف شوند. در این مرحله با استفاده از دستگاهی به نام لشبر، گوشت ها و دیگر بافت های اضافی باقیمانده روی پوست از آن جدا شده و باعث میشوند مواد شیمیایی ای که در مراحل بعدی استفاده میشوند، به طور یکنواخت به پوست نفوذ کنند.
پس از لش زدایی باید پشم و مو و دیگر پروتئین های زائد را از پوست جدا کرد. برای اینکار آنرا در محلول اب آهک قرار میدهند و به آن اندکی سولفید سدیم نیز می افزایند. این ترکیب کندن پشم و مو را سرعت می بخشد.
در کنار سولفید سدیم از ترکیبات دیگری مانند متیل آمین، سولفیدات سدیم و کربنات سدیم نیز استفاده میشود؛ این مواد برای تسهیل فرایند موگیری هستند.
آهک باقیمانده از مرحله قبل باید کاملا حذف شود زیرا ممکن است مرحله رنگ آمیزی را دچار مشکل کند. برای این منظور از مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت چرمسازی مانند نمکهای آمونیوم، بی سولفیت سدیم، اسید سولفوریک و … استفاده میشود.
پوست را در یک محلول قلیایی به همراه نمک های آمونیوم میخوابانند که در نتیجه آن، اثر آنزیم ها افزایش داده میشود و سطح پوست صاف و تمیز میشود. ضمنا انعطاف پذیری پوست نیز افزایش می یابد.
پوست بعضی حیوانات چربتر است و نیاز به مرحله ای جداگانه برای حذف چربی دارد. در این مرحله معمولا از هیدروکسید سدیم برای تبدیل چربی به صابون و شستن آن با آب استفاده میکنند.
برای رنگ آمیزی چرم از مواد رنگی آلی و مواد رنگی معدنی ای مانند اکسید روی و کرومات سرب استفاده میشود.
در مقاله بالا سعی شد مراحل تولید چرم بیان شده و مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت چرمسازی نیز نام برده شوند. امیدواریم مقاله مفید واقع شده باشد. ضمنا میتوانید مواد شیمیایی نامبرده شده در بالا را از تمادکالا خریداری کنید.
سیالات غیرنیوتنی برای همه سنین، جذابند و فرصتی برای یادگیری بیشتر شیمی فراهم میکنند. در این مقاله 4 روش برای تهیه اسلایم آموزش داده شده است؛ تا به راحتی بتوانید اسلایم تهیه کنید. یکی از روشهای سریع برای ساخت اسلایم با استفاده از مواد مختلف، مثل چسب و بوراکس، نشاسته ذرت، شیر بدون چربی، شامپو و […]
محلول استاندارد نیترات نقره برای استفاده در کابردهایی مانند تیتراسیون استفاده می شود. در مقاله پیش رو قصد داریم روش آماده سازی محلول استاندارد نیترات نقره را به همراه ریزه کاری های آن آموزش دهیم. نکته قبل از خواندن برای افرادی که از قبل با تهیه محلول های استاندارد آشنایی دارند: ساخت محلول های استاندارد تفاوت […]
مواد شیمیایی موجود در انواع شامپوها شامپوها یکی از پرکاربردترین محصولات بهداشتی هستند که در انواع مختلفی ساخته می شوند. دلیل این همه تنوع و گوناگونی به جهت تفاوت خواص این محصولات روی مو می باشد. موضوع اصلی این است شما باید بدانید که فرمولاسیون ساخت شامپو چیست و حاوی چه موادی است. به این […]
تیزآب سلطانی (Aqua regia) مخلوطی از اسید نیتریک و اسید هیدروکلریک است که به طور بهینه به نسبت مولی ۱:۳ ترکیب میشود. یک مایع بخارزا است و اگر تازه تهیه شده بیرنگ است، اما پس از مدتی به علت تشکیل نیتروزیل کلرید (NOCl) و دیاکسید نیتروژن (NO2) به رنگ زرد، نارنجی یا قرمز درمیآید. این […]