تیترازول یا محلول استاندارد با نقطه ذوب ۱۵۵ تا ۱۵۷ درجه سانتی گراد با فرمول شیمیایی (CH2N4) یک پودر کریستالی زرد رنگ روشن و بی بو است و در حرارت دادن تجزیه میشود و دود نیتروژن سمی از آن آزاد میشود. تیترازولها در فرآیندهای صنعتی و مصنوعی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. یکی از مشتقات تیترازول در تعیین کمیت فعالیت تنفسی سلولهای زنده در کشت سلولی کاربرد و برای تصفیه مایعات بیولوژیکی استفاده میشود.
در شیمی، کارایی و نحوه استفاده از تترازول در مشخص کردن مواد موجود در ساختار دارای اهمیت زیادی است. این محلول غلظت محلول مجهول یا همان آنالیت، از واکنش بین تیترازول و آنالیت را مشخص میکند و غلظت دقیق و مشخصی دارد. در تیتراسیون های حجم سنجی تیترازول به عنوان محلول استاندارد دارای بیشترین کاربرد میباشد. از محلول های استاندارد معمولا در انواع روش های تیتراسیون استفاده میشود که برای تعیین مقدار ماده، روش مناسبی میباشد.
غلظت آن باید با گذر زمان ثابت باقی بماند، سرعت واکنش آن با نمونه باید سریع باشد، واکنش بین ماده استاندارد و نمونه باید به طور کامل صورت بگیرد و نقطه تعادل به راحتی قابل تشخیص باشد.
کاربرد کلی آن ها استفاده در تیتراسیون، حجم سنجی و کامپلکسومتری میباشد، این محلول با درصد خلوص و غلظتی کاملا دقیق و مشخص شده برای تولید محلول به جهت حجم سنجی مورد استفاده قرار میگیرد، تیترازول سود، پتاس، اسید اگزالیک،اسید سولفوریک، تیوسولفات سدیم از جمله تیترازول های پر کاربرد هستند. هر کدام از این مواد به شکل آمپول استفاده میشود.
یک محلول استاندار که در تیتراسیون و اندازه گیری حجم و عمدتاً برای تیتراسیون بازها استفاده می شود. به صورت مایع و آمپول موجود و غلظت آن ۰.۱ مولار است.
در درمان بیماریهای غده تیروئید از جمله کمبود ید ،پرکاری تیروئید و محافظت از غده تیروئید در برابر اثرات تشعشعات، غربالگری سرطان دهانه رحم، می تواند زخمهای بسیار کوچک را ضد عفونی کند، میتوان برای ضدعفونی اضطراری آب آشامیدنی و محلول لوگول در صنعت آکواریوم دریایی استفاده میشود.
بدون رنگ و بوی مشخص، خوراکی، محلول در آب، دارای خواص بازی قوی است، بسته بندی این محصول به صورت آمپولی میباشد.کاربرد آن در تیتراسیون مواد اسیدی به منظور سنجش غلظت، صنایع مختلف شیمیایی، در کامپلکسومتری است.
خورنده، محلول بی بو و بی رنگ، محلول در آب است و دارایی خاصیت اسیدی قوی میباشد و در داروسازی و تیتراسیون محلول های قلیایی با غلظت نامشخص، در صنایع دارویی و شیمیایی، در تیتراسیون بازها و الکترولیت ها کاربرد دارد.
در آمپول های با حجم مشخص به فروش می رسد، غلظت آن ۰.۱ مولار است، در واقع این ماده محلولی استاندارد است که برای عمل تیتراسیون و از آن در تیتراسیون و حجم سنجی ها استفاده میشود.
در آزمایشگاه های هماتولوژی به عنوان حفظ سلول های خونی به عنوان ماده ضد انعقاد مناسب، توانایی پیوند با تعدادی از عناصر را داشته و با اتصال به کلسیم می تواند آنرا از محیط خارج نماید.
حفاظت عالی در برابر خوردگی و زنگ زدگی، عملکرد پوشش عالی که از سایر گزینه ها بهتر عمل میکند، حداکثر مقاومت در برابر عناصری مانند باد، باران و هوای نمکی، تا ده سال پس از استفاده نیاز به تعمیر و نگهداری کم یا بدون نیاز است، به راحتی اعمال و بدون هر گونه آشفتگی یا بخار حذف میشود و راه حل مقرون به صرفه برای محافظت از سطوح بیرونی است.
یک محلول آبی رنگ با خاصیت قلیایی است و از این تیترازول برای خنثی کردن اسیدها، انجام فرآیندهای تیتراسیون، کامپلکسومتری، داروسازی،لوازم آرایشی، نمک های پتاس مختلف، صنایع غذایی، صنایع بهداشتی و آلکالین باتری استفاده میشود. خورنده برای فلز و بافت بدن، این محلول بی بو و بی رنگ است، محلول در آب است و ویژگی بازی دارد.
محلول تیترازول اسید اگزالیک ۰.۱ نرمال یک محلول آبی اسید آلی میباشد و دارای خاصیت اسیدی بسیار قوی میباشد. در صنایع مختلف شیمیایی، به عنوان سفید کننده ، عامل کاهنده در واکنش های اکسیداسیون – احیا، در داروسازی برای تولید برخی آنتی بیوتیک ها و به عنوان حلال استخراجی کاربرد دارد.
مزایای آن شامل خلوص و دقت بالا، غیر فرار، حلالیت، مقرون به صرفه، تضمین کیفیت است. در تیتراسیون و حجمسنجی (ترکیبات حاوی کلر)، کمپلکسومتری، درمان مسمومیت با سیانید، درمان بیماری پیتریازیس- ورسیکالر (بیماری پوستی- قارچی)، درمان سمیت کلیه و استخراج طلا کاربرد دارد.
تیتراسیون معمولا در علم شیمی به کار میرود و برای تعیین غلظت یک ماده مجهول استفاده میشود. در تیتراسیون اندازهگیری حجم بسیار مهم است، به همین دلیل به آن آنالیز حجمی نیز میگویند. یکی از معمولترین آنالیزهای حجمی، تیتراسیون اسید و باز است. در این روش محلول مجهول در یک ظرف قرار دارد. سپس محلول […]
شاید بسیار برایتان پیش آمده باشد که گلهای زیبای عروسی، تولد، سالگرد ازدواج یا هر مناسب دیگری که دریافت کرده اید، بعد از مدتی پلاسیده شده اند و با وجود اینکه بسیار آنها را دوست داشته اید، مجبور به دورانداختن آنها شده اید. در مقاله پیش رو به شما خواهیم آموخت که بتوانید این گلها […]
بپا تو تعطیلات کمردرد نگیری ! کمر انسان، در اکثر فعالیت های روزانه در معرض فشار قرار دارد. از طرفی اگر فشار زیادی وارد شود، دچار درد میشود و از سویی دیگر اگر فعالیت های روزانه بدی داشته باشیم به طور مثال بد بنشینیم یا فشار زیادی وارد کنیم، دچار درد خواهد شد. طبق آمار، […]
هیتر استریر نوعی از تجهیزات آزمایشگاهی است که برای همگن کردن، مخلوط کردن و حرارت دادن به مایعات کم حجم استفاده می شود. این دستگاه بیشتر در آزمایشگاههای شیمی، زیستشناسی، مهندسی و … کاربرد دارد. ساختار هیتر استریر استریر از 2 قسمت اصلی همزن و گرمکن تشکیل میشود که توسط دو بخش هیتر و استریل […]