آب مقطر آکواریوم یکی از انواع آب مقطر است که بدلیل خلوص بالا و ایمنی برای استفاده در آکواریوم ها گزینه بسیار مناسبی می باشد.
آب مقطر آبی است که حذف ناخالصی های آب در آن از روش تقطیر صورت گرفته است. در روش تقطیر ابتدا آب جوشانده می شود و سپس بخار تولید شده و حاصل از آب جوشیده سرد شده و جمع آوری می شود و در نتیجه آب تصفیه شده تولید می شود. درست است که تقطیر بسیاری از ناخالصی ها را از بین می برد، اما ناخالصی هایی که نقطه جوش آن ها کمتر از آب است را حذف نمی کند و این بدان معناست که ممکن است هنوز ذرات نامطلوبی در آب مقطر وجود داشته باشد.
بین آب مقطر آکواریوم و آب لوله کشی چند تفاوت عمده وجود دارد که اصلی ترین آن ها مربوط به مواد مغذی و مواد معدنی است. کیفیت آب لوله کشی بستگی به محل زندگی دارد و از مخازنی خارج می شود که دائما تحت تأثیر الگوهای آب و هوایی و ترکیب زمین شناسی هستند. همچنین پارامترهای مهم آب، مانند سطح pH و سختی آب، بر اساس ورودی ها و خروجی های روزانه می تواند در مکان های مختلف بسیار متفاوت باشد که همین دلایل سبب می شود تا آب لوله کشی ویژگی های مناسب برای زیستن و حتی زایش ماهی ها را نداشته باشند.
قبل از اینکه تصمیم به تهیه آب مقطر آکواریوم کنیم بهتر است پاسخ این سوال را بدهیم. برای مخزن و آکواریوم ماهی ها انواع مختلف آب موجود است که به نظر می رسد همه آن ها کارهای مشابهی انجام می دهند. حال چگونه می توانیم متوجه شویم که باید از آب مقطر آکواریوم یا چیز دیگری به جای آن استفاده کنیم؟
استفاده از آب مقطر آکواریوم در مخزن نگهدارنده ماهی ها یا آکواریوم، نگرانی وارد شدن مواد مغذی نامطلوب یا هرگونه فلزات یا مواد شیمیایی دیگر که هر کدام ممکن است ایمنی ماهی را به خطر بیندازد را به مخزن کاهش می دهد.
اما از طرفی هم آب مقطر آکواریوم بسیاری از مواد معدنی ضروری برای ماهی ها، گیاهان و بی مهرگان را برای گذراندن برخی فرایندهای سلولی ندارد و احتمالاً لازم است این مواد را به آب اضافه کنیم. مورد دیگری که ممکن است ایجاد سوال در ذهن کند استفاده از آب مقطر آکواریوم برای ماهی های آب شیرین و آب شور است.
در آکواریوم ماهی های آب شیرین می توانیم از مخلوط آب مقطر با آب شیرین استفاده کنیم. که آب لوله کشی به عنوان آب شیرین به دلیل مناسب نبودن برای ماهی ها بهتر است معدنی شود و اما برای ماهی های آب شور به این ترتیب باید عمل کنیم که بعد از پر کردن مخزن ماهی با آب مقطر آکواریوم و آب شیرین در پایان نمک هم اضافه کنیم.
این بدین معناست که پر کردن مخازن ماهی با آب کاملاً مقطر، نمی تواند جایگزین مواد معدنی ضروری موجود در مخزن شود و باید برای حل این مشکل نمک را اضافه کنیم تا مواد معدنی و مغذی حاصل از آن برای ماهی ها تامین شود. در نتیجه مخازن ماهی و آکواریوم ها نباید به طور سنتی و فقط با آب مقطر آکواریوم پر شوند. چرا که فاقد بسیاری از مواد معدنی نظیر کلسیم و آهن هستند که ضروری برای رشد ماهی ها می باشند.
علاوه بر این، چون ماهیان دارای غشای نیمه تراوا هستند می توانند در آب مقطر خالص ضربه های کشنده ای را تجربه کنند. بطور مثال ماهی بتا هنگامی که در مخازنی که تنها با آب مقطر پر شده اند قرار می گیرد مستعد آسیب می باشد. در صورت استفاده از آب شیرین به جای آب مقطر آکواریوم به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
در بسیاری از موارد توصیه می شود صرفا از آب مقطر برای ماهی ها استفاده نکنیم و همراه آب شیرین یا آب شور، آن را استفاده نماییم. با این حال، اگر فقط آب مقطر در دسترس بود، مواد معدنی باید در آن ذخیره شود تا ماهی ها سالم بمانند. از این رو توصیه می کنیم به جای آب مقطر آکواریوم از آب معدنی تصفیه شده استفاده کنید.
از طرف دیگر، می توانیم از آب لوله کشی استفاده کنیم. اما باید آن را تصفیه کنیم تا مواد شیمیایی که به طور بالقوه برای ماهیان سمی هستند را حذف کنیم. بطور مثال کلر یا کلرامین که اغلب به عنوان تصفیه کننده به آب لوله کشی اضافه می شوند جزو مواد شیمیایی هستند که به آبشش ماهی ها آسیب وارد می کنند. بنابراین قبل از استفاده از آب شیرین باید آن را از نظر مواد شیمیایی آزمایش کنیم و در صورت وجود آن را با تهویه مطبوع تصفیه کنیم.
این کار باعث می شود فلزات سنگین را حذف و عمل فیلتراسیون در آب شیرین انجام شود. البته لازم به ذکر است که مخزن ماهی ها باید به طور ایده آل دارای سیستم فیلتراسیون باشد تا بتواند به طور دوره ای آب را از ناخالصی ها تمیز کند و در صورت عدم وجود دستگاه تصفیه، مخزن باید هفته ای یکبار تمیز شود.
همچنین باید اطمینان حاصل کنیم که دمای آب هم دمای اتاق باشد، نه خیلی سرد و نه خیلی گرم. آزمایش pH را نیز انجام دهیم تا مطمئن شویم که آب دارای pH زیاد یا خیلی پایین نیست و pH آن خنثی و 0.7 است.
اصول اولیه طیف سنجی فوتوالکترونی پرتو ایکس طیف سنجی الکترونی روشی است که از الکترونهای مشخصه منتشر شده از جسم جامد برای آنالیز عنصرها (نه شکل برداری مانند میکروسکوپی الکترونی) استفاده میکند. الکترونهای مشخصه (چه الکترونهای اوژه باشند یا فوتوالکترونها) با داشتن مقدار انرژی مشخص، عنصرهای شیمیایی را در نمونه های مورد آزمایش تشخیص میدهند. […]
اتوکلاو تشکیل شده از دو کلمه Auto به معنی خودکار و cave به معنی قفل شونده است و دستگاهی است که برای استریل کردن مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه که به منظور استریل کردن مراکز عمومی بهداشت، آزمایشگاه های بالینی، تحقیقاتی و میکروبیولوژی به کار می رود و از اهمیت به سزایی برخوردار […]
آب اکسیژنه برای اولین بار توسط آقای تنارد شناسایی شد. او با اسیدی کردن پراکسید باریم و خارج نمودن آب اضافی آن، از طریق تبخیر در خلأ، موفق شد این محلول را اختراع نماید. آب اکسیژنه محلولی بی رنگ است که از نظر خواص فیزیکی بسیار مشابه آب بوده اما خواص شیمیایی فراوانی دارد. میزان […]
ژلاتین چیست؟ ژلاتین کلمه ای انگلیسی (gelatin or Gelatin) است که از لاتین gelatus به معنی سفت یا یخ زده گرفته شده است. همچنین ممکن است با عناوین دیگری از جمله: کلاژن هیدرولیز شده، هیدرولیزات ژلاتین، ژلاتین هیدرولیز شده، هیدرولیزات کلاژن شناخته شود. ژلاتین یک ترکیب استخراج شده از بافت های همبند مانند: پوست، استخوان […]