خودرو ها آبسوز می شوند (ساخت سلول سوختی با فناوری نانو) (خبر)

 

کشف تصادفی یک آلیاژ آلمینیوم که به شکل غیر معمولی با آب واکنش می‌دهد، می‌تواند اولین گام برای استفاده راحت و آسان از سلول‌های هیدروژنی برای سلول‌های سوختی و کاربردهای دیگر باشد. این کشف می‌تواند جایگزینی برای باتری ها و سوخت‌های مایع باشد.

این کشف زمانی به وقوع پیوست که پژوهشگران در یکی از آزمایشگاه‌های تحقیقاتی ارتش آمریکا، در تلاش برای ساخت یک آلیاژ بسیار قدرتمند بودند. در یکی از تست‌های معمول، آلیاژ در معرض آب قرار گرفت و شروع به واکنش کرد. این واکنش مدت زیادی ادامه پیدا کرد و آنجا بود که آن‌ها متوجه شدند به یک راه حل برای یکی از مهمترین مشکلات بشر رسیده اند.

ماشین تنها با افزودن آب حرکت خواهد کرد.

هیدروژن مدتها به عنوان سوختی سبز و تمیز شناخته می‌شد ذخیره سازی و جابجا کردن آن امر بسیار سختی بود. جنبه‌ی مهم این کشف این است که می‌تواند سیستم‌هایی بسیار فشرده تر داشته باشد. مشکل همیشگی با سوخت های هیدروژنی، حمل و نقل و ذخیره سازی آنها بوده است.

این آلیاژ جدید می‌تواند به شکل موثری با آب و اکنش دهد و تولید هیدروژن کند. از آنجایی که این آلیاژ و آب هردو پایدار و به راحتی قابل حل هستند، می‌توان از انها با عنوان سوختی بسیار مناسب استفاده کرد.

این آلیاژ جدید(که گروه در حال ثبت پتنت آن هستند)، از یک پودر چگال با دانه های در ابعاد چند میکرون آلومینیوم و یک یا چند فلز دیگر که در یک نانوساختار خاص مرتب شده اند، تشکیل شده است. اضافه کردن آب به این پودر باعث تولید اکسید آلومینیوم (یا هیدروکسید آن) و مقدار زیادی هیدروژن با بازده بسیار زیاد می‌شود. این ماده‌‌ی جدید در مقایسه با باتری‌های لیتیومی، در وزن یکسان، مقدار بیشتری انرژی را حمل می‌کند.

تا کنون تست‌های آزمایشگاهی برای این ماده نتیجه بخش بوده‌اند و به گفته‌ی پژوهشگران، به نظر می‌رسد مشکلی برای استفاده‌ی آن در ابعاد بزرگتر وجود نداشته باشد.

 

منبع:
https://www.newscientist.com/article/2142693-nano-aluminium-offers-fuel-cells-on-demand-just-add-water/

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

در ابتدا برای تعریف محیط کشت کپک و مخمر نیاز است اطلاعاتی راجب کپک ها و مخمر ها داشته باشیم. کپک و مخمر به طور گسترده در محیط اطراف ما وجود دارد. به همین دلیل مطالعه و شناخت بیشتر مخمرها و کپک ها امروزه مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. کپک ها کپک ها قدرت […]

کات کبود یکی از مواد بسیار پرکاربرد در شیمی، کشاورزی و دیگر صنایع است. در این مقاله به معرفی کات کبود و کاربردهای آن خواهیم پرداخت. کات کبود چیست؟ کات کبود یا مس(II) سولفات با فرمول شیمیایی CuSO4(H2O)x، یک ماده کریستالی آبی رنگ و شفاف است که تعداد آب‌های آن می‌تواند از 0 تا 5 […]

  تکنولوژی کاهش سرعت پرتو (Beam Deceleration Technology) در تصویربرداری SEM با بالاترین قدرت تفکیک  از نمونه های زیستی بدون تخریب آنها می باشد. دراین فناوری،  یک ولتاژ بایاس منفی روی نمونه اعمال می شودکه باعث کاهش انرژی پرتو فرودی می شود. در نتیجه الکترون های ساطع شده از نمونه اعم از بازگشتی و ثانویه […]

گرافن یکی از موادی است که با  گسترش فناوری نانو، کاربردهای بسیاری در سراسر جهان یافته است. با این حال شاید برای عده ای سوال باشد که تفاوت “گرافن” و “گرافن اکساید” در چیست. در این مقاله قصد داریم به این پرسش پاسخ بدهیم. برای شناخت گرافن اکساید، ابتدا لازم است با گرافن آشنا شویم. […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا