یکی از ابزار های مورد استفاده در آزمایشگاه های بیولوژی و میکروبیولوژی جهت کشت و رشد دادن نمونه هایی مانند بافت و میکروارگانیسم ها دستگاه انکوباتور(incubator) است. انکوباتور با کنترل کردن میزان رطوبت، دما، فشار هوا، میزان دی اکسید کربن و میزان اکسیژن شرایط مورد نیاز برای زنده ماندن و رشد میکروارگانیسم ها فراهم می کند.
فروش انکوباتور
اولین انکوباتور های به وجود آمده در چین و مصر باستان بود. این انکوباتورها متشکل از اتاق هایی بودند که توسط آتش محفظه داخلی اتاق گرم شده تا شرایط لازم برای تخم مرغ های تازه را تا زمان بیرون آمدن جوجه در آن فراهم کنند. در قرن 19 میلادی با پیشرفت علم پزشکی از دستگاه انکوباتور برای نگهداری و نجات جان نوزادانی که کمتر از 37 هفته به دنیا آمدند استفاده می شد. در قرن 20 میلادی اولین انکوباتور های آزمایشگاهی جهت شناسایی میکروارگانیسم ها و تشخیص صحیح آن ها تولید و مورد استفاده قرار گرفت.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی نسل جدیدی از انکوباتور ها تولید شده که با توجه به ویژگی آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر موارد گفته شد یکی دیگر از کاربرد های دستگاه انکوباتور استفاده در آزمایشگاه ژنتیک جهت کشت و تکثیر بافت برای استخراج ماده ژنتیکی(DNA) جهت ساخت ارگانیسم های مختلف است.
محفظه نگهداری نمونه یک محفظه دو جداره عایق بندی شده از جنس استیل ضد زنگ و یا آلومینیوم است تا امکان ورود و خروج گاز های داخل محفظه با بیرون به حداقل کاهش یابد. وجود استیل ضد زنگ به کار برده شده در محفظه باعث می شود تا محیط داخل انکوباتر در مقابل دمای بالا، رطوبت، ریزش احتمالی مایعات و نمونه ها و همچنین زنگ زدگی و خوردگی در امان باشد.
به طور کلی تنظیم گرمای محفظه داخل انکوباتور توسط هیتر های الکتریکی انجام می شود. انتقال گرمای ایجاد شده توسط دو روش Conduction (انتقال گرما از طریق جسم جامد) و Convection (انتقال گرما توسط حرکت یک مایع) صورت می گیرد. اگر چه مرسوم ترین حالت انتقال گرما توسط هوا انجام می شود به همین علت وجود هواکش هایی جهت همرفت اجباری لازم است تا دمای محفظه در تمامی نقاط یکسان باشد. سیستم های کنترلی به کار برده شده مانند ترموکوبل ها، ترموستات ها و یا دیگر عوامل نیمه رسانا جهت کنترل دمای داخلی محفظه انکوباتور استفاده می شوند.
برخی از انکوباتور ها بسته به موارد استفاده قابلیت ترکیب گاز را داخل محفظه دارند. در این حالت وجود سنسور های اندازه گیری جهت بررسی میزان سطح گازهای موجود در محفظه ضروری بوده تا در صورت کاهش از طریق مخزن موجود تامین گردد.
وجود رطوبت جهت رشد و تکثیر میکروارگانیسم ها لازم و ضروری است. به همین دلیل سنسور هایی در انکوباتور تعبیه شده تا رطوبت لازم برای نمونه را کنترل نماید. رطوبت موجود در محفظه از طریق گرم شدن مخزن آب و ایجاد بخار تامین می شود.
لکهها یکی از مشکلات و دغدغه هایی هستند که بسیاری از ما آنها را تجربه کرده ایم. لکه روی فرش، لکه لباس، لکه مبل و غیره. گاهی اوقات یک لکه کوچک روی لباس سفید باعث غیرقابل استفاده شدن آن میشود. در مقاله پیشرو قصد داریم روشی بسیار کاربردی برای پاک کردن انواع لکه ها معرفی […]
بدن ما از انواع مختلف سلول های خونی تشکیل شده است. این سلول ها که دارای اشکال و اندازه های مختلفی هستند، طبق ساختار خود رنگ آمیزی می شوند. بنابراین سلول ها را به 3 دسته خنثی، اسیدوفیل و بازوفیل تقسیم می کنند. گروهی از سلول ها یا اجزای سلولی که خاصیت بازوفیلی دارند، تمایل […]
سود پرک یا کاستیک سودا یا سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید (NaOH) جامدی سفیدرنگ با دمای ذوب 1390درجه سانتی گراد است. سود پرک تمایل شدیدی به جذب رطوبت دارد، بنابراین در انتقال و نگه داری این ماده باید محافظت لازم صورت گیرد. این ماده بدون بو است و اثر خورندگی بالایی دارد. انحلال سودپرک در […]
ستون مهره ها به نوعی ستون اصلی بدن است. بدلیل زندگی پشت میز نشینی، امروزه بسیاری از افراد با مشکلات ستون مهره از قبیل دیسک های گردن یا دیسک کمر مواجه هستند. یکی از ابزارهایی که ممکن است به بهبود دردهای کمر و گردن کمک کند، گردنبند و کمربندهای طبی هستند. در ادامه قصد داریم […]