تا به امروز آلومینیوم به عنوان فلزی گران قیمت، رسانا و با نقطه ذوب پایین شناخته شده است. این فلز درآلیاژ ها بسیار قوی بوده و در برابر زنگزدگی و پوسیدگی بسیار مقاوم است . مهم ترین ویژگی این فلز وزن پایین آن میباشد.
حال چه میشود اگر بتوان آن را بسیار سبکتر کرد؟ در واقع به قدری سبک که بتواند بر روی آب شناور شود حتی زمانی که طراحی آن به شکل یک قایق نباشد!
بر اساس طرح ایجاد شده توسط محققان دانشگاه ایالت یوتا و دانشگاه فدرال جنوبی در روستوفاندان، روسیه، چنین فرضی ممکن است. این گروه از یک طراحی کامپیوتری جهت تصور حالت کریستالین آلومینیوم با دانسیته به شدت پایین، استفاده کرد. الکساندر بولدیرف، شیمیدان و پژوهشگر USU، می گوید: “رویکرد همکاران من به این چالش بسیار نوآورانه بود.”
آن ها کار خود را با یک ساختار کریستالی شناخته شده یعنی الماس آغاز کردند وآلومینیوم را جایگزین هراتم کربن کردند.
آلومینیوم کریستالین نهایی که آلومینیوم سوپر تتراهیدرال نامیده شد، چگالی باور نکردنی داشت. در مقایسه با آلومینیوم معمولی که 2.7 و فولاد که 7.75 گرم بر سانتی متر مکعب چگالی دارد، تنها 0.61 گرم بر سانتی متر مکعب چگالی داشت!
این بدان معنی است که یک قطعه نیمه رسانا می تواند بر روی آب با چگالی 1 گرم بر سانتی متر مکعب که آلومینیوم معمولی در آن فرو میرود، شناور شود.
ولی کاربرد های این محصول فراتر است. به گفته بولدیرو صنایع فضایی، پزشکی،ساخت قطعات سبک و سیم کشی ها،ساخت خودرو های کم مصرف از جمله برنامه های کاربردی هستند که به ذهن می آیند.
صنایع فضایی از آن جهت مهم اند که اضافه شدن هر کیلوگرم بار به موشک موجب افزایش هزینه ها و پیدایش مشکلات می شود.
وی اشاره میکند که با وجود هزینه بر نبودن عملیات تولید و پرده برداری از انعطاف پذیری زیاد این محصول، تیم هنوز به تولید نپرداخته است چرا که مطالب زیادی هستند که در این باره باید فراگرفته شوند.
او گفت: “بسیار زود است که درباره چگونگی استفاده از این مواد بحث کنیم. مجهولات بسیاری وجود دارد. برای نمونه، ما هیچ اطلاعی در مورد قدرت این محصول نداریم.”
بولدیریف می گوید:” جنبه شگفت انگیز این تحقیق این رویکرد استفاده از یک ساختار شناخته شده برای طراحی یک ماده جدید است. این رویکرد راه را برای اکتشافات آینده هموار می کند.”
این تحقیق در مجله شیمی فیزیک منتشر شده است.
شوره یا نمک پتاسیم نیترات یک ترکیب شیمیایی با فرمول K(NO3)2 است، نیترات پتاسیم حاوی 45 درصد K2O و 10 درصد ازت است. به علت داشتن خاصیت انفجاری، در تهیه کود شیمیایی معمولاً از 80 درصد نیترات پتاسیم و 20 درصد کلرور پتاسیم استفاده میشود. این ماده در محلهایی مانند دیواره غارها بصورت طبیعی به […]
هیتر استریر نوعی از تجهیزات آزمایشگاهی است که برای همگن کردن، مخلوط کردن و حرارت دادن به مایعات کم حجم استفاده می شود. این دستگاه بیشتر در آزمایشگاههای شیمی، زیستشناسی، مهندسی و … کاربرد دارد. ساختار هیتر استریر استریر از 2 قسمت اصلی همزن و گرمکن تشکیل میشود که توسط دو بخش هیتر و استریل […]
برای آنکه بتوانیم از امکانات آزمایشگاهی به درستی استفاده کنیم و آزمایشها را با دقتی زیاد انجام دهیم آشنایی با وسایل و دستگاههای آزمایشگاهی ضروری میباشد که در این بخش با پنجاه نوع از مهمترین و رایج ترین وسایل و دستگاه های موجود در آزمایشگاه های شیمی آشنا می شویم. خرید ظروف آزمایشگاهی خرید تجهیزات […]
وقتی صحبت مراقبت از گیاه به میان می آید مهم ترین نکته در مورد آن ها آبیاری مناسب است که اهمیت به این موضوع با تهیه آب مناسب برای گیاهان مشخص می شود. در این مقاله با بهترین آب برای گیاهان آشنا می شوید. آب مناسب برای گیاهان چه آبی است؟ آب لوله کشی، آب […]