محیط کشت های بلاد آگار و شکلات آگار جزوه معروفترین و پر استفاده ترین محیط کشت های در حال حاضر هستند. با این وجود، بسیاری از افراد تفاوت این دو محیط کشت را نمیدانند. در مقاله پیش رو قصد داریم که به معرفی این محیط های کشت و تفاوت های آنها با یکدیگر بپردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد محیط کشت، میتوانید مقاله “محیط کشت چیست؟” را نیز مطالعه فرمایید.
در مقاله های قبلی انواع محیط کشت توضیح داده شد؛ کاربردهای هرکدام از آنها گفته شده است و به معروفترین محیط های کشت نیز اشاره ای مختصر شده است. برای بررسی تفاوت محیط کشت های بلاد آگار(آگار خونی) Blood Agar و شکلات آگار(Chocolate Agar) ابتدا لازم است که با هرکدام از این محیط های کشت به صورت جداگانه آشنا شویم. برای این آشنایی ابتدا از محیط کشت بلاد آگار شروع خواهیم کرد.
بلاد آگار یکی از انواع محیط های کشت غنی کننده است که برای رشد میکروارگانیسم هایی که سخت رشد میکنند، استفاده میشود. اینگونه از میکروارگانیسم ها در محیط های کشت معمولی به خوبی رشد نمیکنند. از این محیط کشت برای تشخیص خواص همولکتیک باکتری ها نیز استفاده میشود.
*pH باید بین 7.2 تا 7.6 باشد.
محیط کشت شکلات آگار یک محیط کشت غنی شده است که در آن گولبول های لیز شده(غشاء آنها تخریب شده است) خون وجود دارند. این گلبول های لیز شده به رنگ قهوه ای در می آیند؛ به همین دلیل است که آنها را شکلات آگار مینامند. در واقع شکلات آگار حاوی هیچ شکلاتی نیست.
لیز شدن گلبولهای قرمز، باعث آزاد شدن ترکیبات درون سلولی مانند هموگلوبین، برخی آنزیم ها و فاکتورهای مختلف است. این فاکتورها کمک زیادی به رشد سلولها و باکتری ها میکنند.
محتویات شکلات آگار مانند بلاد آگار است و تنها تفاوت آنها در این است که در شکلات آگار، گلبولهای قرمز لیز شده اند.(محتویات آنها در محیط کشت پخش شده است.)
تفاوت این دو محیط کشت در این است که محیط کشت شکلات آگار، حرارت دیده است که در نتیجه این حرارت، گلبولهای قرمز آن لیز شده اند و محتویات آنها در محیط پخش شده است. این محتویات تاثیر زیادی در رشد باکتری ها و سلولها دارند.
جوهر نمک و وایتکس هر دو از تمیزکننده های مورد استفاده در منازل و صنعت می باشند اما تفاوت این دو ماده در چیست؟ جوهر نمک یا همان هیدروکلریک اسید با فرمول شیمیایی HCL یکی از مهم ترین حلال ها برای استفاده صنعتی و خانگی به شمار می رود. این اسید به علت خورندگی و […]
دستگاه VSM(مغناطیس سنج نمونه ارتعاشی) بر اساس قانون القای فارادی کار میکند. این قانون میگوید که تغییر در میدان مغناطیسی، باعث ایجاد میدان الکتریکی می شود. با اندازهگیری میدان الکتریکی القاء شده، میتوان اطلاعاتی در مورد تغییرات میدان مغناطیسی بدست آورد. ابتدا نمونه در میدان مغناطیسی ثابت قرار میگیرد. اگر نمونه مغناطیسی باشد، میدان مغناطیسی […]
تیزآب سلطانی (Aqua regia) مخلوطی از اسید نیتریک و اسید هیدروکلریک است که به طور بهینه به نسبت مولی ۱:۳ ترکیب میشود. یک مایع بخارزا است و اگر تازه تهیه شده بیرنگ است، اما پس از مدتی به علت تشکیل نیتروزیل کلرید (NOCl) و دیاکسید نیتروژن (NO2) به رنگ زرد، نارنجی یا قرمز درمیآید. این […]
خاصیت ضد میکروبی نقره از دیرباز شناخته شده بود و به همین دلیل هم در بسیاری موارد مورد استفاده قرار می گرفت. امروز با پیشرفت فناوری و تولید نانوذرات نقره، خاصیت آنتی باکتریال آن بسیار افزایش یافته است. نانوذرات نقره با توجه به اینکه نسبت سطح به حجمشان افزایش یافته است، خاصیت ضد میکروبی و […]