- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
کوره های الکتریکی از دیدگاه های مختلف قابل دسته بندی هستند. یکی از این دسته بندی ها بر اساس دمای کاری آنها می باشد. به طور کلی ایجاد گرما و بالا رفتن درجه حرارت در کوره ها از طرق مختلف انجام می شود که در این مقاله قصد داریم آنها را با جزییات معرفی کنیم. برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد دسته بندی های دیگر کوره الکتریکی می توانید مقاله انواع کوره های آزمایشگاهی را مطالعه بفرمایید.
کوره های المتنی که معمول ترین نوع کوره ها در مراکز تحقیقاتی و صنایع هستند، به کوره های صندوقی نیز مشهور هستند. این کوره ها بر اساس نوع نیاز در طرح های مختلف (ورودی از بالا، ورودی از کنار)، حجم هی مختلف و همچنین دماهای کاری مختلف ساخته می شوند. این کوره ها در 3 دمای کاری مختلف 1200، 1600 و 1800 درجه سانتیگراد کار می کنند. اساس کار گرمایش و تنطیم حرارت در این کوره ها، بر اساس المنت به کار رفته در آن می باشد به این شکل که یک جریان الکتریکی از المنت مورد نظر عبور میکند و بدلیل مقاومت الکتریکی المنت در برابر عبور جریان، المنتها شروع به گرم شدن میکنند. از آنجاییکه مقاومت الکتریکی تابعی از جنس فلز مورد نظر می باشد، انواع مختلف المنت ها بر اساس جنس فلز به کار رفته عبارتند از :
-المنتهای تا 1200 درجه سانتیگراد که معمولا از جنس تنگستن هستند.
-المنتهای تا 1600 درجه سانتیگراد که از جنس SiC هستند.
-المنتهای تا 1800 درجه سانتی گراد که از جنس MoSi2 هستند.
کوره القائی با استفاده از جریان متناوب به سیم پیچی که دور مواد فلزی پیچیده شده، آن را ذوب کند. با عبور جریان متناوب از کویل مسی یک میدان مغناطیسی داخل کویل به وجود میآید که این میدان مغناطیسی در اثر برخورد با سطح فلز موجود در داخل کوره، سبب به وجود آمدن جریان الکتریکی در فلز میگردد. جریان الکتریکی القایی با عبور از فلز که دارای مقاومت الکتریکی است، سبب ایجاد حرارت میشود. در این کورهها از آنجا که هیچ جرقه یا احتراقی صورت نمیگیرد، دمای ماده بالاتر از دمای مورد نیاز برای ذوب آن نخواهد رفت، سرعت دستیابی به دمای مورد نیاز بالاست و همچنین به علت عدم وجود گاز اکسیدکننده و شعله، آلودگی و اکسیداسیون نخواهیم داشت. به طور کلی ذوب القایی یک روش تمیز(بدون آلودگی)، با بازده انرژی بالا و فرآیند گرمایشی قابل کنترل می باشد. از آنجایی که هزینه ساخت و حتی گرفتن خدمات برای ذوب فلزات در این نوع کوره بالاست لذا معمولا برای کاربردهای خاص و فلزات با دمای ذوب بالا از این کوره استفاده می شود.
روشهای گرمایشی: کوره های الکتریکی از دیدگاه های مختلف قابل دسته بندی هستند. یکی از این دسته بندی ها بر اساس دمای کاری آنها می باشد. به طور کلی ایجاد گرما و بالا رفتن درجه حرارت در کوره ها از طرق مختلف انجام می شود که در این مقاله قصد داریم آنها را با جزییات معرفی کنیم. برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد دسته بندی های دیگر کوره الکتریکی می توانید مقاله انواع کوره های آزمایشگاهی را مطالعه بفرمایید.
اساس کار گرمایش بر اساس المنت به این شکل است که یک جریان الکتریکی از المنت مورد نظر عبور میکند و بدلیل مقاومت الکتریکی المنت در برابر عبور جریان، المنتها شروع به گرم شدن میکنند. انواع مختلف المنت ها عبارتند از :
کوره القائی با استفاده از جریان متناوب به سیم پیچی که دور مواد فلزی پیچیده شده، آن را ذوب کند. با عبور جریان متناوب از کویل مسی یک میدان مغناطیسی داخل کویل به وجود میآید که این میدان مغناطیسی در اثر برخورد با سطح فلز موجود در داخل کوره، سبب به وجود آمدن جریان الکتریکی در فلز میگردد. جریان الکتریکی القایی با عبور از فلز که دارای مقاومت الکتریکی است، سبب ایجاد حرارت میشود. در این کورهها از آنجا که هیچ جرقه یا احتراقی صورت نمیگیرد، دمای ماده بالاتر از دمای مورد نیاز برای ذوب آن نخواهد رفت، سرعت دستیابی به دمای مورد نیاز بالاست. و همچنین به علت عدم وجود گاز اکسیدکننده و شعله، آلودگی و اکسیداسیون نخواهیم داشت. به طور کلی ذوب القایی یک روش تمیز(بدون آلودگی)، با بازده انرژی بالا و فرآیند گرمایشی قابل کنترل می باشد.
این روش با استفاده از حرارت به وجود آمده حاصل از قوس الکتریکی بوجود آمده توسط الکترودهای کربنی اقدام به تولید حرارت میکند. این کورهها صدای زیادی در هنگام کار کردن ایجاد میکنند. قابلیت افزایش و کاهش خیلی سریع دما را دارند. دود و تفالهی زیادی تولید میکنند و قابلیت تولید حرارت نزدیک به دمای 3500 درجهی سانتیگراد را دارند.
در این کورهها یک سیم تابشی قرار دارد که با عبور جریان از آن، گرم میشود. با گرم شدن این سیم شروع به تابش انرژی گرمایی (عمدتا در محدودهی فروسرخ میکند) که این انرژی با برخورد به مادهی درون کوره، باعث گرم شدن آن میشود. در این روش با عبور جریان سیمها به سرعت گرم میشوند و تابش شروع میشود. این امر باعث گرم شدن نمونه با سرعت بالا میشود. این روش برای نمونههای با مقادیر کم که نیاز به سرعت بالای گرم شدن دارند استفاده میشود.
جنس این سیمها عمدتا سرامیکی، کوارتز یا کوارتز تنگستن است که بسته به بازه دمایی مورد استفاده، جنس آن تعیین میشود.
این روش با استفاده از حرارت به وجود آمده حاصل از قوس الکتریکی بوجود آمده توسط الکترودهای کربنی اقدام به تولید حرارت میکند. این کورهها صدای زیادی در هنگام کار کردن ایجاد میکنند. قابلیت افزایش و کاهش خیلی سریع دما را دارند. دود و تفالهی زیادی تولید میکنند و قابلیت تولید حرارت نزدیک به دمای 3500 درجهی سانتیگراد را دارند.
در این کورهها یک سیم تابشی قرار دارد که با عبور جریان از آن، گرم میشود. با گرم شدن این سیم شروع به تابش انرژی گرمایی (عمدتا در محدودهی فروسرخ میکند) که این انرژی با برخورد به مادهی درون کوره، باعث گرم شدن آن میشود. در این روش با عبور جریان سیمها به سرعت گرم میشوند و تابش شروع میشود. این امر باعث گرم شدن نمونه با سرعت بالا میشود. این روش برای نمونههای با مقادیر کم که نیاز به سرعت بالای گرم شدن دارند استفاده میشود. جنس این سیمها عمدتا سرامیکی، کوارتز یا کوارتز تنگستن است که بسته به بازه دمایی مورد استفاده، جنس آن تعیین میشود.
معرفی کلی گلیسیرین و خواص گلیسیرین بر پوست و زیبایی گلیسیرین از جمله موادی است که از گذشته تاکنون برای حفظ سلامت و شادابی پوست و مو استفاده شدهاست. گلیسرین نه تنها برای مرطوب کردن پوست بلکه در بسیاری از محصولات سلامت و زیبایی استفاده میشود. گلیسیرین مایعی غلیظ، شفاف ، شیرین مزه و غیرسمی است و […]
ما در تمادکالا امیدواریم همه اعضای جامعه در طول این ایام در حال سپری کردن لحظات خوبی باشند. در این مقاله میخواهیم اطلاعاتی مفید درباره افزایش بهره وری تان در قرنطینه نوروزی ارائه کنیم. ما به عنوان ساکنان شهری که معمولا در فضاهای کوچک زندگی میکنیم، اغلب یاد می گیریم که با بی نظمی و […]
اسید سولفوریک مایعی شفاف، روغنی و بی بو (میزان بو بستگی به درجه خلوص دارد) با نام های سولفات هیدروژن و جوهر گوگرد و فرمول شیمیایی H2SO4 که دارای جرم مولی 98.078 g/mol است. فروشگاه اینترنتی تمادکالا در زمینه فروش اینترنتی اسید سولفوریک فعالیت می کند. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در این مقاله […]
کاربردهای طیف سنجی فوتوالکترونی پرتو ایکس(XPS) الگوهای طیف سنجی فوتوالکترونی پرتو ایکس (XPS)، به صورت شدت فوتوالکترون بر حسب انرژی پیوند بیان میشوند. این الگوها ممکن است دارای سه پیک در زمینه باشندکه ناشی از انتشار نور از سطوح الکترونی مرکزی، انتشار نور از سطوح ظرفیت و انتشار الکترون اوژه در اثر تحریک با پرتو ایکس […]