زانو بند طبی یا بریس زانو نوعی وسیله پزشکی کمک کننده است که در زمان زانودرد میتوان از آن استفاده کرد. همچنین ورزشکاران ازآنجهت جلوگیری از ایجاد آسیب به زانوهایشان استفاده میکنند.
زمانی که از زانوبندطبی بهخصوص زانوبندهای پروفیلاکتیک که نقش حمایت کننده و محافظت کننده از زانوها رادارند، استفاده میکنید درواقع از رباطهای زانو در برابر آسیبهای احتمالی حمایت کردهاید. همچنین این وسیله در افرادی که دچار آرتروز زانو هستند نقش درمانی و جلوگیری کننده از پیشرفت بیماری را دارد.
در زمانهای گذشته ورزشکاری که دچار پارگی رباط میشد، مجبور بود از دوران حرفهای خداحافظی کند اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی، راههای درمانی خاصی برای این عارضه و تجهیزات مؤثر در روند بهبودی ورزشکار ایجاد شده است. در این مقاله قصد داریم در مورد انواع زانوبند طبی و فواید و مزایایی که دارند اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. لطفاً با ما همراه شوید.
بریس های زانو یا زانوبندها معمولاً مناسب با وضعیت اندامی بیمار و بهمنظور اثربخشی قابلقبول طراحی و ساخته میشوند. بیماران در ابتدا در کلینیک های تخصصی موردبررسی بیومکانیکال و معاینه قرار میگیرند این بررسیها شامل اسکن فشاری کف پا و اسکن سهبعدی ستون فقرات است. بهوسیله این بررسیها مشکلات ساختاری آنها مشخص میشود و با استفاده از نتایج نوع مشکل و زانوبند مناسب تشخیص داده میشود.
خرید انواع زانو بند طبی
زانو بندهای مختلف بر اساس کارکرد و میزان اثربخشی که دارند با همدیگر متفاوتاند. برخی از زانوبندها در جهت جلوگیری از آسیب بهزانو طراحیشدهاند و برخی دیگر نیز بهمنظور کنترل درد و حمایت از زانو آسیبدیده تولید میشوند. همچنین برخی دیگر از زانوبندها جهت ثابت نگهداشتن زانو مستعد آسیب و بیحرکت نگه داشتن زانو در جهت تسریع در روند بهبودی، تهیه و تولید میگردند.
زانوبندها انواع مختلفی دارند که هرکدام از آنها برای هدف خاصی طراحی و تولید میشوند.
یکی از انواع زانوبندها، زانوبند طبی کارکردی است که در جهت ثابت نگه داشتن مفصل زانو مورداستفاده قرار میگیرد. افرادی که احتمال دارد به دلیل مشکلات ساختاری درون یا اطراف زانو مانند ضعیف بودن رباطها یا جابجایی احتمالی زانو، زانوهایشان دچار آسیب گردد، میتواند با استفاده از زانوبند کارکردی با ثابت نگه داشتن زانو، در برابر آسیبهای احتمالی زانوهای خود را حفظ نمایند.
زانوبندهای کارکردی خود دارای انواع مختلفی هستند که برای انتخاب بهترین نوع آنها، باید به مشکل زانوی خود و فعالیتی که انجام میدهید توجه نمایید.
افرادی که دچار کشیدگی بیش از حد رباط های کنار زانوی خود هستند، بهترین گزینه برای آنها استفاده از زانوبند طبی کنترل کننده حرکت است. این زانوبند، دارای یک لایه نئوپرن است و در داخل و بیرون آن از فلز برای حمایت رباطها، استفاده می شود. از این زانوبند طبی معمولاً برای فعالیتهایی استفاده می گردد که مستلزم چرخش با محوریت زانو، توقف و شروع و یا خم کردن مداوم زانو است.
نوع دیگری از زانوبندهای طبی در بازار موجود است که به زانوبند طبی کنترل کشکک زانو( پاتلا) معروفند. زمانی که کشکک زانوی فردی جا به جا شده باشد، مبتلا به سندرم فشار پاتلوفمورال خواهد بود، درواقع فرد دچار آرتروز زانو بوده ، یا مبتلا به نرمی غضروف کشکک زانو (CMP) است. برای چنین افرادی استفاده از زانوبند طبی کنترل کشکک زانو، میتواند برای کاهش حرکت استخوان موثر گردد. این نوع زانوبند، نوعی زانوبند نئوپرنی است که پوشیده میشود. در این وسیله پزشکی قسمت بازی وجود دارد که کشکک زانو را میتوان مشاهده کرد. تاثیر این زانوبند طبی به گونه ای است که سبب می شود در زمان راه رفتن ، دویدن و اسکوات، کشکک زانو در جای خود ثابت نگه داشته شود.
زانوبندهای طبی توان بخشی برای آن دسته از افرادی تجویز می شود که نیاز است زانوهایشان جهت بهبودی کامل پس از جراحی زانو، مانند: ترمیم مینیسک یا ترمیم رباط صلیبی جلوی زانو (ACL)، ثابت نگه داشته شوند. این زانوبندها با ثابت نگه داشتن زانو در حین فعالیت به تسریع در بهبودی کمک می کنند. برای این بیماران در ابتدا زانوبند بلدسو (Bledsoe) یا ثابت نگه دارندهی زانو (ایموبلایزر)، استفاده میشود سپس بعد از بهبودی، در زمان فعالیتهای ورزشی، زانوبند طبی کارکردی اتجویز می گردد که باید استفاده کنند.
زانوبند طبی بلدسو از آن دسته زانوبندهای طبی است که برای بیماران بلافاصله پس از جراحی تجویز می شود تا با استفاده از مکانیسم سادهای، از باز و بسته شدن زانو تا حدزیادی، جلوگیری کند و قفل شود تا زانو بدون حرکت بماند. این فرایند تا پیشرفت روند بهبودی و توانایی تحمل حرکت بیشتر مفاصل ادامه خواهد داشت پس از آن مکانیسم قفل زانوبند غیرفعال شده و این اجازه به زانو داده می شود که تا حد تعیین شده باز و بسته شود.
انواع زانوبند طبی مفصل دار در جهت حمایت و جلوگیری از کشش بیش از حد زانو یا بر هم خوردن تراز، مناسب سیستم فرد طراحی شدهاند این زانوبندها با پشتیبانی از زانو، به ایجاد ثبات در این مفصل مهم می توانند کمک کننده باشند. با پوشیدن بریس و زانوبندهای طبی،گرمایی در ناحیه مفصل ایجاد می شود که باعث تسکین درد و تسریع روند درمان میشود.
زانوبند طبی مفصل دار، دارای لولاهای کار شده در آن هستند که، حرکت زانو را به شیوهای مشابه حرکت طبیعی زانو ولی با حداکثر حمایت، امکان پذیر می سازد. توانایی زانوبند طبی مفصل دار تاحدی است که میتواند به جلو و عقب حرکت کند همچنین با ایجاد محدودیت در حرکتهای جانبی یا چرخشی، از آسیب بیشتر زانو جلوگیری نماید
زانوبند کشی: از مهم ترین زانوبندهای طبی مفصل دار هستند که که با تاثیر در عملکرد زانوها در راه رفتن، ایستادن، نشستن، اسکوات زدن و حتی غلتیدن در زمان خواب،سبب راحت تر حرکت کردن آنها وتسریع در بهبود آنها خواهند شد.
برای بروز زانودرد دلایل مختلفی وجود دارد که درهرکدام، مکانیسم متفاوتی سبب آسیب و ایجاد درد در زانو می شود. در بهبود و کاهش درد ناشی از این بیماری می توان از تجهیزات پزشکی خاصی به نام زانوبند طبی کششی استفاده نمود که نقش محافظت کننده داشته و سبب تسریع دوره درمان زانودرد می شود.
نوع دیگری از زانوبندهای طبی به نام ثابت نگه دارندهی زانو (ایموبلایزر زانو) وجود دارند که وظیفه ثابت نگه داشتن زانوآسیب دیده را برعهده دارد. این زانوبند طبی، نوعی زانوبند پارچهای بلندی است که کل ساق پا و ران را پوشش می دهد و همچنین بخشهای حمایتی فلزی در داخل و خارج خود دارد. این بندها در زمان استفاده بسته می شوند و بدین ترتیب سبب ثابت نگه داشتن زانو میشود. مزیت استفاده از ثابت نگه دارندهی زانو (ایموبلایزر)، در مقایسه با آتل پلاستیکی، در این است که زانوبند ایموبلایزر قابلیت باز شدن طی روند درمان و انجام فعالیت های سبک را دارا است.
افرادی که وزن و فشار زیادی را در مفصل خود تحمل می کنند، زانوبند طبی کاهندهی فشار (آنلودر) بهترین و مناسب ترین گزینه برای آن ها است تا وزن و فشار از مفصل زانو برداشته شود و درد کاهش یابد. این نوع زانوبند معمولاً برای کنترل درد ناشی از مشکلات التهابی همچون: تاندونیت، آرتروز زانو، پاتلوفمورال، سندرم فشار ایلیوتیبیال باند و نرمی غضروف کشکک زانو یا کندرومالاسی پاتلا (CMP) استفاده میگردد. این زانوبندها خود دارای انواع مختلفی هستند از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
در مواردی که احتمال آسیب به زانو زیاد است مانند انجام ورزش های تماسی که سبب ایجاد ضربه به زانو می شود، از زانوبندهای طبی پروفیلاکتیک استفاده می شود. این نوع زانوبند همانند یک پد از زانو محافظت می کندتا دچار آسیب نشود. از این زانوبند حتی افرادی که دچار آسیب نیستند نیز می توانند جهت جلوگیری از ایجاد آسیب احتمالی استفاده نمایند. پد موجود در ناحیه کشکک زانو از ایجاد صدمه و آسیب احتمالی جلوگیری می کند.
از متداول ترین حمایت کننده های زانو می توان به آستین زانو اشاره کرد. آستین زانو زانوبند نیست؛ اما از زانو در برابر آسیب های احتمالی محافظت می کند و درد و تورم های ناشی از برخورد را به حداقل می رساند.
همانطور که گفته شد زانوبند طبی علاوه بر نقش حفاظتی، می تواند سبب کاهش علایم بیماری آرتروز شده و از پیشرفت بیماری جلوگیری نماید.آرتروز (OA)،سبب تورم مفاصل میشود که سبب کاهش دامنه حرکتی فرد بیمار می گردد.آرتروز ممکن است در مفاصل مختلف بدن از جمله مفاصل مچ پا، گردن، شانه و مچ دست ایجاد شود.با استفاده از زانوبند طبی درمان آرتروز می توان تا حدودی علایم بیماری را کنترل کرد و درد بیماری را کاهش داد. البته در زمان تشخیص بیماری در ابتدا پزشک درمانهای غیر جراحی را برای بیمار تجویز می کند تا حدودی از عدم توانایی حرکت کاهش یاید پس از آن جهت شروع بهبودی، زانوبند طبی ویژه تجویز می شود.
استفاده از زانوبند طبی جهت شروع درمان بیماری آرتروز مزایایی را به همراه دارد که در ادامه به چند مورد از آنها خواهیم پرداخت:
همانطور که در بالا اشاره شد زانوبندهای طبی انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن ها فواید و ویژگی ای خاص خود را دارا هستند.اما مهم ترین فواید استفاده از زانوبندها که در همه انواع زانوبندها مشترک است عبارتند از:
در زمان انتخاب و خرید زانوبند طبی باید به موارد توجه نمود . نکاتی از قبیل:
زانوبند باید به درستی و مناسب فرد بیمار انتخاب گردد. زیرا انتخاب زانوبند نامناسب می تواند روند بهبودی را به تاخیر بیاندازد و سبب ایحاد مشکلاتی برای فرد شود.همچنین در زمان فعالیت اگر زانوبند طبی نامناسب داشته باشید ممکن است آسیب به مفاصل شما وارد شود.
زانوبند انتخابی نباید در عملکرد مفاصل شما اختلال ایجاد نماید درصورتی که به صورت اشتباهی از زانوبند نامناسب استفاده نمایید ممکن است درد و ناراحتی را برای شما به همراه داشته باشد.بنابرین بهتر است در زمان انتخاب زانوبند طبی چه برای درمان بیماری و چه برای جلوگیری از آسیب و محافظت کننده از مفاصل ، حتما ازپزشک متخصص راهنمایی و مشاوره بخواهید تا حداکثر استفاده و اثربخشی را ببینید.
اسید نیتریک یک ترکیب شیمیایی با فرمول HNO3 و جرم مولکولی 63.01g/mol است. اسید نیتریک قابلیتی اسیدیته بسیار بالایی دارد و برای همین از قابلیت انحلال آن در صنعت استفاده فراوانی میشود. نام های دیگر اسید نیتریک، جوهر شوره و تیزاب است. اسید نیتریک خالص مایعی بی رنگ حساس به نور است که به مرور […]
استخراج طلا از فلزات اگر کمی با استخراج طلا آشنا باشید می دانید که امروزه استخراج طلا از قطعات الکترونیکی، برد های کامپیوتری، لامپ و … امکان پذیر است. اولین سوالی که به ذهن ما می رسد این است که چرا در تمامی دوران ها استخراج طلا مورد توجه بوده است ؟ طلا فلزی زرد […]
نگهداری مواد در برابر آلودگی ها و همچنین پاک سازی هوای محیط از هر گونه مواد خطرناک برای حفاظت کارکنان آزمایشگاه ها از جمله کاربرد هود لامینار در آزمایشگاه های صنعتی و تحقیقاتی است. هود لامینار یکی از انواع هود آزمایشگاهی است که در ادامه با ویژگی های این هود بیشتر آشنا می شوید. هود […]
در قسمت قبلی از مقاله مواد شیمیایی صنعت چاپ با انواع مواد شیمیایی خصوصا انواع مرکب ها و مواد شیمیایی مورد استفاده در آن آشنا شدیم . در این مقاله از مواد شیمیایی صنعت چاپ با با انواع حلال ها ، بی بو کننده ها، واکس ها و … در صنعت چاپ آشنا می شوید. […]