یکی از اجزا بسیار مهم خودرو رادیاتور آن است که با چرخاندن آب درون موتور، مانع از افزایش بیش از حد حرارت آن می شود. در مقاله پیش رو قصد داریم در مورد رادیاتور و مایع درون آن به بحث بپردازیم.
تشکیل رسوب در رادیاتور مشکلی شایع است. علت این امر استفاده از آب نامناسب برای رادیاتور است. آب رادیاتور با آب عادی شیر متفاوت است. آب مورد استفاده برای رادیاتور ماشین، لازم است که دارای هیچگونه تاخالصی ای نباشد چرا که این ناخالصی ها پس از مدتی درون رادیاتور رسوب کرده و رادیاتور را خراب میکنند.
تحقیقات نشان داده است که باید برای آب رادیاتور از آب مقطر استفاده شود. البته ما پیشنهادی از آن بهتر نیز برایتان داریم: “آب دی یونیزه دو بار تقطیر”
آب دی یونیزه دوبار تقطیر از آنجایی که دارای هیچگونه ناخالصی ای نیست و حتی ذره ای هم خاصیت بازی یا اسیدی ندارد(کاملا خنثی)، بهترین گزینه برای استفاده به عنوان آب رادیاتور است.
آب رادیاتور در بسته بندی های 5 لیتری با جنس پلیاتیلن موجود است.
البته در رادیاتور نباید آب مقطر تنها استفاده شود. حتما لازم است که آب مقطر با ضد یخ-ضد جوش ترکیب شود. درصد این ترکیب بسته به آب و هوا، ممکن است متفاوت باشد. اما پیشنهاد میشود که از آب مقطر و ضد یخ-ضد جوش به نسبت 50-50 استفاده شود.
*ضد یخ، تنها برای جلوگیری از یخ زدن آب رادیاتور نیست و برای جلوگیری از جوش آمدن آن نیز کاربرد دارد.
نکته ای که حتما لازم به ذکر است، این است که ضد یخ حتی در مناطق با آب و هوای گرم هم باید استفاده شود. مهم نیست که شما در تبریز، ارومیه، شهر کرد و همدان با آب و هوای سرد باشید، یا در دزفول، آبادان، اهواز، بوشهر یا بندرعباس با آب و هوای گرم باشید. در هر کدام از این شهرها، حتما لازم است که از ضد یخ استفاده شود.
در مورد بعضی از ماشین ها، لازم که به آب رادیاتور آن دقت بیشتری شود. به عنوان مثال خوردو پراید، بدلیل موتور ضعیف آن، لازم است که به سیستم رادیاتور ان و حرارت موتور توجه خاصی شود. در مورد سمند نیز بدلیل حرارت بالای موتور آن، آب رادیاتور مناسب اهمیت ویژه ای پیدا میکند. در مورد بسیاری خودروهای دیگر مانند پرشیا، پژو 405 و تندر(L90) نیز به همین شکل است.
مزایای استفاده از آب دی یونیزه دو بار تقطیر در ماشین:
پس با تعویض آب رادیاتور خود و استفاده از آب مقطر یا دی یونیزه، نفسی تازه به خودروی خود بدهید.
پیشرفت های گسترده ای در فناوری لایه های نازک روی داده است که در بخش های مختلف صنعت کاربرد گسترده ای دارد. تا به امروز روش های مختلفی برای ساخت لایه های نازک معرفی شده است که روش کندوپاش (Sputtering) یکی از انواع روش های لایه نشانی فیزیکی بخار (Physical Vapor Deposition – PVD) محسوب […]
زیتون یکی از میوه هایی است که بسیار مورد اقبال قرار میگیرد و سالانه کشاورزان بسیاری زیتون میکارند. بسیاری از زیتون های برداشت شده ممکن است طعمی تلخ داشته باشند و لازم است که شیرین شوند. سود سوزآور یا کاستیک سودا ماده ایست که برای شیرین کردن زیتون مورد استفاده قرار میگیرد. در مقاله پیش […]
میوه زیتون در حالت کال و یا رسیده، زمانی که از درخت چیده شود، قابل خوردن نیست و خیلی تلخ است، بنابراین برای استفاده ی خوراکی از زیتون باید یک فرآیندی تحت عنوان فرآیند پخت یا شیرین سازی، روی آن انجام گیرد تا تلخی زیتون گرفته شود. اگر می خواهید با سریعترین روش تلخی زدایی […]
کلرید روی(Zinc Choloride) یا ZnCl2 یکی از ترکیبات شیمیایی بسیار پرکاربرد در صنعت است که معمولا در کاربرد های پایین دستی استفاده میشود. در مقاله پیش رو به معرفی کلرید روی، کاربردهای آن و نکات ایمنی کار با آن می پردازیم. کلرید روی دارای 9 ساختار کریستالی شناخته شده است که معمولا بی رنگ یا […]
با سلام، در مقاله به آب دییونیزه دو بار تقطیر با پیاچ خنثی پرداخته شده است ولی در سایت فقط آب مقطر چهار بار تقطیر موجود است که در چند باری که از تماد کالا تهیه کردم، پیاچ حدود ۶.۵ داشته. لطفاً در مورد نحوه تهیه آب دییونیزه از تماد کالا راهنمایی فرمایید.
سلام.
آب مقطرهای داخل سایت دو بار تقطیر هستن.
در مورد پی اچ: پس از تقطیر آب بدلیل اینکه ناخالصی های آن بسیار کم می شوند، فضای خالی بین مولکول های آب ایجاد میشود و گازهای موجود در هوا مانند نیتروژن و دی اکسید کربن در آن تا حدودی حل میشوند. به همین دلیل هست که پی اچ مقداری کمتر از 7 میشود. با این وجود تاثیر منفی بر روی فلزات و قطعات رادیاتور نخواهد داشت.