کاربرد نانوذرات در ساختمان سازی

در مقالات قبلی در خصوص کاربرد نانولوله های کربنی در صنعت از جمله صنعت ساختمان صحبت کردیم ، امروزه با پیشرفت نانوفناوری، محصولاتی گوناگون و با خواص منحصر به فردی وارد بازار شده است. یکی از زمینه هایی که ورود نانوفناوری به آن باعث بهینه سازی و صرفه جویی در هزینه ها شده است، صنعت ساختمان سازی است. استفاده از نانوذرات در مصالح ساختمانی نه تنها باعث بهبود کیفیت شده، بلکه خواص جدیدی به مصالح می افزاید که به طور گسترده تری قابلیت استفاده پیدا می کنند.

به طور مثال افزودن نانوذرات به رنگ باعث افزایش مقاومت به خراش، خودتمیزشوندگی، آنتی باکتریال و آنتی استاتیک شدن سطوح اشاره کرد. شیشه های ضدمه، ضد آتش، ضد انعکاس از دیگر مزایای حضور نانوذرات در شیشه است. سطوح عایق صدا، حرارت و رطوبت دیگر محصولات پرکاربرد در حوزه ساختمان سازی است.

شرکت تماد کالا این امکان را فراهم کرده است تا انواع نانو ذرات مورد نیاز خود را از فروشگاه تماد کالا خریداری کنید.

فروش نانو مواد

کاربرد نانوذرات در نمای ساختمان سازی

نمای ساختمان ها عموما از مواد معدنی( بتن، آجر یا سنگ)، چوب، فلز و شیشه ساخته می شود. پوشش های نما علاوه بر زیبایی باید قابلیت های دیگری همچون مقاومت به خراش، آلودگی، ترک، تشعشع نور ماورای بنفش و آتش سوزی داشته باشند.  

یکی از کاربردهای نانوذرات مهندسی شده به کارگیری در پوشش نمای ساختمان ها است که خواصی متفاوت و بهبود یافته به نمای ساختمان می بخشد. در حال حاضر پرمصرف ترین نانوذرات در پوشش های نما نانوذرات نقره، دی اکسید سیلیسیوم و دی اکسید تیتانیوم است. مهم ترین فواید استفاده از نانوذرات در پوشش نمای ساختمانی می توان به محافظت در برابر اشعه ماورابنفش، دفع آب و آلودگی (خاصیت خودتمیز شوندگی) و خواص آنتی باکتریال اشاره کرد.

کاربرد نانوذرات در ساختمان سازی

دی اکسید تیتانیوم یکی از پرکاربردترین نانوذرات برای خاصیت های خودتمیزشوندگی و ضدمیکروبی است که تنها در حضور نور خورشید و آب باران می توان به این هدف دست یافت. تاکنون دو مکانیسم متفاوت برای عملکرد دی اکسید تیتانیوم روی سطوح گزارش شده است. این ذرات قابلیت اکسیداسیون و احیا ترکیبات جذب شده بر روی سطح را داشته و همچنین خاصیت آبدوستی به آن می بخشد. افزودن نانوذرات دی اکسید تیتانیوم به رزین رنگ ها مانع از چسبیدن آلودگی و چربی های موجود در هوا بر روی سطوح می شود.

دی اکسیدتیتانیوم دارای خاصیت ذاتی فوتوکاتالیستی است. با تابش نور خورشید بر سطوح حاوی نانوذرات TiO2 ، الکترون-حفره ایجاد شده که در صورت واکنش با آب رادیکال های آزاد هیدروکسیل تولید کرده و آلودگی و چربی های سطح را از بین می برد. فاز آناتاز دی اکسید تیتانیوم نسبت به فاز روتایل و بروکیت به دلیل بندگپ بالاتری که دارد نتایج فوتوکاتالیستی به مراتب بهتری از خود نشان داده است.

نانوذرات دی اکسید تیتانیوم علاوه بر خاصیت فوتوکاتالیستی، توانایی ایجاد سطوح آبدوست را دارند. این نانوذرات با شبکه کریستالی آناتاز با کاهش زاویه تماس به 1درجه سطح ابر آبدوست را ایجاد می کنند. در این حالت تنها بارش باران کافی است تا گرد وغبار و آلودگی های روی سطح با آب حمل شده و سطح را تمیز کند. امکان ساخت این پوشش ها از روش های مختلف لایه نشانی مانند نشست بخار شیمیایی(CVD)، سل ژل، اسپری و پلاسما وجود دارد.

فروش نانومواد اکسید تیتانیوم

کاربرد نانوذرات در مصالح ساختمان سازی

  • کاربرد نانوذرات بتن

به صرفه ترین و بهینه ترین روش به منظور افزایش مقاومت کششی و فشاری بتن افزودن نانوذرات اکسید فلزی مانند اکسیدهای آهن، سیلیس، آلومینیوم و تیتانیوم است. یکی از مشکلات در فرآیند ساخت بتن جداشدگی ذرات و عدم تراکم یکنواخت بتن در اثر خروج هوای داخل آن از طریق لرزاندن است. استفاده از نانوذرات رس باعث بهبود خواص خودتراکمی و کاهش نفوذپذیری می شود. این نانوذرات همچنین باعث مقاومت های فشاری ، کششی و خمشی می شود. استفاده از نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم علاوه بر خاصیت خود تمیزشوندگی بتن، باعث کاهش زمان گیرش آن شده، حفره های داخلی را پر کرده و با افزایش تراکم، منجر به بهبود خواص مکانیکی بتن می شود.

  • کاربرد نانوذرات سیمان

سیمان ماده اصلی مورد استفاده در ساختمان سازی است که بدون آن فرآیندهای ساخت و ساز عملا غیر ممکن می شود. بسیاری از پژوهش ها در زمینه نانوفناوری در صنعت ساختمان مرتبط با سیمان و مکانیزم های استحکام بخشی آن است. نانولوله های کربنی به دلیل استحکام بالا و سختی ذاتی که دارد، گزینه مناسبی برای تقویت مواد سیمانی می باشد. یکی از چالش های موجود در زمینه ساخت این کامپوزیت، پخش یکنواخت و همگن نانولوله ها در زمینه سیمان است که با به کارگیری سورفکتانت و یا استفاده از انرژی فراصوت، این مشکل را می توان رفع کرد.

کاربرد نانوذرات در ساختمان سازی بسیار بالا می باشد، شما می توانید برای اطاعات بیشتر در مورد نحوه استفاده از نانوذرات در مصالح ساختمان سازی و یا اطلاعات بیشتر در خصوص خرید نانو مواد با کارشناسان تماد کالا ارتباط برقرار کنید.

 

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

کاربرد کربن فعال در تصفیه آب طعم و بوی نامطبوع آب از جمله مشکلاتی است که باعث غیرقابل مصرف شدن آب آشامیدنی می شود. یکی از روش های کارآمد برای رفع این آلودگی ها از آب، استفاده از فیلترهای حاوی کربن فعال است که با عبور آب از میان فیلتر، آلاینده ها جذب کربن فعال […]

قوز کمر چیست؟ ساختار ستون فقرات به‌گونه‌ای است که در قسمت فوقانی پشت(ناحیه قفسه سینه و ستون فقرات) دارای انحنای جزئی بوده و در قسمت گردن، قسمت فوقانی کمر و پایین کمر می تواند خمیده شود. این انحنای جزئی باعث تحمل وزن سر شده و در هنگام بروز شوک با جذب آن از آسیب های […]

در میکروسکوپ های TEM، بدلیل نیاز به عبور الکترون ها از نمونه، نیاز است که نمونه خیلی نازک باشد. علاوه بر آن، نمونه TEM میبایست خشک باشد و ابعاد آن در محدوده ابعادی قسمت نگهدارنده نمونه باشد. محفظه نمونه یکی از قسمت‌های بسیار مهم میکروسکوپ می‌باشد که در زیر قسمت سیستم متمرکز کننده قرار دارد. […]

قیف های آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند و در آزمایشگاه ها بسیار استفاده میشوند. بیشتر کاربرد آنها برای جمع کردن ماده ای خاص درون ظرفی دیگر است. در مقاله پیش رو قصد داریم به بررسی انواع و کاربردهای این قیف ها بپردازیم. قیف آزمایشگاهی عموما برای استفاده در آزمایشگاه های شیمی ساخته شده است. البته درحال […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا