کاربردهای سیلیکاژل

سیلیکاژل یا همان رطوبت گیر یکی از مواد شیمیایی می باشد که به دلیل کاربردهای بالای آن برای مصارف مختلفی استفاده می شود. مصارف و کاربرد های سیلیکاژل بسیار می باشد از این رو پس از مقاله انواع سیلیکاژل سعی کردیم به طور جداگانه به کاربرد های سیلیکاژل به پردازیم.

شرکت تماد کالا با توجه به فروش بالای این ماده امکان خرید این ماده را در گرید آزمایشگاهی و صنعتی فراهم کرده است که با مراجعه به هریک از لینک های زیر می توانید این ماده را خریداری کنید.
فروش سیلیکاژل

فروش سیلیکاژل بسته ای

کاربردهای سیلیکاژل

کاربردهای سیلیکاژل چیست؟

سیلیکاژل به دلیل ماهیت جاذب رطوبت بودن آن، در صنایع مختلفی به کار می رود. در ادامه با هریک از کاربردهای سیلیکاژل آشنا می شوید.

کاربرد سیلیکاژل در صنایع داروسازی

یکی از کاربرد های سیلیکاژل در صنایع دارویی از مرحله خط تولید تا نگهداری دارو می باشد. شرکت تماد کالا این امکان را فراهم کرده است تا این ماده را در مقادیر دلخواه سفارش دهید.

  • درب های حاوی سیلیکاژل:
    برای حفظ داروهای حساس به رطوبت، از درب های حاوی سیلیکاژل در بسته بندی آن ها استفاده می شود. این درب های پلیمری ضمن محافظت از محصول در برابر شکستگی و جذب رطوبت، هزینه های مربوط به بسته بندی و روکش با فویل را حذف می کند.
  • کپسول های رطوبت گیر:
    محفظه هایی کوچک حاوی سیلیکاژل هستند که با توجه به نوع کاربرد در ابعاد و شکل های مختلفی ساخته می شوند. عمده کاربرد این محفظه ها در صنایع دارویی و بسته بندی قرص ها است.
  • خط تولید دارو:
    رطوبت گیرها به صورت بالک در خطوط تولید دارو به ویژه آنتی بیوتیک ها استفاده می شود تا مانع از جذب رطوبت در حین فرآیند تولید شود.

کاربرد سیلیکاژل در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی

در بسیاری از نیروگاه ها و خطوط توزیع برق نیاز است تا رطوبت به طور قابل ملاحظه ای کاهش یابد. در نتیجه استفاده از سیلیکاژل بسیار می تواند مفید باشد.

  • کاتالیست:
    در صنایع نفت و پتروشیمی برای بهبود کیفیت روغن های سنگین و حذف ناخالصی هایی مانند سولفور، نیتروژن و فلزات سنگین، سیلیکاژل به عنوان کاتالیست استفاده می شود.

کاربرد سیلیکاژل در صنایع نظامی و هوانوردی

  • کیسه های رطوبت گیر:
    محصولات صنایع نظامی به دلیل حساسیت بالا نیاز به شرایط نگه داری دقیق و کنترل شده ای دارند. یکی از عواملی که می تواند اثر سوء روی این ابزارآلات بگذارد، رطوبت موجود در هواست. سیلیکاژل با توانایی بالایی که در جذب رطوبت دارد، مانع از رسیدن رطوبت به سطح این تجهیزات شده و کاربرد گسترده ای در صنایع نظامی و هوانوردی پیدا کرده است.
  • کارت های نشانگر رطوبت:
    این کارت ها که با استفاده از سیلیکاژل تهیه شده اند به میزان رطوبت سطح حساس اند که برای اطمینان از عملکرد رطوبت گیرها و سنجش میزان رطوبت موجود به کار می روند.

کاربرد سیلیکاژل در صنایع برق و مخابرات

  • محافظت از تجهیزات برق فشار قوی:
    برای جلوگیری از خرابی تجهیزات نیروگاه های برقی مانند ترانسفورماتورها لازم است تا درصد رطوبت هوای محفظه شان در حداقل مقدار ممکن باشد. به همین دلیل در هواگیرهای ترانسفورماتوری سیلیکاژل اضافه می شود.

کاربرد سیلیکاژل در صنایع ساختمان

  • رطوبت گیر شیشه های دو جداره و بتن:
    رطوبت گیرهای پودری در بتن برای جذب آب و افزایش استحکام آن، کاربرد دارد. همچنین رطوبت گیرهای به شکل گرانول در فاصله بین پنجره های دو جداره تعبیه شده اند که مانع از بخار گرفتن شیشه ها تا چندین سال می شود.

کاربرد سیلیکاژل در صنایع بسته بندی و حمل و نقل

  • برای محافظت از کالاهای بسته بندی شده در زمان حمل و انبارداری، سیلیکاژل کاربرد دارد. رطوبت باعث ایجاد صدمات سنگینی مانند خوردگی، کپک زدگی و… به محصولات می شود که قرار دادن سیلیکاژل در کانتینرهای حمل و نقل راهکاری مناسب و بسیار به صرفه است.
  • خشک کردن گل های طبیعی
    برای خشک کردن گل های طبیعی و حفظ رنگ و حالت گل، می توان آن ها را داخل ظرفی از سیلیکاژل قرار داد تا آب درون گل کاملا جذب شده و با همان حالت اولیه اش خشک شود.

کاربرد سیلیکاژل در در آثارباستانی

اشیا تاریخی، آثار هنری، اسناد و کتاب ها همواره در معرض آسیب های مخرب ناشی از دما و رطوبت هوا هستند. سیلیکاژل علاوه بر این که رطوبت را در سطح بسیار پایینی نگه می دارد، مانع از رشد کپک نیز می شود.

لانه حیوانات خانگی

یکی از مشکلات نگه داری حیوانات، نظافت لانه آن هاست. از آن جایی که سیلیکاژل غیر سمی است میتوان در لانه حیوانات برای جذب رطوبت از فضولات آن ها استفاده کرد. استفاده از سیلیکاژل در محل نگه داری حیوانات علاوه بر کاهش بوی بد فضولات، مانع از رشد باکتری نیز می شود.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۸۸ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

گلیسیرین چیست؟ گلیسیرین که با نام‌های (1,2,3-Trihydroxypropane، Glycerin  ،Glycerol) نیز شناخته می شود،  یک الکل قندی تری هیدروکسی است که دارای متابولیسم کربوهیدرات و لیپید است. دارای فرمول مولکولی ( C3H8O3 یا CH2OH-CHOH-CH2OH ) و جرم مولکولی 92.094 g/mol است. همچنین به دلیل داشتن پیوند هیدروژنی ( 3 گروه هیدروکسیل) با هر نسبتی با آب […]

در هر آزمایشگاهی ایمنی اولویت اول است. به دلیل قرار گرفتن کارکنان در معرض بخارات و مواد شیمی خطرناک، طراحی آزمایشگاه ها به‌گونه ای است که میزان کاهش آلودگی را به حداقل رسانده و باعث تسهیل شرایط ایمنی شود. امروزه در بهترین آزمایشگاه ها ترکیبی از پرسنل مجرب و تجهیزات ویژه جهت ایمن نگه داشتن […]

یکی از مکان هایی که می تواند باعث انتقال خیلی از بیماری ها شود آرایشگاه است! که اگر بهداشت فردی و عمومی به درستی در آن رعایت شود این مسئله کاملا قابل حل است. انواع دستگاه استریل آرایشگاه مانند اتوکلاوها از تجهیزاتی هستند که مانع انتقال بسیاری از میکروب ها و بیماری ها از بدن […]

آب اکسیژنه یکی از مواد بسیار پر مصرف در زندگی روزانه است. ماده ای که ممکن است بوی آن برای بسیاری از ما آشنا باشد اما هرگز نام آن را نمی دانستیم. در این مقاله قصد داریم شما را با آب اکسیژنه آشنا کنیم و درباره یکی از بزرگترین کاربردهای آن که ضدعفونی کنند‌گی است […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا