بورت یکی از پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی است که در شیمی تجزیه و خصوصا تیتراسیون، برای توزیع یک مقدار متغیری از محلول شیمیایی و اندازه گیری مورد استفاده قرار می گیرد.
با استفاده از بورت، می توان مقادیر مشخصی از یک مایع (عمدتا محلول) را به صورت قطره قطره به ظرف واکنش اضافه کرد. بورت ها با وجود شیری یک شیر که در سر آنها قرار دارد، میتوانند جریان خروجیشان را کنترل کنند.
1- بورت حجمی: برای اندازه گیری و انتقال حجم مشخصی از مایع استفاده می گردد.
2- بورت پیستونی یا دیجیتال: این وسیله مشابه سرنگ بوده، که شامل یک سوراخ دقیق و پیستون می باشد. دارای انواع دستی و اتوماتیک است.
3- اتوماتیک: دارای انواع اتوماتیک همراه با مخزن پرکننده با دو راه خروجی می باشند که برای مصارف خاصی در آزمایشگاه ها به کار می روند.
می تواند به شکل یک لوله شیشه ای یا پلاستیکی با درجه بندی باشد. در نوک این وسیله یک متوقف کننده و یک شیر برای کنترل جریان محلول شیمیایی وجود دارد. استوانه ی متوقف کننده و شیر می توانند از جنس شیشه یا پلاستیک (PTFE) باشند.
در واقع پیپت وسیله ای برای انتقال مایع و دارای دقت کمتری در مقایسه با بورت است. اما بورت وسیله ای برای جابه جایی یک مقدار از مایع با دقت بالا می باشد و برخلاف پیپت که صفر آن در پایین است، صفر آن در بالا قرار دارد.
بورت وسیله نسبتا ساده ای است. برای کار با آن، ابتدا لازم است که با استفاده از گیره، نگه داشته شود. بورت بدلیل نوک تیزی که دارد، نمیتواند روی میز قرار بگیرد و همیشه باید حتما با یک گیره بورت نگهداشته شود.
با طی کردن 3 مرحله بالا، میتوانید از بورت استفاده کنید. البته بسته به کاربرد، اینکه چه ماده ای در بورت ریخته شود یا شیر آن به چه صورت باز شود و چه مقدار باز باشد و … کاملا متفاوت است.
در ویدئو زیر بورت معرفی شده است و نحوه کار با آن توضیح داده شده است:
یکی از وسایل مصرفی بسیار پرکاربرد در آزمایشگاه ها، پزشکی و خانه، دستکش های یکبار مصرف هستند. این دستکش ها دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام ممکن است برای کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار بگیرند. در مقاله پیش رو به معرفی انواع این دستکش ها، برندهای معروف و کاربردهای آنها خواهیم پرداخت. فروش محلول ضدعفونی […]
سانتریفیوژ چیست ؟ سانتریفیوژ یا گریزانه، دستگاهی است که اجزای مایعات، گازها و جامدات را بر اساس اختلاف چگالی آن ها بوسیله نیروی گریز از مرکز جدا میکند. این جداسازی با چرخش سریع یک روتور( قطع های متحرک از سیستمی الکترومغناطیس که در موتور الکتریکی، آلترناتور و ژنراتور الکتریکی قرار میگیرد.) حاوی لوله های نمونه […]
زمانی که اسید ضعیف و نمک آن یا باز ضعیف و نمک آن با هم مخلوط شوند، محلول بافر به وجود میآید که اصطلاحا به آن بافر گفته میشود. مهمترین خصوصیت محلولهای بافر این است که در صورت اضافه شدن مقدار کمی اسید یا باز قوی، PH محلول تغییری نمیکند. به عبارت دیگر میتوان گفت […]
تفسیر طیف های ارتعاشی مولکولی (FTIR و رامان) کار ساده ای نیست. این کار مستلزم دانش نظریه تقارن و نظریه ریاضی گروه است تا به وسیله آن بتوان همه نوارهای ارتعاشی طیف را به طور دقیق بررسی کرد. برای کاربردهای طیف سنجی ارتعاشی جهت تعیین مشخصات مواد، می توان طیف های ارتعاشی را با روش […]