خطرات دی اتیل اتر

دی اتیل اتر یکی از مواد پر مصرف است که کاربردهای پزشکی و دارویی فراوان دارد. در مقاله پیش رو به بررسی خطرات دی اتیل اتر می پردازیم.

دی اتیل اتر یک حلال آلی است. این ماده دارای فرمول شیمیایی (C2H5)2O است. این ماده، یک مایع بی رنگ، با بویی بسیار شدید و فرار است. این ماده اشتعال پذیری بالایی دارد. عمده کاربرهای این ماده مربوط به پزشکی و دارویی است. از قدیم از آن به عنوان گاز بیهوشی استفاده می شده است. همچنین این ماده به عنوان سوخت بعضی موتورها نیز کاربرد دارد.

دی اتیل اتر و خطرات آن

خطرات دی اتیل اترخطرات دی اتیل اتر

شاید بتوان مهمترین خطر دی اتیل اتر را اشتعال پذیری آن دانست. این ماده به شدت اشتعال پذیر است. از آنجایی که این ماده به شدت فرار است و وزن گاز آن از هوا کمتر است، بخار آن میتواند نزدیک به زمین حرکت کرده و مسافت نسبتا زیادی را تا منبع اشتعال حرکت کند. حتی در صورتی که تنها در این ماده باز باشد، ممکن است گاز خروجی از آن خود را به منبع اشتعال رسانده و منجر به آتش گرفتن کل بطری آن بشود. منبع اشتعال آن لزوما حتما نباید شعله باشد و الکتریسیته ساکن، پلیت داغ یا هیتر می توانند موجب آتش گرفتن آن شوند.

دمای خود آتش گیری این ماده 160 درجه سانتی گراد است. این بدان معناست که با رسیدن به این دما، ماده به صورت خود به خودی آتش می گیرد.

اتر به هوا و نور حساس است. قرار گرفتن در معرض این عوامل می تواند منجر به تشکیل پراکسیدهای انفجاری(پراکسیدهایی که قابلیت منفجر شدن دارند) شود. نمونه های تجاری دی اتیل اتر، همراه با آنتی اکسیدان هستند که از شکل گیری پراکسیدها جلوگیری می کند.

کمک های اولیه مربوط به دی اتیل اتر

  • تنفس دی اتیل اتر: در صورت تنفس این ماده، باید هوای آزاد به فرد رسانده شود. اگر تنفس فرد سخت است، باید از اکسیژن استفاده شود. اگر فرد نقس نمیکشد، باید به او تنفس مصنوعی داده شود. باید به پزشک مراجعه شود.
  • تماس دی اتیل اتر با چشم: لنز ها از جشم خارج شوند. چشم فرد باید به مدت 10-15 دقیقه با مقادیر زیاد آب شسته شود. باید به پزشک مراجعه شود.
  • تماس دی اتیل اتر با پوست: پوست باید با مقادیر زیاد آب شسته شود و پوست آسیب دیده با نرم کننده پوشش داده شود. لباس های آلوده شده در آورده شوند. در صورتی که صدمات جدی به پوست وارد شده باشد، بهتر است از کرم آنتی باکتریال استفاده شده و به پزشک مراجعه شود.
  • خوردن دی اتیل اتر: به هیچ عنوان فرد را مجبور به بالا آوردن تکنید. لباس های تنگ را آزادتر کنید. در صورتی که فرد بیهوش است، به هیچ عنوان چیزی را از طریق دهان به وی ندهید. فورا به پزشک مراجعه شود.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۷۱ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

نگهداری مواد در برابر آلودگی ها و همچنین پاک سازی هوای محیط از هر گونه مواد خطرناک برای حفاظت کارکنان آزمایشگاه ها از جمله کاربرد هود لامینار در آزمایشگاه های صنعتی و تحقیقاتی است. هود لامینار یکی از انواع هود آزمایشگاهی است که در ادامه با ویژگی های این هود بیشتر آشنا می شوید. هود […]

کات کبود یکی از مواد بسیار پرکاربرد در شیمی، کشاورزی و دیگر صنایع است. در این مقاله به معرفی کات کبود و کاربردهای آن خواهیم پرداخت. کات کبود چیست؟ کات کبود یا مس(II) سولفات با فرمول شیمیایی CuSO4(H2O)x، یک ماده کریستالی آبی رنگ و شفاف است که تعداد آب‌های آن می‌تواند از 0 تا 5 […]

سدیم هیدروکسید، سود سوزآور یا کاستیک سودا (caustic soda) دارای فرمول شیمیایی NaOH است. این ماده جامدی سفید رنگ است که دارای دمای ذوب 1390 درجه سانتی گراد است. این ماده جاذب آب است و آب محیط اطراف خود را جذب میکند. به همین دلیل نیاز است که در نگهداری آن ملاحظات لازم انجام گیرد. […]

آنالیز گرمایی (Thermal analysis) به روش­ هایی گفته می­شود که مشخصات یا تغییرات مشخصات مواد در اثر حرارت را اندازه ­گیری می‌کنند. آنالیز گرمایی واکنش‌های مواد در مقابل جریان انرژی حرارتی در داخل یا خارج مواد جامد را بررسی می­کند. به این واکنش‌ها تحولات حرارتی می‌گویند. تحولات حرارتی ممکن در یک ماده جامد را می‌توان […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا