محیط کشت های بلاد آگار و شکلات آگار جزوه معروفترین و پر استفاده ترین محیط کشت های در حال حاضر هستند. با این وجود، بسیاری از افراد تفاوت این دو محیط کشت را نمیدانند. در مقاله پیش رو قصد داریم که به معرفی این محیط های کشت و تفاوت های آنها با یکدیگر بپردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد محیط کشت، میتوانید مقاله “محیط کشت چیست؟” را نیز مطالعه فرمایید.
در مقاله های قبلی انواع محیط کشت توضیح داده شد؛ کاربردهای هرکدام از آنها گفته شده است و به معروفترین محیط های کشت نیز اشاره ای مختصر شده است. برای بررسی تفاوت محیط کشت های بلاد آگار(آگار خونی) Blood Agar و شکلات آگار(Chocolate Agar) ابتدا لازم است که با هرکدام از این محیط های کشت به صورت جداگانه آشنا شویم. برای این آشنایی ابتدا از محیط کشت بلاد آگار شروع خواهیم کرد.
بلاد آگار یکی از انواع محیط های کشت غنی کننده است که برای رشد میکروارگانیسم هایی که سخت رشد میکنند، استفاده میشود. اینگونه از میکروارگانیسم ها در محیط های کشت معمولی به خوبی رشد نمیکنند. از این محیط کشت برای تشخیص خواص همولکتیک باکتری ها نیز استفاده میشود.
*pH باید بین 7.2 تا 7.6 باشد.
محیط کشت شکلات آگار یک محیط کشت غنی شده است که در آن گولبول های لیز شده(غشاء آنها تخریب شده است) خون وجود دارند. این گلبول های لیز شده به رنگ قهوه ای در می آیند؛ به همین دلیل است که آنها را شکلات آگار مینامند. در واقع شکلات آگار حاوی هیچ شکلاتی نیست.
لیز شدن گلبولهای قرمز، باعث آزاد شدن ترکیبات درون سلولی مانند هموگلوبین، برخی آنزیم ها و فاکتورهای مختلف است. این فاکتورها کمک زیادی به رشد سلولها و باکتری ها میکنند.
محتویات شکلات آگار مانند بلاد آگار است و تنها تفاوت آنها در این است که در شکلات آگار، گلبولهای قرمز لیز شده اند.(محتویات آنها در محیط کشت پخش شده است.)
تفاوت این دو محیط کشت در این است که محیط کشت شکلات آگار، حرارت دیده است که در نتیجه این حرارت، گلبولهای قرمز آن لیز شده اند و محتویات آنها در محیط پخش شده است. این محتویات تاثیر زیادی در رشد باکتری ها و سلولها دارند.
سدیم استات، سدیم اتانات یا استات سدیم با فرمول شیمیایی CH3COONa، یک ترکیب بی رنگ و بی بو، محلول در آب، اتانول، متانول و هیدرازین است. این ماده یک نمک سدیمی استیک اسید است. در مقاله پیش رو به معرفی سدیم استات و کاربردهای آن میپردازیم. سدیم استات از واکنش استیک اسید و سدیم بی کربنات […]
مقدمه نانو ذرات فوتو کاتالیستی فوتوکاتالیزوری به فرایند تصفیه برخی از آلاینده های محیطی با استفاده از جذب امواج ماورا بنفش و مرئی توسط ذرات اکسید فلزی (نیمه رسانا) گفته می شود. امروزه استفاده از نانوذرات اکسید فلزات به دلیل خواص منحصر به فردشان در مقیاس نانو، بسیار توسعه یافته است. نانو ذرات اکسید تیتانیم، […]
زیتون یکی از میوه هایی است که بسیار مورد اقبال قرار میگیرد و سالانه کشاورزان بسیاری زیتون میکارند. بسیاری از زیتون های برداشت شده ممکن است طعمی تلخ داشته باشند و لازم است که شیرین شوند. سود سوزآور یا کاستیک سودا ماده ایست که برای شیرین کردن زیتون مورد استفاده قرار میگیرد. در مقاله پیش […]
هگزان یا هیدرید هکسیل (به انگلیسی: Hexane) یک ترکیب آلی از دسته آلکانها با شش اتم کربن است که فرمول شیمیایی آن CH3(CH2)4CH3 میباشد. در نامگذاری آیوپاک (IUPAC) نرمال هگزان به آلکان راست زنجیر بدون شاخه ای اطلاق میشود که دارای زنجیری شیش کربنه به فرمول مولکولی C6H14 باشد هگزان ماده شیمیایی است که از نفت […]