وقتی صحبت مراقبت از گیاه به میان می آید مهم ترین نکته در مورد آن ها آبیاری مناسب است که اهمیت به این موضوع با تهیه آب مناسب برای گیاهان مشخص می شود. در این مقاله با بهترین آب برای گیاهان آشنا می شوید.
آب لوله کشی، آب باران، آب آکواریوم، آب مقطر، آب بطری و آب فیلتر شده هر کدام معایب و مزایایی دارند که با دانستن آن ها می توانیم بهترین آب را برای آبیاری گیاهان انتخاب کنیم. گیاهان نیازهای متفاوتی دارند. به طوری که یک نوع آب می تواند برای برخی از گیاهان عالی عمل کند و بالعکس نوع دیگری از گیاه را خراب کند.
برای افرادی که تازه مشغول مراقبت از گیاهان هستند، آب لوله کشی معمولاً اولین و تنها انتخاب منطقی بوده و بیشتر اوقات انتخاب خوبی است. اما از آنجا که همه گیاهان یکسان نیستند، کیفیت آب لوله کشی می تواند در مناطق مختلف بسیار متفاوت باشد و دیگر گزینه مناسبی برای آبیاری گیاهان نباشد.
از آن جایی که محتوای مواد معدنی موجود در آب ها و کیفیت آن ها یکسان نیست در صورتی که آب لوله کشی از نظر مواد معدنی و شیمیایی سنگین باشد، می تواند به سرعت منجر به آسیب دیدن گیاهان شود و یا اگر گیاهانی دارید که به مواد شیمیایی حساس هستند، باید یک راه حل جایگزین برای آب لوله کشی پیدا کنید. در این صورت دیگر آب لوله کشی گزینه مناسبی برای گیاهان نیست و باید با یک آب مناسب برای گیاهان شما، جایگزین شود.
بسیاری از پرورش دهندگان گیاه پیشنهاد می کنند آب لوله کشی را یک شب بگذارید تا بماند. زیرا این کار موجب کلرزدایی آن می شود و به دمای اتاق می رسد و تبدیل به آب مناسب برای گیاهان می گردد. البته آب لوله کشی دارای برخی از فلزات سنگین است و اغلب در هنگام آبیاری از آن ها صرف نظر می کنیم. اما نادیده گرفتن فلزات سنگین کار درستی نیست و وجود آن ها در آب می تواند به مرور زمان سبب خرابی گیاهان شود.
آب باران، آب مقطر، آب تصفیه شده یا آب آکواریوم جزو بهترین آب برای گیاهان هستند و بهتر است برای داشتن گیاهانی با رشد خوب و بدون آسیب در شاخ و برگ، از این نوع آب ها استفاده کنیم.
درست است که گیاهان به منیزیم و کلسیم احتیاج دارند اما مصرف بیش از حد آن ها می تواند مشکلاتی ایجاد کند. آبی که خیلی سخت بوده و دارای مواد معدنی زیادی باشد به راحتی قابل تشخیص است. به این صورت که اگر مجبور هستید شیرها، لوله ها و یا حتی لوازم خانگی خود مانند کتری آب را به دلیل رسوبات سفید روی آن ها (که رسوبات آهکی هستند) مرتباً تمیز کنید، آب سخت دارید و اگر گیاهان خود را با آبی که دارای مقدار زیادی مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم بوده آبیاری کنید، به علت تجمع این مواد در خاک ممکن است پوسته سفید، نه قارچ، بلکه رسوبات معدنی را در بالای خاک ببینید و از آن جا که بیشتر مواد معدنی در خاک رسوب می کنند و بر سطح pH خاک تأثیر می گذارند (قلیایی تر می شود) می تواند منجر به از بین رفتن گیاهان اسیدی شود؛ زیرا گیاهان اسیدی دوست دار این نوع خاک نیستند.
همچنین تجمع مواد معدنی در خاک می تواند تأمین مواد مغذی مورد نیاز گیاه را دشوار کند. بنابراین باید برای آب سخت جایگزین مناسبی پیدا کرد که آب مقطر یک گزینه خوب است و یک آب مناسب برای گیاهان.
آب مقطر با انواعی که دارد دارای کاربردهای زیادی است که یکی از آن ها آبیاری گیاهان است. به این صورت که می توانیم به طور مرتب خاک را با آب مقطر شستشو دهیم تا از تجمع برخی مواد معدنی چون کلسیم و منیزیم جلوگیری کنیم. اما این آب بدلیل تقطیر هزینه بالایی دارد و استفاده از آن برای آبیاری گیاهان پرهزینه خواهد بود.
برای آبیاری گیاهان با آب باران باید از ظروف مناسب برای جمع آوری آن استفاده کنیم. از آنجایی که آب باران دارای مواد معدنی کمتری از جمله کلسیم و منیزیم است گیاهان دچار آسیب نمی شوند. آب باران کلر ندارد و از همین موضوع یکی از مزیت های آن برای آبیاری محسوب می شود. اما از معایب آب باران می توانیم به اسیدی بودن آن در مناطق آلوده اشاره کنیم که سلامت گیاهان را تهدید می کند.
آبیاری گیاهان مختلف با توجه به نیازهای رطوبتی آن ها فرق می کند و علاوه بر آن نوع گلدان، سیستم حرارتی، تهویه و … نیز بر مقدار آب مورد نیاز گیاهان موثر خواهد بود. از این رو باید زمان مناسب برای آبیاری گیاهان را بدانیم تا با آبیاری زیاد و یا کم باعث خرابی و از بین رفتن گیاه نشویم. بهترین زمان برای آبیاری گیاهان زمانی است که برگ های آن ها پژمرده نشده باشند. که این زمان را می توانیم با روش زیر تشخیص دهیم، می توانید انگشت خود را تا حدود 3 سانتی متری خاک گلدان قرار دهید و اگر رطوبت کافی نداشته باشد زمان آبیاری آن فرا رسیده است؛ نکته دیگری که هنگام آبیاری گیاهان باید به آن توجه کنیم این است که در طول شبانه روز باید زمان مناسبی را برای آبیاری گیاهان انتخاب کنیم که صبح های زود زمان بسیار مناسبی هستند زیرا آب دیرتر تبخیر می شود.
کربن فعال ، زغال فعال یا کربن اکتیو، یکی از مواد کربنی است تخلخل زیادی دارد. این ماده سطح فعال بسیار بالایی دارد که باعث خواص ویژه آن میشود. در مقاله پیشرو به معرفی کربن فعال، روش های تولید کربن فعال، کاربردهای کربن فعال و دیگر توضیحات مربوط به آن میپردازیم. همچنین فروشگاه تمادکالا این […]
روش های تمیز کردن طلا که بسته به نوع ماده ی تمیز کننده دارد یکی از مواردی است که در حفظ و نگهداری طلا و همچنین طول عمر آن تاثیر بسزایی خواهد داشت. با توجه به اهمیت این موضوع تصمیم گرفتیم در این مقاله روش های کاربردی را برای تمیز کردن طلا و جواهرات و […]
محیط های کشت محلی مناسب برای رشد انواع باکتری ها و سلول ها هستند. محیط های کشت با توجه به نوع باکتری و سلول های رشد یافته در آن ها، در انواع مختلفی وجود دارند. یکی از محیط های کشت کاربردی در زمینه بیولوژی، محیط کشت افتراقی است. محیط کشت محیطی است که مواد لازم […]
در مقاله پیش رو قصد داریم به معرفی دسیکاتور و انواع آن و روش کار با آن بپردازیم. دسیکاتور وسیله ایست(معمولا شیشه ای) درپوش دار و برای خشک نگه داشتن و یا خشک کردن مواد از آن استفاده می شود. فروشگاه تماد کالا این امکان را فراهم کرده است تا از خدمات خرید دسیکاتور استفاده کنید. خرید […]
سلام خدمت شما بنده با آب تسویه
استفاده میکنم اما گاهان خراب میشن ممکنه از آب باشه
آب تسویه برای بعضی از گیاهان که نیاز به املاح خاصی دارند مناسب نیست و باعث خرابی اونها میشه