بن ماری خانگی روشی است که در آن به کمک گرما و یا حرارت غیر مستقیمی که توسط آب گرم ایجاد می کنیم، مواد را ذوب می نماییم. در روش بن ماری خانگی، در داخل یک ظرف تا دو سوم ظرفیت آن، آب می ریزیم و روی حرارت شعله قرار می دهیم تا آب به جوش آید و یک ظرف نشکن دیگر در دهانه ی ظرف اول یا همان قابلمه قرار می دهیم به طوری که با سطح آب برخورد نداشه باشد. ماده مورد نظر را که داخل ظرف دوم ریخته ایم، به صورت غیر مستقیم و به تدریج گرم می شود و به حالت ذوب در می آید.
از روش بن ماری خانگی در تهیه ی انواع مختلف کرم و ژله ها، دسرها و ژلاتین هایی استفاده می کنیم که نباید گرمای مستقیم ببینند تا بافت و رنگ اصلی آن ها حفظ شود و یا برای تهیه دسرهایی که در تهیه آن ها از تخم مرغ استفاده می کنیم. مانند کرم کاستارد یا بستنی زمستانی. از سوی دیگر بن ماری خانگی، بهترین روش برای آب کردن انواع شکلات جهت استفاده برای تزیین کیک و شیرینی است. از روش بن ماری خانگی علاوه بر بن ماری کردن شکلات و ژلاتین می توانیم برای ذوب کردن کره و یا حتی تهیه شمع استفاده کنیم.
هنگام آشپزی به ویژه زمانی که می خواهیم کیک و دسر درست کنیم نیاز به کره ذوب شده داریم که در این مواقع بن ماری کردن کره روش بسیار مناسبی است. برای این کار تنها نیاز است یک ظرف پر آب را روی حرارت شعله قرار دهیم و بعد از به جوش آمدن آب، ظرف حاوی کره را روی قابلمه آب جوش یا کتری قرار دهیم. در این صورت کره به تدریج و با گرمای ملایم و غیر مستقیم آب می شود.
در روش بن ماری کردن شکلات، هیچ وقت شکلات را به طور کامل در ظرف نمی ریزیم. بلکه آن را به صورت خورد شده و تکه تکه در ظرف ریخته و سپس ظرف یا قابلمه ی حاوی آب را روی حرارت می گذاریم. بعد از اینکه آب به جوش آمد ظرف شکلات را روی در کتری یا قابلمه قرار می دهیم و کمی صبر می کنیم. تا رفته رفته و به تدریج شکلات ها کاملا آب شوند.
بن ماری کردن ژلاتین یکی دیگر از کاربردهای بن ماری خانگی است که برای تهیه دسر بسیار مناسب می باشد. در این روش ابتدا ژلاتین را با مقداری آب سرد مخلوط می کنیم و سپس آن را بر روی کتری و یا قابلمه حاوی آب جوش که از قبل بر روی حرارت قرار دادیم، می گذاریم.
فقط در حین آب شدن ژلاتین باید به این نکته توجه کنیم که آن را با یک قاشق هم بزنیم تا به خوبی حل شود و تبدیل به یک مایع شفاف شود.
شمع سازی هنر زیبایی است که به راحتی در منزل هم قابل انجام است و فقط کافیست موم آن را درست آب کنیم!! از آن جایی که شعله ی مستقیم و حرارت زیاد باعث سوختن موم می شود. بنابراین برای درست کردن شمع بهتر است از روش بن ماری خانگی استفاده کنیم. برای این کار از ظرفی که دیگر نیازی به آن نداریم استفاده می کنیم ( چون دیگر نمی توانیم در داخل آن ظرف غذا درست کنیم). موم را داخل ظرف قرار می دهیم و آن را بر روی کتری یا ظرف آبی که در حال جوش است می گذاریم. به این ترتیب با شعله ی ملایم و گرمای غیر مستقیم آب، به تدریج تکه های موم نرم و آب می شوند و برای تهیه شمع آماده می شوند.
اسید بوریک که به نام های دیگر نظیر اسید اورتوبوریک و هیدروژن بورات معرف است، یک اسید معدنی ضعیف با خاصیت ضدعفونیکنندگی است. اسید بوریک اولین بار توسط ویلهلم هومبرگ از واکنش بوراکس با اسید های معدنی تهیه شد و که عنوان sal sedativum Hombergi ( نمک آرام بخش هومبرگ) گرفت. فروش اسید بوریک ساختار […]
یکی از مکان هایی که می تواند باعث انتقال خیلی از بیماری ها شود آرایشگاه است! که اگر بهداشت فردی و عمومی به درستی در آن رعایت شود این مسئله کاملا قابل حل است. انواع دستگاه استریل آرایشگاه مانند اتوکلاوها از تجهیزاتی هستند که مانع انتقال بسیاری از میکروب ها و بیماری ها از بدن […]
هیدروژن پراکسید یک ترکیب شیمیایی با فرمول H2O2 است که به شکل مایعی بیرنگ و بیبو است که ویسکوزیته آن به مقدار جزئی کمتر از آب میباشد. این ماده بهطور طبیعی در بدن انسانها و سایر موجودات زنده به عنوان محصول فرعی متابولیسم تولید میشود. هیدروژن پراکسید به دلیل خواص آنتیمیکروبی و اکسیدکنندگی خود، در […]
نانوذرات نقره نانوذرات نقــره، یکــی از پرکاربردترین ذرات در حوزه فناوری نانــو پس از نانولولههای کربن است، که هر روزه بر کاربرد آن افزوده میشود. نانوذرات نقره به دلیل داشــتن خواص فیزیکی و شــیمایی ویژهای که دارنــد، در عرصههای گوناگون پزشکی، صنعت، کشاورزی، دامپروری و بســتهبندی، لوازم خانگی، آرایشی، بهداشتی و نظامــی کاربردهای فراوانی پیدا […]