محققان هندی به کمک نانوذرات طلا اثربخشی آنتیبیوتیکها را افزایش دادند که به کاهش مصرف آنتیبیوتیک ها و احتمال ایجاد مقاومت دارویی کمک می کند.
یک تیم تحقیقاتی هندی روش جدیدی از رهاسازی آنتیبیوتیک ارائه کردند که میتواند اثربخشی داروها را در سطح سلولی افزایش و عملکرد آنتیبیوتیکهای رایج را بهبود بخشد. از این فناوری میتوان جهت افزایش اثر روش درمان سرطان در آینده استفاده کرد.
استفاده بیرویه از آنتیبیوتیکها باعث ایجاد مقاومت آنتیبیوتیک در باکتریها میشود که این موضوع یک چالش جهانی است، مشکلی که در بیمارانی با سیستم ایمنی ضعیف، مانند بیماران سرطانی بیشتر مشاهده می شود. در حال حاضر گزینههای جایگزینی برای آنتیبیوتیکها وجود ندارد؛ بنابراین، محققان روی بهبود راندمان روشهای موجود متمرکز هستند.
محققان مؤسسه فناوری دهلی با اتصال نانوذرات به مولکولها موفق به افزایش کارایی رهاسازی دارو شدند. محققان این پروژه نشان دادند که ترکیبات آنتیباکتریال متصل به نانوذرات، اثربخشی بیشتری نسبت به عوامل ضدباکتری منفرد دارند. این روند میتواند برای درمان عفونی سلول های سرطانی، جای که مواد آنتی باکتریال نمی توانند به آن جا نفوذ کنند، مفید باشد.
گوپتا، از محققان این پروژه، میگوید: «راهبرد ما در این پروژه نشان داد که میتوان باکتریهای عفونتسازی که در سلولهای سرطانی پنهان شدهاست را شناسایی کرده و نابود کرد.»
این گروه موفق شدند باکتری ایکولا و استیفی را در شرایط آزمایشگاهی در این سلولها پیدا کرده و از بین ببرند. در این روش از نانوذرات طلا استفاده شده که بعد از ورود به سلول هیچ اثر سمی به جای نمیگذارند.
نیتو سینگ از محققان این پروژه میگوید: «سیستم نانوذرات بستر مناسبی برای تولید نسل جدید آنتیبیوتیکهاست که با دوز بسیار کم مصرف شده و نسبت به آنتیبیوتیکهای معمول مشکل مقاومتی کمتری ایجاد میکند؛ در آنتیبیوتیکهای رایج دوز مصرف بسیار بالا می باشد.
مقاومت به آنتیبیوتیک یعنی میکروبهای بیماریزایی که برای تخریب آنان از آنتیبیوتیک استفاده میشود، با جهش ژنی (موتاسیون) نسبت به این داروها مقاوم شوند و نسلهای جدیدی ایجاد شوند که امکان مبارزه با آن ها وجود نداشته باشد. از مهمترین عوامل این نوع مقاومت دارویی، مصرف خودسرانه و یا بیش از حد آنتیبیوتیکهاست. این پدیده خطری برای کل جامعه انسانی است، به طوری که آن را به تروریسم تشبیه کردهاند. مقاومت باکتریها به آنتیبیوتیک یکی از بزرگترین چالشهایی است که سلامت انسان عصر مدرن را تهدید میکند.
زانو بند طبی یا بریس زانو نوعی وسیله پزشکی کمک کننده است که در زمان زانودرد میتوان از آن استفاده کرد. همچنین ورزشکاران ازآنجهت جلوگیری از ایجاد آسیب به زانوهایشان استفاده میکنند. زمانی که از زانوبندطبی بهخصوص زانوبندهای پروفیلاکتیک که نقش حمایت کننده و محافظت کننده از زانوها رادارند، استفاده میکنید درواقع از رباطهای زانو […]
محیط کشت مالونات یکی از انواع محیط کشت های مایع مورد استفاده در آزمایشگاه های میکروبی است که از آن برای بررسی توانایی باکتری از مالونات سدیم به عنوان منبع کربن استفاده می شود.در مقاله پیش رو نگاه دقیق تری به محیط کشت مالونات می اندازیم. اجزاء تشکیل دهنده محیط کشت مالونات حاوی مالونات […]
ستون مهره ها به نوعی ستون اصلی بدن است. بدلیل زندگی پشت میز نشینی، امروزه بسیاری از افراد با مشکلات ستون مهره از قبیل دیسک های گردن یا دیسک کمر مواجه هستند. یکی از ابزارهایی که ممکن است به بهبود دردهای کمر و گردن کمک کند، گردنبند و کمربندهای طبی هستند. در ادامه قصد داریم […]
چسب ماده ای است که می تواند باعث چسبندگی دو جسم به یکدیگر شود این ساده ترین تعریف برای چسب است ما در این بخش به بررسی چسب نشاسته می پردازیم. شاید برایتان جالب باشد که بدانید امروزه استفاده از چسب نشاسته بسیار کاربرد دارد و این محصول از دیرباز مورد توجه بوده است در […]