انکوباتور یکی از لوازم پرکاربردی است که بسته به نوع استفاده دارای 3 مدل صنعتی، پزشکی و آزمایشگاهی است. کار اصلی انکوباتور تامین شرایط لازم مانند رطوبت، دما، اکسیژن، کربن دی اکسید و گرمای لازم برای زنده ماندن و رشد را فراهم می کند.
انکوباتور بسته به نوع و موارد استفاده دارای اجزای مختلفی است که ویژگی های متفاوتی را ایجاد می نماید. اما همه ی انکوباتور ها از اجزای اصلی محفظه نگهداری نمونه، سیستم کنترل گاز، سیستم کنترل رطوبت و سیستم کنترل دما می باشد. هر یک از این سیستم ها جهت ایجاد شرایط لازم برای زنده ماندن و رشد نمونه ها مورد نیاز می باشد.
انکوباتور های صنعتی که بیشتر با نام ماشین های جوجه کشی شناخته می شوند، اکثرا در مرغداری ها مورد استفاده قرار می گیرد. این انکوباتور ها یکی از اولین انکوباتور هایی است که به وجود آمده و برای نگهداری تخم مرغ ها تا زمان بیرون زدن جوجه از آن استفاده می شود. اولین انکوباتور های ساخته شده مربوط به کشور مصر باستان و چین است. در آن زمان اتاقی را برای نگهداری تخم مرغ ها اختصاص داده و برای گرم نگه داشتن آن از آتش استفاده می کرند. به این ترتیب مرغ ها برای تخم گذاری مجدد آزاد بودند. با پیشرفت تکنولوژی برای گرم کردن محیط از کوره های چوبی و الکلی و در حال حاضر از الکتریک استفاده می شود.
در پزشکی از انکوباتور برای نجات جان نوزادانی که در کمتر از هفته 37 بارداری به دنیا می آیند استفاده می شود. اولین انکوباتور نوزاد در سال 1884 در پاریس ساخته شد. در آن زمان برای گرم نگهداشتن محیط انکوباتور از چراغ نفتی استفاده می شد. به مرور زمان با توسعه یافتن الکتریسیته اولین انکوباتور های الکتریکی در آمریکا روی کار آمد. هدف از نگهداری نوزادان نارس در انکوباتور حفظ دمای بدن نوزاد، تغذیه کافی برای رشد و همچنین جلوگیری از عفونت های احتمالی به دلیل پایین بودن سیستم ایمنی بود. نوزادانی که زودتر از حد موعد(40 هفته) به دنیا می آیند به دلیل کمبود انرژی و تکامل نیافتن سیستم عصبی و تنفسی، در کنترل کردن دمای بدن و تنفس عادی دچار مشکل می شوند. انکوباتور با حفظ رطوبت لازم، تامین انرژی مورد نیاز برای رشد و همچنین کنترل دمای محیط بر اساس دمای پوست نوزاد، شرایط لازم برای زنده ماندن و رشد نوزاد را فراهم می کند.
انکوباتور های آزمایشگاهی یکی از پر کاربرد ترین لوازم آزمایشگاه های میکروب شناسی و بیولوژی است که هدف اصلی آن حفظ شرایط مورد نیاز مانند میزان اکسیژن، رطوبت، دما و دیگر موارد برای زنده ماندن و رشد میکروارگانیسم ها و بافت ها است.امروزه انواع مختلفی از انکوباتور های آزمایشگاهی با ویژگی و کاربرد های متفاوت ساخته شده اند که یک به یک به بررسی آن ها می پردازیم.
یکی از ساده ترین و در عین حال پرکاربرد ترین وسیله ای است که در آزمایشگاه های میکروبی و بیولوژی که در زمینه کارهای تحقیقاتی بیوشیمی، خون شناسی، کشت سلولی و میکروبی و همچنین بانک اطلاعات سلولی(DNA) مورد استفاده قرار می گیرد.
انکوباتور های یخچال دار برخلاف انکوباتور های استاندارد قابلیت تنظیم دما 5- تا 65+ را دارند و بیشتر برای کشت باکتری در آزمایشگاه های میکروب شناسی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین علاوه بر کشت میکروارگانیسنم گاهی برای خشک کردن ظروف و لوازم مورد استفاده در آزمایشگاه و یا نگه داری سرم های خونی نیز از آن استفاده می شود.
این نوع از انکوباتور ها اغلب برای کشت بافت و ارگانیسم های زنده در آزمایشگاه های بیولوژیکی است. CO2 مورد نیاز درون محفظه انکوباتور از طریق مخزن متصل به آن تامین می شود و دمای داخل محفظه معمولا روی 37 درجه سانتی گراد ثابت است. وجود میزان مشخصی از CO2 درون محفظه برای پایداری بیکربنات سدیم که به عنوان بافر برای تنظیم pH محیط استفاده می شود، مورد نیاز است.
انکوباتور مرطوب علاوه بر قابلیت کنترل دما، قابلیت تنظیم رطوبت داخل محفظه را دارد. این رطوبت از گرم شدن آب مقطر موجود در مخزن انکوباتور که از طریق دریچه ای به درون محفظه راه دارد تامین می گردد. علاوه بر سیستم کنترل دما و سیستم گرمایی درون این انکوباتور از سیستم سرمایی برای کنترل میزان رطوبت موجود درون محفظه استفاده شده است.
انکوباتور شیکردار دارای صفحه ای با قابلیت چرخش دایره ای و خطی است که بیشتر برای نمونه های هوازی کشت شده در محیط مایع و مخلوط شدن سیالات از آن استفاده می شود. این دسته از انکوباتور ها علاوه بر سیستم تنظیم دمایی دارای سیستم خنک کننده برای کاهش دمای نمونه کمتر از محیط بیرون نیز می باشند.
این دسته از انکوباتور ها علاوه بر دارا بودن ویژگی های اصلی یک انکوباتور، دارای میله هایی برای نگهداری شیشه های هیبریدیزاسیون در اندازه های متفاوت و چرخش آن ها با سرعت تعیین شده می باشند.
میوه زیتون در حالت کال و یا رسیده، زمانی که از درخت چیده شود، قابل خوردن نیست و خیلی تلخ است، بنابراین برای استفاده ی خوراکی از زیتون باید یک فرآیندی تحت عنوان فرآیند پخت یا شیرین سازی، روی آن انجام گیرد تا تلخی زیتون گرفته شود. اگر می خواهید با سریعترین روش تلخی زدایی […]
در ابتدا برای تعریف محیط کشت کپک و مخمر نیاز است اطلاعاتی راجب کپک ها و مخمر ها داشته باشیم. کپک و مخمر به طور گسترده در محیط اطراف ما وجود دارد. به همین دلیل مطالعه و شناخت بیشتر مخمرها و کپک ها امروزه مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. کپک ها کپک ها قدرت […]
پلی اتیلن گلایکول یکی از ترکیبات بسیار پر استفاده در داروسازی است. این ماده در عمده داروها مورد استفاده قرار می گیرد. در مقاله پیش رو به کاربرد این ماده در درمان یبوست خواهیم پرداخت. به هیچ عنوان بر اساس تشخیص خودتان از پلی اتیلن گلیکول برای درمان استفاده نکنید و قبل از استفاده حتما […]
کاربرد و انواع دستکش کار یکی از ضروریات هر کار ، ایجاد ایمنی کار است. هرکاری با توجه به خطراتی که افراد را تحدید میکند، لوازم ایمنی خود را دارد. برای مثال یک آتش نشان با توجه به اینکه وارد محیطی خطرناک میشود و تحت تاثیر شعله های آتش قرار میگیرد ، باید لباس و […]