صفر تا صد پرداخت طلا

پرداخت طلا فرایندی است که در طی آن به منظور بالا بردن خواص سایشی طلا، سطح طلا توسط ماشین آلات به خصوص صاف، صیقلی و براق می شود.  فرایند پرداخت طلا در صنعت طلا و جواهر سازی از اهیمت زیادی برخوردار است. دلیل این فرایند آسیبی است که در زمان ساخت طلا و جواهر، در اثر برخورد با ابزارآلات روی سطح آن ایجاد می شود و باعث ایجاد خط و خش می شود و به همین دلیل در پایان فرایند ساخت روی آن را پرداخت می کنند. پرداخت طلا با استفاده از روش های مختلفی انجام می شود و رنگ های متفاوت طلا نیز حاصل همین فرایند می باشد.

پرداخت طلا

برای انجام پرداخت طلا، ابتدا طلای ساخته شده را  در ظرف مسی قرمز رنگی که به کاسه زاغاب نیز معروف است، قرار داده می شود و در ادامه مقداری جوهر نمک یا اسید کلریدریک یا جوهر گوگرد همراه با مقدار کمی آب روی آن ریخته می شود. در ادامه ظرف زاغاب بر روی حرارت ملایم قرار داده می شود و نتیجه آن رنگ‌زرد برنجی طلا می باشد. نکته مهم عدم حرارت زیاد طلا در این ظرف است چون موجب کاسته شدن وزن طلا می شود. در نهایت قطعه مورد نظر دراورده می شود و با آب شستشو داده می شود.

محلول پرداخت طلا که ترکیب آن در بالا اشاره شد را می توان در ظروف پلاستیکی و یا شیشه ای مخصوص نگهداری کرد و در ادامه از آن استفاده کرد. روش های مختلف پرداخت طلا منجر به ایجاد رنگ های متفاوت طلا می شود که در ادامه به آنها اشاره می شود.

قرمز کردن طلا

برای ایجاد رنگ قرمز روی طلا از پودر اسیدبوریک استفاده می شود به این صورت که ابتدا قطعه طلا از فرایندی که در زاغاب انجام می شود، بیرون آورده می شود، کاملا خشک می شود و سپس در این پودر قرار داده می شود تا لایه نازکی از اسید بوریک روی آن قرار بگیرد. در ادامه کمی به آن حرارت داده می شود البته باید توجه داشت مقدار حرارت باید به قدری باشد که طلا سرخ نشود. سپس صبر می شود تا طلا سرد شود.

پس از سرد شدن به منظور از بین بردن اسید بوریک، مجددا طلا گرم می شود و در ادامه برای براق کردن و پرداخت نهایی می توان از دستگاه پولیش ساچمه و فرچه سیمی استفاده کرد .

خرید انواع اسید بوریک

قرمز کردن طلا

زردکردن طلا

برای زرد کردن طلا از ترکیب شوره قلم و شوره دودی استفاده می شود. ترکیب شوره دودی عبارتست از یک کیلوگرم نشادر (کلرید آمونیوم) به علاوه نیم کیلو شوره و ترکیب شوره قلم عبارتست از یک کیلو شوره و نیم کیلو زاغ و 250 گرم نمک.

خرید کلرید آمونیوم

شوره

پتاسیم نیترات یا شوره یک ترکیب شیمیایی با فرمول KNO3 است. پتاسیم نیترات یک اکسید کننده نسبتا قوی است و آب را جذب می‌کند. ابتدا قطعه طلا در زاغاب و محلولی که گفته شد (ترکیب اسید کلریدریک و آب) قرار داده می شود  پس از  سرد شدن قطعه به آن  پودر شوره قلم اضافه و آغشته می شود و در ادامه آن را روی صفحه نسوز قرار داده و حرارت داده می شود. در اثر حرارت شوره روی کار کف می کند. پس از حرارت دادن قطعه داخل آب قرار می گیرد تا شوره روی آن شسته شود. پس از تمامی ای ن مراحل رنگ طلا، زرد مات می شود که با استفاده از شوره دودی براق می شود. برای شوره دودی نیز همین مراحل تکرار می شود و قطعه آغشته به شوره دودی حرارت ملایم می بیند. در اثر حرارت شوره کف می کند و مجددا داخل آب فرو می رود تا شوره روی آن شسته شود و در انتها نیز با استفاده از پولیش براق می شود.

اگر قصد استفاده از پتاسیم نیترات را دارید می توانید به بخش خرید پتاسیم نیترات مراجعه کنید.

مراحل ساخت طلا

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

کلرید روی(Zinc Choloride) یا ZnCl2 یکی از ترکیبات شیمیایی بسیار پرکاربرد در صنعت است که معمولا در کاربرد های پایین دستی استفاده میشود. در مقاله پیش رو به معرفی کلرید روی، کاربردهای آن و نکات ایمنی کار با آن می پردازیم. کلرید روی دارای 9 ساختار کریستالی شناخته شده است که معمولا بی رنگ یا […]

اسید نیتریک یا جوهر شوره یکی از مواد بسیار پرکاربرد در صنعت است که برای شست و شو، استفاده فراوانی دارد. در مقاله پیش رو به معرفی این ماده، خواص، کاربردها و موارد ایمنی کار با آن پرداخته شده است. فروش اسید نیتریک اسید نیتریک دارای نام‌های دیگری مانند نیتریک اسید، جوهر شوره، اسید ازته، […]

نگهداری مواد شیمیایی یکی از چالش های بزرگ در آزمایشگاه ها است. ظروف مختلفی در آزمایشگاه ها وجود دارند که از هرکدام آنها میتوان برای نگهداری مواد مختلفی استفاده کرد. در مقاله پیشرو شما را با این ظروف و کاربرد آنها در نگهداری هرکدام از مواد شیمیایی آشنا خواهیم کرد. ابتدا نگاهی به لیست ظروف […]

دستگاه DSC برای اندازه ­گیری اختلاف جریان گرما بین نمونه و مرجع طراحی شده است. دو نوع دستگاه متداول کالری ­سنجی روبشی افتراقی وجود دارد: کالری ­سنجی روبشی افتراقی مبتنی بر اندازه ­گیری شار حرارتی(Heat flux DSC) و کالری­ سنجی روبشی افتراقی مبتنی بر اندازه­ گیری توان الکتریکی(Power-compensated DSC). درخواست آنالیز حرارتی dsc به کالری […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا