انواع گوناگونی از لوله های آزمایش در آزمایشگاه میکروب شناسی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از آن ها لوله آزمایش معمولی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، این لوله ها برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم ها در محیط کشت مصنوعی(جامد یا مایع) به کار می رود. دهانه این لوله ها را با پنبه می بندند. دهانه بعضی از لوله ها به جای پنبه ممکن است با فلز زنگ نزن مسدود نمایند. برای بعضی لوله های آزمایش از در پیچ های لاستیکی و پلاستیکی استفاده می شود.
ظروف شیشه ای درب داری هستند که در آنها محیط کشت باکتری ریخته می شود و پس از جامد شدن محیط، از آنها برای کشت دادن باکتری ها استفاده می شود. پلیت ها عموما پلاستیکی و در ابعاد متنوع در دسترس اند. محیط مذاب در پلیت ها سرد می شود و به صورت جامد در می آید که دارای سطح وسیع برای کشت میکروب ها می باشند. پلیت ها پس از کشت به صورت وارونه انکوبه می شوند. این عمل از جمع شدن آب در محیط کشت و پخش شدن کلنی ها پیشگیری می کند.
تصاویر مربوط به پتری دیش (A) و لوله آزمایش (B).
وسیله ای چوبی شبیه گوش پاک کن بلند که در یک سر دارای پنبه جهت نمونه برداری می باشد.
در کارهای میکروب شناسی لام های مختلفی مورد استفاده قرارمی گیرد. ساده ترین نوع لام از جنس شیشه و صاف است که جهت رنگ آمیزی باکتری ها استفاده می شود.
تصاویر مربوط به لام (A) و سواپ (B).
این دستگاه ساختاری شبیه دیگ زودپز آشپزخانه دارد. در این دستگاه از حرارت بخار و فشار استفاده می شود. با بالا رفتن حرارت دستگاه تا 121 درجه سانتی گراد و افزایش فشار 5/1 اتمسفر وسایل و نیز محیط های کشت را طی مدت 15 دقیقه استریل می نمایند. این وسیله حرارت مرطوب ایجاد می کند و از آن برای استریل کردن محیط های کشت و…. استفاده می شود.
دستگاهی است که درجه حرارت مناسب رشد، تکثیر و تشکیل کلنی را فراهم می کند. درجه حرارت آن قابل کنترل می باشد (حداکثر 60 تا 80 درجه سانتی گراد)چون اکثر باکتری های پاتوژن معمولا در درجه حرارتی تقریبا برابر با دمای بدن انسان یعنی 37 درجه سانتی گراد رشد می کنند، معمولا دمای انکوباتور در آزمایشگاه ها روی 37 درجه تنظیم می شود.
تصاویر مربوط به اتوکلاو(A) و انکوباتور(B).
هودهایی هستند که جهت محافظت از اپراتور و محیط در برابر عوامل بیولوژیکی که دارای سطح خطر پایینی هستند، طراحی شده است این هودها شامل یک محفظه بسته با یک قسمت باز جهت دسترسی به محصولات می باشد. هود لامینار داری فیلتر هپا در سه کلاس I ,II ,III است و خصوصا در آزمایشگاه های بیولوژیک مورد استفاده قرار می گیرد تا از خروج عوامل ارگانیک به بیرون از آزمایشگاه جلوگیری کند. هودهای میکروبیولوژی به منظور ایجاد فضایی تمیز بر روی میز کار، برای انجام برخی فعالیت های آزمایشگاهی، کنترل کیفیت صنایع غذایی، مونتاژ، بسته بندی و ساخت برخی محصولات و … کاربرد دارند. در هود های لامینار هوا از فیلتر های هپا (High efficiency partticulates air) که حذف کننده ی ذرات و آلودگی ها می باشند عبور کرده و هوای در گردش را پاک و تمیز می سازد.
هودهای جریان لامینار شامل یک پد فیلتری – یک فن و یک فیلتر هپا می باشند. فن موجود در دستگاه هوا را از پد فیلتر یعنی جایی که ذرات گرد و غبار بر جای می مانند مکش می کند. پس از آن هوایی که از سد فیلتر مقدماتی گذشته باید از فیلتر هپا که ذراتی با ابعاد کوچکتر مانند قارچ ها و باکتری ها و ذرات گرد و غبار را فیلتر می کند، عبور کند. حال هوای استریل شده دوباره به داخل فضای عملکرد یا همان بالن عملکرد وارد شده و انجام بقیه کار ها درفلاسک بدون خطر ضدعفونی ممکن می شود.
تصویر مربوط به هود لامینار.
مواد شیمیایی موجود در شوینده ها شوینده ها موادی پرکاربرد برای زدودن انواع چربی و آلودگی ها از سطوح مختلف هستند. اولین ماده ی شوینده تولید شده توسط انسان صابون است که از ساخت آن قرن ها می گذرد. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، طیف گسترده ای از محصولات شوینده با ویژگی های پاک […]
یکی از مشکلات امروزه افراد، وجود استانداردهای مختلف در سراسر جهان و در نتیجه آن وحود واحدهای مختلف است. این موضوع باعث شده تا تبدیل کردن واحدها به همدیگر یکی از معضلات امروزه افراد شود. در مقاله پیش رو قصد داریم ابزاری آنلاین برای تبدیل واحدهای مختلف به یکدیگر را معرفی کنیم. تبدیل واحد آنلاین […]
میوه زیتون در حالت کال و یا رسیده، زمانی که از درخت چیده شود، قابل خوردن نیست و خیلی تلخ است، بنابراین برای استفاده ی خوراکی از زیتون باید یک فرآیندی تحت عنوان فرآیند پخت یا شیرین سازی، روی آن انجام گیرد تا تلخی زیتون گرفته شود. اگر می خواهید با سریعترین روش تلخی زدایی […]
مواد شیمایی میتوانند خطرات بالقوه ای برای انسان و محیط زیست داشته باشند. به همین دلیل هم هست که باید در نگهداری آنها موارد مختلفی رعایت شوند تا این خطر به کمترین مقدار خود برسد. در مقاله پیش رو به اقدامات لازم برای نگهداری مواد شیمیایی در آزمایشگاه ها خواهیم پرداخت. شرکت های تولید کننده […]