- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
مبرد، کندانسور، چگالنده یا لوله تقطیر یکی از وسایل پرکاربرد در آزمایشگاه است که معمولا برای خالص سازی مایعات استفاده میشود. در مقاله پیشرو به معرفی مبرد، انواع آن و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.
مبرد وسیله ای است که به کمک آن، گازها را میعان میکنند. گاز مورد نظر وارد کندانسور شده و با قرارگیری در لوله ای با محیط سرد، میعان میشود. میعانات گازی از لوله« خارج شده و مورد استفاده قرار میگیرند.
فروشگاه اینترنتی تمادکالا این امکان را فراهم کرده است تا از خدمات فروش انواع مبرد آزمایشگاهی استفاده کنید.
مبرد دارای دو لوله است. یکی لوله داخلی و دیگری خارجی. معمولا آب را وارد لوله خارجی آن میکنند. گاز وارد لوله داخلی شده و با قرارگیری در مجاورت لوله که سرد شده است، میعان میشود. این میعانات از لوله خارج شده و مورد استفاده قرار میگیرند.
در شکل زیر لوله داخلی و خارجی به سادگی قابل مشاهده هستند:
مبرد ها عمدتا برای خالص سازی یا جداسازی مایعات استفاده میشوند. برای خالص سازی، مایع مورد نظر با اعمال حرارت تبخیر شده و بخار آن از درون مبرد عبور داده میشود. در حین عبور، بخار آن مجددا میعان شده اما ترکیبات اضافی و ناخالصی های آن از همان ابتدا تبخیر نشده اند که بخواهند به همراه مایع میعان شوند.
برای جداسازی دو مایع با نقطه جوش های متفاوت، به آنها به اندازه مایعی که نقطه جوش پایینتری دارد، حرارت میدهند تا مایع با نقطه جوش کمتر تبخیر شود و پس از میعان، از ماده با نقطه جوش بالاتر جدا شود.
مبرد ها بسته به روش خنکسازی، به دو نوع تقسیم میشوند:
در این نوع مبردها از هوا برای سرد کردن گاز و میعان شدن آن استفاده میشود. از این مبردها اغلب برای چگالش مایعاتی با نقطه جوش بالا(معمولا بالای 100 درجه سانتی گراد) استفاده میشود.
در این نوع مبردها از مایعات(مثلا اب سرد) برای سرد کردن گاز و میعان شدن آن استفاده میشود. معمولا به این صورت است که آب سرد وارد لوله بیرونی شده و باعث سرد شدن لوله داخلی میشود. با عبور گاز از لوله داخلی، گاز سرد شده و تبدیل به مایع میشود.
کندانسورهایی که با استفاده از مایعات اقدام به خنک کردن بخار میکنند، دارای انواع دقیقتی نیز هستند که در ادامه نام برده میشوند:
1. مبرد ساده
لوله داخلی در این نوع مبرد ها، یک لوله صاف و بدون هیچ شکل خاصی است.
2. مبرد مارپیچ
لوله داخلی در این نوع مبردها به شکل مارپیج است تا گاز درون لوله، فرصت بیشتری برای میعان شدن داشته باشد.
این نوع بیشترین نوع مورد استفاده در آزمایشگاهها است.
3. مبرد حبابی
لوله داخلی این نوع کندانسورها به صورت حبابهایی است که در طول لوله وجود دارند.
امیدوارم مقاله بالا بتواند شما را در انتخاب هرچه بهتر کندانسور و مبرد مورد نظرتان یاری دهد.
تولوئن(متیل بنزن یا فنیل متان) یکی از ترکیبات آلی است که امروزه کاربرد زیادی در ضنایع مختلف دارد. از آن در صنایعی همچون رنگ و رزین استفاده می شود.تولوئن جز هیدرو کربن های آلی بحساب می آید که از قطران ذغال سنگ استخراج میشود. این مایع بی رنگ و آتش گیر است و به عنوان حلال، […]
کاربرد کربن فعال در تصفیه آب طعم و بوی نامطبوع آب از جمله مشکلاتی است که باعث غیرقابل مصرف شدن آب آشامیدنی می شود. یکی از روش های کارآمد برای رفع این آلودگی ها از آب، استفاده از فیلترهای حاوی کربن فعال است که با عبور آب از میان فیلتر، آلاینده ها جذب کربن فعال […]
محیط کشت گزیلوز لیزین دزوکسی کولات آگار که به اختصار به آن XLD Agar گفته می شود، یک از محیط کشت های انتخابی و افتراقی است. pH تقربی این محیط 7.4 است و به دلیل وجود فنل رد به رنگ صورتی روشن یا قرمز روشن در می آید. مواد تشکیل دهنده محیط کشت گزیلوز لیزین […]
شوره یا نمک پتاسیم نیترات یک ترکیب شیمیایی با فرمول K(NO3)2 است، نیترات پتاسیم حاوی 45 درصد K2O و 10 درصد ازت است. به علت داشتن خاصیت انفجاری، در تهیه کود شیمیایی معمولاً از 80 درصد نیترات پتاسیم و 20 درصد کلرور پتاسیم استفاده میشود. این ماده در محلهایی مانند دیواره غارها بصورت طبیعی به […]
سلام
مطالب آموزشی خوبی گذاشته اید ممنون