لوازم آزمایشگاهی- بورت (انواع و کاربردها) – قسمت پنجم

بورت چیست؟

بورت یکی از پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی است که در شیمی تجزیه و خصوصا تیتراسیون، برای توزیع یک مقدار متغیری از محلول شیمیایی و اندازه گیری مورد استفاده قرار می گیرد.

با استفاده از بورت، می توان مقادیر مشخصی از یک مایع (عمدتا محلول) را به صورت قطره قطره به ظرف واکنش اضافه کرد. بورت ها با وجود شیری یک شیر که در سر آنها قرار دارد، میتوانند جریان خروجیشان را کنترل کنند.

خرید بورت

انواع بورت

1- بورت حجمی: برای اندازه گیری و انتقال حجم مشخصی از مایع استفاده می گردد.

بورت حجمی

2- بورت پیستونی یا دیجیتال: این وسیله مشابه سرنگ بوده، که شامل یک سوراخ دقیق و پیستون می باشد. دارای انواع دستی و اتوماتیک است.

بورت دیجیتال

3- اتوماتیک: دارای انواع اتوماتیک همراه با مخزن پرکننده با دو راه خروجی می باشند که برای مصارف خاصی در آزمایشگاه ها به کار می روند.

جنس انواع بورت

می تواند به شکل یک لوله شیشه ای یا پلاستیکی با درجه بندی باشد. در نوک این وسیله یک متوقف کننده و یک شیر برای کنترل جریان محلول شیمیایی وجود دارد. استوانه ی متوقف کننده و شیر می توانند از جنس شیشه یا پلاستیک (PTFE) باشند.

نحوه کار با بورت

سایر ویژگی های بورت

  • حالتها
    • مدرج: این محصول دارای درجه بندی بوده اما درجه بندی این وسایل برعکس بوده و صفر آنها در بالا قرار می گیرد.
  • لوازم جانبی
    • پوآر بورت: این وسیله همانند پمپ با اعمال فشار به محلول داخل مخزن باعث انتقال محلول به ستون بورت می گردد.
    • مخزن بورت: این محصول یکی از ملحقات بورتهای اتوماتیک می باشد که به استوانه مدرج متصل بوده و محلول از طریق این مخزن به داخل استوانه راه می یابد.

تفاوت بورت با پیپت

در واقع پیپت وسیله ای برای انتقال مایع و دارای دقت کمتری در مقایسه با بورت است. اما بورت وسیله ای برای جابه جایی یک مقدار از مایع با دقت بالا می باشد و برخلاف پیپت که صفر آن در پایین است، صفر آن در بالا قرار دارد.

نحوه کار با بورت

بورت وسیله نسبتا ساده ای است. برای کار با آن، ابتدا لازم است که با استفاده از گیره، نگه داشته شود. بورت بدلیل نوک تیزی که دارد، نمیتواند روی میز قرار بگیرد و همیشه باید حتما با یک گیره بورت نگهداشته شود.

  1. بورت را به گیره متصل کنید.
    بورت باید با گیره نگه داشته شود.
  2. بورت را با محلول مورد نظر پر کنید.
  3. شیر بورت را به آرامی باز کنید.

با طی کردن 3 مرحله بالا، میتوانید از بورت استفاده کنید. البته بسته به کاربرد، اینکه چه ماده ای در بورت ریخته شود یا شیر آن به چه صورت باز شود و چه مقدار باز باشد و … کاملا متفاوت است.

در ویدئو زیر بورت معرفی شده است و نحوه کار با آن توضیح داده شده است:

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۱۷ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

آب مقطر آکواریوم یکی از انواع آب مقطر است که بدلیل خلوص بالا و ایمنی برای استفاده در آکواریوم ها گزینه بسیار مناسبی می باشد. آب مقطر چیست؟ آب مقطر آبی است که حذف ناخالصی های آب در آن از روش تقطیر صورت گرفته است. در روش تقطیر ابتدا آب جوشانده می شود و سپس […]

معرفی میکروتیوب  میکروتیوب ها ظروف کوچک پلاستیکی هستند که عمده کاربردشان در آزمایشگاه های تحقیقاتی و تشخیص طبی، نگه داری مقادیر کم نمونه و همچنین استفاده در دستگاه های میکروسانتریفیوژ است. انتهای میکروتیوب به شکل مخروط بوده و دارای درب پلی اتیلنی متصل به بدنه است. این در قابلیت باز و بسته شدن پی در […]

تعریف آون(فور) آون یا فور خشک کننده یکی از وسایل ضروری در آزمایشگاه ها است که برای خشک کردن و استریل کردن ظروف شیشه ای و فلزی به کار برده می‌شود. آون(فور) در تمام آزمایشگاه های پژوهشی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و اینکه چه طور وسایل آزمایشگاهی و مواد را خشک و یا […]

مبرد، کندانسور، چگالنده یا لوله تقطیر یکی از وسایل پرکاربرد در آزمایشگاه است که معمولا برای خالص سازی مایعات استفاده میشود. در مقاله پیش‌رو به معرفی مبرد، انواع آن و کاربردهای آن خواهیم پرداخت. مبرد وسیله ای است که به کمک آن، گازها را میعان میکنند. گاز مورد نظر وارد کندانسور شده و با قرارگیری […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا