لوله آزمایش یکی از معمولترین شیشه آلات آزمایشگاهی می باشد که طولی مشابه انگشت دارد که از انتها بسته و به صورت U شکل و از طرف دیگر باز می باشد.
خرید لوله آزمایش
استوانه دیواره نازک که برای نگهداری محلولهای شیمیایی به کار می روند. محققین از لوله های تست به عنوان محفظه برای محلولهای شیمیایی مایع، مخلوط کردن، گرم کردن یا سرد کردن، انجام کشت ها و بسیاری از کاربردهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجایی که این لوله های آزمایش دارای انتهایی گرد هستند بدون پایه نگهدارنده یا رک( جای لوله آزمایش) نمی توانند روی سطحی قرار بگیرند.
یک استوانه سیلندری جایگزین لوله تست که برای جوشاندن محلولهای شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. این لوله ها نسبت به لوله های استاندارد بلندتر و ضخیم تر می باشند تا مایع در حال جوش از آن سرازیر نشود. این لوله ها چون از جنس شیشه های بوروسیلیکاتی که مقاوم به شوک حرارتی بوده و هنگامی که در معرض گرمای بینهایت زیاد قرار می گیرند ترک نمی خورند می توان به طور کامل در داخل شعله قرار داد.
از این لوله ها در بخش سانتریفیوژ آزمایشگاه به وفور استفاده می گردد، که به نامهای دیگر مانند فالکون یا فالکن نیز شناخته می شوند. سانتریفیوژ ماشینی است که با جرخش نمونه ها منجر به جداسازی جامد از مایع در محلولهای شیمیایی می گردد. لوله های مخصوص سانتریفیوژ می توانند از جنس شیشه یا پلاستیک ساخته شوند.
در واقع این لوله ها مشابه لوله های مینیاتوری با نوکی مخروطی( شکل زیر) می باشند. طراحی مخروطی بسته به نوع مواد جامد بیومولکول، غیر محلول و غیره در نمونه شیمیایی متفاوت است. به لوله های سانتریفیوژ، نوک یا تیپ های سانتریفیوژ (centrifuge tips) هم گفته می شود. این لوله ها در داخل دستگاه سانتریفیوژ قرار می گیرند و با یک سرعت خیلی بالا برای یک مدت زمان مشخص چرخیده می شوند. سپس در پایان این زمان لوله ها خارج می شوند و مایع باقی مانده که از جامد جداشده در ظرفی ریخته می شود و جامد یا رسوبات برای استفاده حاضر است.
به طور گسترده ای از این لوله ها در تست رزونانس مغناطیس هسته ای یا NMR (nuclear magnetic resonance spectroscopy) مورد استفاده قرار می گیرد. این تست نوعی تصویربرداری میباشد که میتواند روی مولکولهای حالت جامد انجام شود. لوله های NMR، لوله های استوانه ای جداره نازکی هستند که معمولا تنها 5mm قطر دارند. به جای درپوشهای لاستیکی یا چوب پنبه این لوله ها عموما توسط درپوش های پلی اتیلن یا بوسیله ذوب کردن شیشه در قسمت باز و بستن آن با یک پیچ و تاب مورد استفاده قرار می گیرند.
این لوله ها مشابه لوله های تست هستند با این تفاوت که دارای درسته ای مثلثی شکل که محلول به داخل آن راه دارد نیز می باشند. از این لوله های تیله ای
(Thiele Tube) را برای تعیین نقطه ذوب یا جوش مواد شیمیایی مختلف به کار گرفته می شوند.
این لوله ها طوری طراحی شده اند که به مواد شیمیایی اجازه می دهند مواد را از طریق یک غشای نیمه نفوذپذیر به ارلن مایر و یا فلاسک اضافه کنند و از این طریق مواد جدید به ترکیبات دیگر وارد شوند.
پیپت در واقع وسیله ای برای اندازه گیریو انتقال است و دارای درجه بندی می باشد و با پیپت می توان با آن حجمی از مایع را اندازه گیری کرد در حالی که لوله آزمایش وسیله ای برای اندازه گیری نبوده و تنها برای نگهداری میزان کمی از مواد مورد استفاده قرار می گیرد.
لوله های فالکون دارای درجه بندی بوده و برای نمونه های با حجم بیشتر از 50 میلی لیتر مورد استفاده قرار می گیرند. تمامی آنها دارای درب بوده و عموما نیاز به پایه ی نگهدارنده ندارند.
برای تهیه ی تمامی ظروف و شیشه آلات آزمایشگاهی شرکت تمادکالا اعم از انواع لوله، پیپت و فالکن روی آن کلیک نمایید.
عاملهای تجربی موثر در نتایج آنالیزهای حرارتی نتایج آنالیز حرارتی تحت تأثیر عواملی نظیر ابعاد و جرم نمونه، نرخهای گرمادهی (یا سرمادهی)، فضای محیط نمونه و حتی سابقه حرارتی و مکانیکی نمونه، قرار میگیرد. متقاضیان گرامی باید هنگام سفارش به این نکته توجه کنند. در صورت یکسان نبودن عاملهای دستگاهی و تجربی، بدست آوردن نتایج […]
تعریف دماسنج طبی به طور کلی دماسنج وسیله است که دما را در واحد های مختلف دما را اندازه گیری می نماید. رایج ترین نوع دماسنج هایی که امروز بسیار از آن استفاده می شود می توان به دماسنج های دیجیتالی، الکلی و جیوه ای اشاره نمود. دماسنج پزشکی دماسنج پزشکی یا دماسنج طبی که […]
هیتر آزمایشگاهی چیست؟ یکی از تجهیزات آزمایشگاهی ضروری در هر آزمایشگاهی هیتر است که در انواع مختلف و بسته به کاربردی که دارد تولید و به بازار عرضه می شود. هیتر آزمایشگاهی دستگاهی است که به آرامی و تدریجی، مایعات و محلول ها را در آزمایشگاه ها گرم می کند و در دو مدل تولید […]
تیزآب سلطانی (Aqua regia) مخلوطی از اسید نیتریک و اسید هیدروکلریک است که به طور بهینه به نسبت مولی ۱:۳ ترکیب میشود. یک مایع بخارزا است و اگر تازه تهیه شده بیرنگ است، اما پس از مدتی به علت تشکیل نیتروزیل کلرید (NOCl) و دیاکسید نیتروژن (NO2) به رنگ زرد، نارنجی یا قرمز درمیآید. این […]