سود پرک چیست؟

سود پرک یا کاستیک سودا یا سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید (NaOH) جامدی سفیدرنگ با دمای ذوب 1390درجه سانتی گراد است. سود پرک تمایل شدیدی به جذب رطوبت دارد، بنابراین در انتقال و نگه داری این ماده باید محافظت لازم صورت گیرد. این ماده بدون بو است و اثر خورندگی بالایی دارد. انحلال سودپرک در آب گرمازا است و محلول قلیایی قوی ایجاد می شود. سودپرک علاوه بر آب، در اتانول و متانول نیز قابلیت حل شدن دارد. سود پرک از طریق تغلیظ و تبخیر سدیم هیدروکسید مایع در کارخانه های تولید سود پرک با خلوص بالا تهیه می شود.

شرکت تماد کالا در زمینه فروش سود پرک آماده خدمت رسانی می باشد. شما می توانید با مراجع به صفحه مورد نظر اطلاعات لازم را کسب کنید و خرید خود را انجام دهید.

خرید سود پرک

انواع سود پرک

به طور کلی سدیم هیدروکسید یا سود سوزآور در دوحالت فیزیکی جامد و مایع در دسترس است و بر همین اساس به شکل های مختلفی تهیه شده و کاربرد دارد. سودسوزآور مایع، بی رنگ و شفاف و بدون بو است و معمولا با خلوص 50درصد استفاده می شود. سود سوزآور جامد که به شکل پرک یا خرده شیشه است، سود پرک نام دارد و خلوص بالای 98درصد دارد. همچنین سدیم هیدروکسید جامد به شکل گرانول نیز تولید می شود که خلوص بالاتری داشته و در صنایعی همچون داروسازی و نساجی که حساسیت بالاتری دارند، به کار می رود. در برخی موارد این ماده به شکل پودر و با دانه های ریز نیز در دسترس است.

انواع سود پرک

کاربردهای سود پرک در صنایع گوناگون

  • آرایشی و بهداشتی
  • چرم، رنگرزی و نساجی
  • کاغذ و کارتن سازی
  • داروسازی
  • گالوانیزه و آبکاری
  • چربی گیری و پاک کننده ها

خطرات سود پرک و روش های مواجهه با آن

سود پرک در تماس با پوست چه در حالت مایع و چه در حالت جامد باعث قرمزی و سوزش پوست می شود و در صورت تماس طولانی مدت، آسیب جدی به بافت پوست وارد شده و سوختگی های شدید ایجاد می شود. سود پرک در صورت تماس با چشمف بافت چربی آن را می تواند تجزیه کرده و باعث ایجاد ضایعاتی در چشم شود. عوارض تماس سودسوزآور با چشم به غلظت آن بستگی داشته و در مواردی حتی خطر نابینایی را نیز به دنبال دارد. علاوه بر این، در هنگام کار با سود مایع و یا پودری، تنفس بخارات آن منجر به تحریک دستگاه تنفس شده و آسیب تنگی نفس و آسم را به همراه دارد. ورود سودپرک به دستگاه گوارش بسیار خطرناک بوده و عواقب جبران ناپذیری به دنبال دارد. سود پرک باعث ایجاد زخم و سوختگی و همچنین تورم و درد شدید در ناحیه دهان، گلو و معده می شود. در برخی موارد حاد، احتمال ایجاد سرطان نیز وجود دارد.

در صورت استنشاق سدیم هیدروکسید، تا قبل از رسیدن اورژانس، فرد سریعا از محیط خارج و به هوای آزاد برده شود و اکسیژن را با شدت بالا به داخل ریه های خود تنفس کند. اگر سود پرک با پوست تماس پیدا کرد، سریعا موضع آلوده شده با آب ولرم و به مدت 60 دقیقه شسته و بلافاصله به اورژانس مراجعه شود. اگر فردی که سدیم هیدروکسید را بلعیده باشد تا زمانی که هوشیاری خود را از دست نداده باید دهان خود را با اب شست و شو داده و 200 الی 300 سی سی آب بنوشد.

نکات ایمنی حین کار با سودپرک

  • در محیط خشک، دارای تهویه و خنک انبارداری شود.
  • در بسته بندی های کوچک نگه داری شود.
  • دستکش، لباس و کفش مقاوم به مواد شیمیایی استفاده شود.
  • دوش و محلول های چشم شور در محیط کار وجود داشته باشد.
  • از ماسک های مخصوص کار با مواد شیمیایی استفاده شود.
  • این ماده آتشگیر نیست اما با آب و سایر مواد میتواند به شدت واکنش داده و حرارت ایجاد کند، بنابراین تهیه مواد اطفای حریق الزامی است.
  • دور از مواد آلی و غیرآلی به ویژه اسیدها نگه داری شود.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۸۳ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

ماسک برای کاهش خطر انتقال ویروس کرونا ویروس مدتی است ویروس کرونا مردم کل جهان را درگیر کرده و باعث اختلال در روند معمول زندگی شان شده است. کرونا ویروس به خانواده بزرگی از ویروس ها گفته می شود که در بدن پرندگان و پستانداران قابلیت شیوع و انتقال داشته و ویروس سرماخوردگی تا سارس […]

کلرید مس چیست؟ کلرید مس یا همان کلرید مس 2، نوعی ترکیب شیمیایی به شمار می رود. این ترکیب که به دو شکل دی هیدرات و بی آب وجود دارد، در طبیعت به عنوان کانی های بسیار کمیاب و ارزشمند اریوکلسیت(eriochalcite) و تولباکیت(tolbachite) وجود دارند. اوری کلسیت یا همان اریوکلسیت برگرفته از کلمه یونانی oreikhalkos […]

نبرو کمیتی برداری است که با واحدهایی مانند نیوتن و پوند اندازه گیری می شود. در مقاله پیش رو به معرفی این کمیت، واحد های آن و تبدیل این واحد ها به یکدیگر خواهیم پرداخت. فروشگاه اینترنتی مواد شیمیایی و ظروف آزمایشگاهی این امکان را برای شما فراهم کرده است تا با تبدیل واحد آنلاین […]

مبانی آنالیز رامان آنالیز طیف سنجی رامان یکی از آنالیز های طیف سنجی است که بر اساس تابش الکترومغناطیسی مولکولها صورت می گیرد که به آن پراکندگی(تفرق) رامان می گویند. در ادامه مبانی طیف سنجی راما توضیح داده می شود.همچنین می توانید از خدمات تخصصی آنالیز رامان شرکت تماد کالا استفاده کنید. تفسیر آنالیز رامان […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا