یکی از آزمایش هایی که در دوران دبستان و راهنمایی در آزمایشگاه های علوم انجام می شود، آزمایش ساخت کوه آتشفشان توسط آمونیوم دی کرومات می باشد. در ابتدا به خواص و ویژگی های آمونیوم دی کرومات پرداخته و سپس به سراغ روش انجام آزمایش می رویم.
آمونیوم دی کرومات یک ترکیب غیرآلی با فرمول شیمیایی NH4)2Cr2O7) است که حاوی یون های آمونیوم و دی کرومات است. این ماده همانند اکثر ترکیب های یونی، در دمای معمولی جامد است و به شکل جامد نارنجی رنگ وجود دارد. این ماده بسیار سمی و خورنده می باشد. در آمونیوم دی کرومات مانند دیگر کرومات ها و دی کرومات ها، عدد اکسایش کروم 6+ می باشد که به آن hexavalent chrumium گفته می شود. گاهی اوقات آمونیوم دی کرومات به عنوان آتش vesuvian به خاطر استفاده از آن در آزمایش کوه آتشفشان استفاده می شود. در دمای اتاق و فشار ثابت این ترکیب به صورت کریستال های نارنجی و اسیدی می باشد که در آب و الکل قابل حل می باشد. این ترکیب توسط کرمیک اسید و آمونیوم هیدروکسید توسط فرایند کریستالی شدن به وجود می آید. آمونیوم دیکرومات هم شامل یک اکسیدکننده (دیکرومات) و هم شامل یک کاهنده (آمونیوم) میباشد.
شرکت اینترنتی تمادکالا در زمینه ی فروش آمونیوم دی کرومات، آماده ارائه خدمات می باشد.شما می توانید آمونیوم دی کرومات را از طریق لینک زیر سفارش دهید.
برای انجام آزمایش کوه آتشفشان نیاز به موارد زیر می باشد:
برای انجام این آزمایش کافی است مقداری آمونیوم دی کرومات را در بوته چینی ریخته شود. سپس منبع حرارتی (دارای شعله) را به ماده نزدیک کنیم. آمونیوم دی کرومات از بالا به سمت داخل بازاویه ی قائم شروع به واکنش می کند و از داخل شروع به بیرون انداختن مواد تجزیه شده می کند و به عبارت دیگر مانند کوه آتشفشان فوران می کند و حدوداً تا یک الی یک و نیم متری، مواد را به اطراف می پاشد. برای فهم بیشتر آزمایش به فیلمی که در انتها آورده شده است دقت بفرمایید. در حین آزمایش مراقب باشید چرا که این آزمایش به صورت انفجاری صورت می گیرد و فراورده های آزمایش به اطراف پرتاب می شود.
آمونیوم دی کرومات به هنگام حرارت دادن تجزیه می شود. واکنش تجزیه آمونیوم دی کرومات به صورت زیر است.این واکنش به صورت ناگهانی با اعمال منبع حرارتی به آمونیوم دی کرومات صورت می گیرد و لازم نیست به کل آمونیوم دی کرومات حرارت برسد چرا که حرارت در ماده به صورت خود به خود منتقل می شود.
NH4)2 Cr2O7 → Cr2O3 (s) + N2 (g) + 4 H2O (g)+ΔH )
فراورده های این آزمایش، گاز نیتروژن و اکسید کروم(3) می باشد که ماده ای به رنگ سبز تیره می باشد. پودر سبز رنگ در آب محلول می باشد و یک محلول نارنجی/زرد رنگ را به وجود می آورد.
پیپت پیپت یکی از انواع شیشه آلات آزمایشگاهی است که عموما در شیمی، بیولوژی و دارویی به منظور اندازه گیری و انتقال یک حجم مایع و یا اغلب به عنوان توزیع کننده ی محیط مورد استفاده قرار می گیرد. فروش پیپت انواع پیپتها میکرو: عموما مورد استفاده به عنوان محیط های توزیع کننده Positive displacement: […]
بدن انسان نیازمند بسیاری از ویتامین ها و پروتین ها است که کمبود این مواد در بدن باعث بروز مشکلات زیادی در سیستم عصبی، گوارش و … میشود. ما میتوان این مواد مورد نیاز را از طریق خوردن مواد غذایی تامین کنیم و یکی از این مواد غذایی سبزیجات است که علاوه بر تامین مواد […]
هات پلیت یا هیتر آزمایشگاهی وسیله ای است که برای حرارت دهی در آزمایشگاه ها استفاده میشود. این وسیله به صورت یک صفجه فلزی است که زیر آن المنت قرار دارد و گرم می شود. برخی از این هات پلیت ها همزن مغناطیسی نیز دارند که با استفاده از آنها می توان حین حرارت دادن، […]
دستگاه بن ماری آزمایشگاهی وسیله ای بوده که از آن با عنوان حمام آب نیز یاد می شود، طرز کار بن ماری آزمایشگاهی به این صورت است که با گرم کردن آب به صورت ملایم و یکنواخت، امکان انجام واکنش های شیمیایی مختلف در بستری بسیار مناسبی را فراهم می کند. دستگاه بن ماری آزمایشگاهی […]