- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
کارکنان آزمایشگاه، هر چقدر اقدامات احتیاطی را صحیح انجام دهند، باز هم احتمال دارد در بعضی مواقع، وقایع ناگوار رخ دهد. در چنین شرایطی اقدام سریع ضروری است و اگر در آزمایشگاه، حادثه با ماده خطرناکی رخ بدهد، استفاده از دوش ایمنی یا چشم شوی یکی از اولین کارهایی است که باید انجام شود. بنابراین وجود دوش و چشم شوی در هر آزمایشگاه شیمیایی یکی از الزامات است. در این مقاله به دستورالعملهای مهم در نصب و استفاده از دوش پرداخته شده است.
فروش دوش و چشم شوی
واحد ترکیبی: واحدی که متشکل از هر یک از تجهیزات زیر باشد: دوش اضطراری، چشم شوی، چشم شوی/ صورت شوی یا drench hose. به تجهیزات زیر، drench hose گویند.
Drench hose : وسیله مکمل متشکل از یک شلنگ انعطاف پذیر است که به منبع مایعات شستشودهنده متصل شده و برای شستشوی نواحی صورت و چشم استفاده میشود. مناطقی از صورت که برای شست و شو فقط نیاز به چشم شوی دارند، میتوان تنها از drench hose استفاده کرد؛ زیرا drench hose به گونهای طراحی شده است که کار چشم شوی را میتواند انجام دهد.
دوش اضطراری: دستگاهی است که به طور خاص طراحی و در نظر گرفته شده است تا مایعات شست و شو دهنده را در حجم کافی برساند به طوری که بتواند یک آبشار روی در کل بدن ایجاد کند. در تصویر زیر مجموعه یک دوش اضطراری به همراه چشم شویِ لوله کشی شده دیده میشود. در مواردی که لازم به استفاده از دوش باشد، با کشیدن دسته دوش اضطراری، مایع شست و شو دهنده مثل آبشار در حجم کافی روی بدن میریزد.
در شکل زیر، طرز صحیح استفاده از دوش را نشان داده است که با کشیدن دستگیره، فعال میشود:
مایع شست و شو دهنده: مایعی که یا آب باشد و یا اینکه یک محلول بافر استریل باشد که مخصوص واحدهای چشم شوی و دوش طراحی شده باشد.
چشم شوی شخصی: وسیله ای مکمل برای شستشوی چشم، که می تواند حجم زیاد مایعات را فوری به چشم ها یا بدن برساند. در شکل زیر، نمونهای از این چشم شویهای شخصی دیده میشود.
نحوه استفاده از این چشم شویهای شخصی به شکل زیر است:
چشم شوی لوله کشی شده: یک واحد چشم شوی است که به طور دائمی به یک منبع آب متصل است و قادر است حداقل 0.4 گالن در دقیقه (gpm) یا یک و نیم لیتر بر دقیقه را به مدت 15 دقیقه تحویل دهد. نمونهای از این چشم شوی را در شکل زیر میتوان دید.
چشم شوی با منبع درونی (Self‐contained eyewash): یک دستگاه شستشوی چشم است که به صورت مستقل در جایی نصب میشود و در درون خودش محتوی مایع شستشو دهنده است. این دستگاه هم قادر است حداقل 0.4 گرم در دقیقه را به مدت 15 دقیقه ارائه دهد. در تصویر زیر نمونهای از این دستگاهها و همچنین نحوه استفاده از آنها دیده میشود.
بازرسی های ماهانه تجهیزات دوش و چشم شوی، یک الزام قانونی است. این بازرسی ها باید شامل موارد زیر باشد:
به طور کلی تمام تجهیزات اضطراری باید با یک علامت کاملاً مشخص در نزدیکی یا روی شان در ناحیهای که کاملاً روشن باشد و قابل دیدن باشد، مشخص شوند. برای تجهیزات مرتبط با دوش و چشم شوی، علامت مشابه با دو علامت زیر باید در کنار یا رویشان نصب شود، به نحوی که از بیشتر زوایا قابل دیدن باشد.
به طور کلی، چشم شوی و یا دوش باید در یک ثانیه یا کمتر از یک ثانیه با فرایند فعالسازی یک مرحلهای فعال شود و تا زمانی که به طور دستی غیر فعال نشده باشد، همچنان باز بماند.
نمک اپسوم یکی از مواد شیمیایی است که در صنعت زیبایی نام آن، زیاد شنیده می شود. این نمک را با نام نمک حمام نیز می شناسند. در مقاله پیش رو با این نمک و کاربرد های آن آشنا خواهید شد. نمک اپسوم، اپسوم سالت (Epsom Salt) یا نمک حمام، در اصل همان سولفات منیزیم […]
تعریف زایلین مخلوط زایلین (Xylene) یا دی متیل بنزن (C6H4(CH3)2) نام سه ایزومر زایلین یعنی اورتو_زایلین ، متا_زایلین و پارا_زایلین است ولی به دلیل مخلوط بودن این سه ایزومر به آن مخلوط زایلین گفته میشود. این ماده با نام “زایلن” نیز شناخته می شود. زایلین، مایع ای بی رنگ و شفاف و یکی از ترکیبات […]
برهمکنش پرتو الکترونی با ماده میکروسکوپهای الکترونی ابزاری مناسب و کارآمد برای کسب اطلاع از ساختار مواد در دنیای نانو هستند. آنها با توجه به ماهیت نور مرئی و اساس کار میکروسکوپهای نوری نسبت به این گونه میکروسکوپها ارجحیت دارند. همان طور که میدانید طول موج نور مرئی بین 400 تا 700 نانومتر است، در […]
نانوذرات و ویژگیهای آنها یکی از عرصههای مهم نانوتکنولوژی تولید نانوذرات است. دو ویژگی مهم ذرات در مقیاس نانومتری کـه عبارت است از: برای تحلیل خواص آنها از قوانین و مبانی مکانیک کوانتومی استفاده میشود زیرا قـوانین فیزیـک کلاسـیک در مـورد آنها دیگر کارایی لازم را ندارند. با کاهش اندازه ذرات، نسبت سطح به حجم […]