تا به امروز آلومینیوم به عنوان فلزی گران قیمت، رسانا و با نقطه ذوب پایین شناخته شده است. این فلز درآلیاژ ها بسیار قوی بوده و در برابر زنگزدگی و پوسیدگی بسیار مقاوم است . مهم ترین ویژگی این فلز وزن پایین آن میباشد.
حال چه میشود اگر بتوان آن را بسیار سبکتر کرد؟ در واقع به قدری سبک که بتواند بر روی آب شناور شود حتی زمانی که طراحی آن به شکل یک قایق نباشد!
بر اساس طرح ایجاد شده توسط محققان دانشگاه ایالت یوتا و دانشگاه فدرال جنوبی در روستوفاندان، روسیه، چنین فرضی ممکن است. این گروه از یک طراحی کامپیوتری جهت تصور حالت کریستالین آلومینیوم با دانسیته به شدت پایین، استفاده کرد. الکساندر بولدیرف، شیمیدان و پژوهشگر USU، می گوید: “رویکرد همکاران من به این چالش بسیار نوآورانه بود.”
آن ها کار خود را با یک ساختار کریستالی شناخته شده یعنی الماس آغاز کردند وآلومینیوم را جایگزین هراتم کربن کردند.
آلومینیوم کریستالین نهایی که آلومینیوم سوپر تتراهیدرال نامیده شد، چگالی باور نکردنی داشت. در مقایسه با آلومینیوم معمولی که 2.7 و فولاد که 7.75 گرم بر سانتی متر مکعب چگالی دارد، تنها 0.61 گرم بر سانتی متر مکعب چگالی داشت!
این بدان معنی است که یک قطعه نیمه رسانا می تواند بر روی آب با چگالی 1 گرم بر سانتی متر مکعب که آلومینیوم معمولی در آن فرو میرود، شناور شود.
ولی کاربرد های این محصول فراتر است. به گفته بولدیرو صنایع فضایی، پزشکی،ساخت قطعات سبک و سیم کشی ها،ساخت خودرو های کم مصرف از جمله برنامه های کاربردی هستند که به ذهن می آیند.
صنایع فضایی از آن جهت مهم اند که اضافه شدن هر کیلوگرم بار به موشک موجب افزایش هزینه ها و پیدایش مشکلات می شود.
وی اشاره میکند که با وجود هزینه بر نبودن عملیات تولید و پرده برداری از انعطاف پذیری زیاد این محصول، تیم هنوز به تولید نپرداخته است چرا که مطالب زیادی هستند که در این باره باید فراگرفته شوند.
او گفت: “بسیار زود است که درباره چگونگی استفاده از این مواد بحث کنیم. مجهولات بسیاری وجود دارد. برای نمونه، ما هیچ اطلاعی در مورد قدرت این محصول نداریم.”
بولدیریف می گوید:” جنبه شگفت انگیز این تحقیق این رویکرد استفاده از یک ساختار شناخته شده برای طراحی یک ماده جدید است. این رویکرد راه را برای اکتشافات آینده هموار می کند.”
این تحقیق در مجله شیمی فیزیک منتشر شده است.
زانو بند طبی یا بریس زانو نوعی وسیله پزشکی کمک کننده است که در زمان زانودرد میتوان از آن استفاده کرد. همچنین ورزشکاران ازآنجهت جلوگیری از ایجاد آسیب به زانوهایشان استفاده میکنند. زمانی که از زانوبندطبی بهخصوص زانوبندهای پروفیلاکتیک که نقش حمایت کننده و محافظت کننده از زانوها رادارند، استفاده میکنید درواقع از رباطهای زانو […]
دستکش لاتکس یکی از پرکاربردترین دستکش های یکبار مصرف در جهان است. در مقاله پیش رو به معرفی این دستکش و کاربردهای آن خواهیم پرداخت. لاتکس ماده ایست که از مایع یک درخت دریافت می شود. از آن برای ساخت بسیاری از دستکش های یکبار مصرف استفاده میشود. دستکش های لاتکس نیز بسته به کاربرد […]
پتاسیم یدید(به زبان انگلیسی Potassium Iodide) با نام دیگر کالیم یدید، یک ترکیب غیر عالی و یونی با فرمول شیمیایی KI و جرم مولی 166g/mol است. پتاسیم یدید نام های مختلف دیگری مانند یدوپتاسیم، پتید و یدید پتاسیم دارد. این ترکیب شیمیایی همانند سایر ترکیبات یونی پتاسیم، دارای مشتقات زیاد است که در تمام آن […]
جلبک ها یکی از مشکلات بزرگ و اساسی استخرها هستند. وجود این جلبک ها باعث سبز شدن رنگ آب و کدرتر دیده شدن آن میشود. در مقاله پیش رو به معرفی اصلی ترین ماده شیمیایی ضد جلبک استخر، یعنی کات کبود، و روش استفاده از آن خواهیم پرداخت. کات کبود یا سولفات مس، یکی از […]