انواع چراغ الکلی

چراغ الکلی وسیله ایست که در آزمایشگاه ها و مراکز درمانی و بسیاری دیگر از مراکز مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله با سوزاندن الکل به عنوان سوخت، تولید حرارت می کند.

روش کار چراغ های الکلی با استفاده از سوختن فتیله داخل الکل است. سازوکار آن به این صورت است که یک محفظه (معمولا شیشه ای) قرار دارد که درون آن الکل می ریزند. یک فیتیله داخل الکل می ریند دور آن را محکم می کنند تا الکل موجود در چراغ الکلی تبخیر نشود. پس از آن، الکل از فیتیه بالا رفته و به نوک فیتیله می رسد. با آتش زدن فیتیله، الکل موجود در چراغ به آرامی سوخته و تولید حرارت می کند.

در تصویر زیر می توانید چراغ الکلی را در دو سایز متفاوت مشاهده فرمایید.

فروش چراغ الکلی

چراغ الکلی چیست؟

ویژگی های چراغ الکلی

  • چراغ الکلی هیچ نیازی به برق یا متصل بودن به شبکه گاز ندارد. به سادگی می توان آن را با الکل شارژ کرده و مجددا مورد استفاده قرار داد.
  • چراغ الکلی شعله ای کوتاه دارد.(گر نمی گیرد.)
  • چراغ الکلی در هنگام سوختن تولید دود  نمی کند.
  • چراغ الکلی با دمای پایینی می سوزد و در نتیجه برای ایجاد کردن دماهای بالا اصلا گزینه مناسبی نیست. برای ایجاد دماهای بالاتر در آزمایشگاه ها، به جای چراغ الکلی از چراغ بونزن استفاده می شود که شعله ای بسیار قویتر دارد.

کاربردهای چراغ الکلی

حرارت تولیدی از این وسیله معمولا برای استریل کردن سورنگ ها و بسیاری از ابزارآلات پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. البته این وسیله حرارت پایینی تولید می کند که بنظر می رسد همین حرارت برای ضدعفونی کردن اقلامی مانند سرنگ مناسب باشد.

در برخی از آزمایش ها از چراغ الکلی به عنوان منبع ایجاد حرارت استفاده می شود. گاهی اوقات از آن به عنوان منبع نور استفاده می شود. بخشی از کاربرد این وسیله در مناطقی است که دسترسی به گازکشی یا دیگر منابع انرژی ندارند.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۳۸ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

آب اکسیژنه برای اولین بار توسط آقای تنارد شناسایی شد. او با اسیدی کردن پراکسید باریم و خارج نمودن آب اضافی آن، از طریق تبخیر در خلأ، موفق شد این محلول را اختراع نماید. آب اکسیژنه محلولی بی رنگ است که از نظر خواص فیزیکی بسیار مشابه آب بوده اما خواص شیمیایی فراوانی دارد. میزان […]

هیتر استریر نوعی از تجهیزات آزمایشگاهی است که برای همگن کردن، مخلوط کردن و حرارت دادن به مایعات کم حجم استفاده می­ شود. این دستگاه بیشتر در آزمایشگاه­های شیمی، زیست­‌شناسی، مهندسی و … کاربرد دارد. ساختار هیتر استریر استریر از 2 قسمت اصلی همزن و گرمکن تشکیل می­‌شود که توسط دو بخش هیتر و استریل […]

پلی اتیلن(PE، Polyethylene) بیشترین ماده مورد استفاده در صنعت پلاستیک است. پلی اتیلن گاهی اوقات با نام Polythene نیز شناخته میشود. این ماده در سال 2017، حدود 34 درصد تمام بازار پلاستیک را ازآن خود کرده. کاربرد اولیه آن در بسته بندی ها(کیسه های پلاستیکی، بطری ها و …) است. پلی اتیلن، پلیمر گرمانرم(پلیمری که […]

سدیم استات، سدیم اتانات یا استات سدیم با فرمول شیمیایی CH3COONa، یک ترکیب بی رنگ و بی بو، محلول در آب، اتانول، متانول و هیدرازین است. این ماده یک نمک سدیمی استیک اسید است. در مقاله پیش رو به معرفی سدیم استات و کاربردهای آن میپردازیم. سدیم استات از واکنش استیک اسید و سدیم بی کربنات […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا