محیط کشت به محیطی غنی از مواد لازم برای رشد سلولی گفته می شود که از آن در فرآیندهای کشت سلول ها یا باکتری ها استفاده می شود. در مقاله پیش رو روش ساخت مخیط کشت را توضیح می دهیم.
محیط کشت به محیطی گفته می شود که برای رشد و تکثیر سلول ها مناسب است. سلول ها برای رشد و تکثیر، به مواد یا عوامل محیطی خاصی نیازمند هستند که محیط های کشت این عوامل را برای آنها مهیا خواهند کرد.
برای اینکه درک بهتری از اینکه محیط کشت چیست و چگونه ساخته می شود داشته باشید، لازم است که با اجزای محیط کشت و همچنین فاکتورهای رشد سلول ها آشنا شوید.
تمامی محیط های کشت، برای اینکه شرایط مناسبی را برای رشد سلول ها فراهم کنند، نیاز به اجزای پایه ای دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.
در اثر متابولیسم سلولی، ممکن است pH محیط تغییر کند. برای رشد سلول ها لازم است که pH محیط در محدوده خاصی باشد. به عنوان مثال pH مناسب برای رشد عمده سلول های بدن، حدود 7.4 است. در نتیجه باید محیط کشت خاصیت بافری داشته باشد تا بتواند pH را در آن بازه مشخص نگهداری کند.
نمک های معدنی برای نگهداری فشار اسمزی و همچنین پتانسیل غشا سلول لازم هستند. این نمک ها در فرآیند های متابولیک نیز شرکت دارند. در نتیجه محیط کشت باید دارای غلظت مناسب از نمک های مانند سدیم، پتاسیم و کلسیم باشد.
تمامی فعالیت های سلولی با استفاده از پروتئین ها صورت می گیرد. سلول مدام در حال سنتز پروتئین های مختلف و استفاده از آنها است. واحد تشکیل دهند پروتئین ها آمینواسیدها هستند. در نتیجه لازم است تا آمینواسید های ضروری در خدمت سلول قرار بگیرد تا بتواند پروتئین سنتز کرده و از آن استفاده بکند.
ویتامین یکی از فاکتورهای رشد هستند که برای رشد و تکثیر سلول ها لازم هستند.
بعضی از عناصر مانند مس و روی هستند که در فعالیت های متابولیکی سلول تاثیر دارند اما میزان آنها در بافت بسیار کم است.
به یک منبع کربنی مانند گلوکز نیاز است که بتواند انرژی لازم برای فعالیت های سلولی را تامین کند.
برای ساخت یک محیط کشت، لازم است که تمامی موارد بالا استفاده شوند. محیط کشت ها ممکن است مایع، جامد یا به صورت ژل (که با نام آگار نیز شناخته می شوند.) باشند.
معمولا برای تهیه محیط کشت، از خون بدن حیوانات (به طور دقیقتر سرم خون آنها) استفاده میشوند. دلیل استفاده از سرم خون حیوانات این است که این سرم ها به صورت یش فرض، تمامی مواد گفته شده را با مقادیر مناسب دارا هستند و به همین دلیل هم گزینه ی بسیار مناسبی برای کشت سلولی هستند. در محیط های کشتی که از سرم تهیه نمی شوند، لازم است که تمامی موارد بالا به میزان دقیق به محیط کشت اضافه شوند و در آن موجود باشند.
پیشنهاد می شود در صورتی که دانش کامل برای تهیه محیط کشت را ندارید، از محیط کشت های آماده استفاده کنید. اما اگر قصد دارید خودتان آن را تهیه کنید، بهترین راه استفاده از سرم حیوانات مانند سرم گاوی است.
بسته به کاربردتان میتوانید نوع محیط کشت و میزان و نوع هرکدام از اجزای تشکیل دهنده آن را تعیین کنید.
*ممکن است در بعضی از محیط های کشت سلولی، از آنتی بیوتیک ها هم استفاده شود تا باکتری ها سلول های سالم را آلوده نکنند.
مقدمه: طرح اعتبار خرید مواد شیمیایی، ظروف، تجهیزات و خدمات آنالیز بدون نیاز به تسویه آنی، یکی از طرح های مصوب در شرکت توسعه مهندسی الماس واره دانش جهت کمک به پیشبرد و همچنین رفع موانع پژوهش می باشد. نتایج این طرح با توجه به مطالعه میدانی از اساتید و دانشجویان دانشگاه های مختلف در […]
شباهت و تفاوت طیف سنجی رامان و مادون قرمز در این مقاله به طور دقیق با شباهت و تفاوت طیف سنجی رامان و مادون قرمز آشنا می شوید و همچنین می توانید از خدمات آنالیز شرکت تماد کالا استفاده کنید. برانگیختگی های انجام شده در اثر پراکندگی رامان در طول موج (عدد موجی) محدوده طیفی مادون […]
اسید سولفوریک مایعی شفاف، روغنی و بی بو (میزان بو بستگی به درجه خلوص دارد) با نام های سولفات هیدروژن و جوهر گوگرد و فرمول شیمیایی H2SO4 که دارای جرم مولی 98.078 g/mol است. فروشگاه اینترنتی تمادکالا در زمینه فروش اینترنتی اسید سولفوریک فعالیت می کند. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در این مقاله […]
آب اکسیژنه برای اولین بار توسط آقای تنارد شناسایی شد. او با اسیدی کردن پراکسید باریم و خارج نمودن آب اضافی آن، از طریق تبخیر در خلأ، موفق شد این محلول را اختراع نماید. آب اکسیژنه محلولی بی رنگ است که از نظر خواص فیزیکی بسیار مشابه آب بوده اما خواص شیمیایی فراوانی دارد. میزان […]