پاک کردن لکه با هیدروژن پراکسید

لکه‌ها یکی از مشکلات و دغدغه هایی هستند که بسیاری از ما آنها را تجربه کرده ایم. لکه روی فرش، لکه لباس، لکه مبل و غیره. گاهی اوقات یک لکه کوچک روی لباس سفید باعث غیرقابل استفاده شدن آن میشود. در مقاله پیشرو قصد داریم روشی بسیار کاربردی برای پاک کردن انواع لکه ها معرفی کنیم.

لکه های نسبتا قدیمی به سختی پاک میشوند. رنگ این لکه ها تاحدی تثبیت شده است و نمیتوان آنها را با پاک کننده های معمول حذف کرد.

واسه پاک کردن لکه از چه ماده ای استفاده کنیم؟ آب اکسیژنه!

ابتدا ببینیم اصلا آب اکسیژنه چی هست!

آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید(H2O2) یکی از موادی است که کاربرد زیادی برای ضدعفونی و سفیدکنندگی دارد. این ماده همان ماده ایست که در بیمارستان‌ها برای ضدعفونی پارچه ها و لحاف مورد استفاده قرار میگیرد(بویی که عمده ما به عنوان “بوی بیمارستان” میشناسیم، بوی هیدروژن پراکسید است). برای پاک کردن لکه ها بهترین غلظت آب اکسیژنه 3-4 درصد است. شاید بتوان گفت عملکرد آن مقداری با وایتکس شباهت دارد اما با این تفاوت که آب اکسیزنه ماده امن‌تری است و کارکردن با آن صدمات کمتری دارد.

پاک کردن لکه لباس

آب اکسیژنه برای پاک کردن بازه زیادی از لکه ها مناسب است؛ از لکه‌های غذا یا قهوه گرفته تا لکه خون. آب اکسیژنه برای پاک کردن لکه های لباس، مبل، فرش و تشک بنظر گزینه مناسبی میاد.

نکته خیلی مهم: آب اکسیژنه ماده ای بسیار خورنده است و حتما باید در هنگام کار به غلظت آن توجه شود. غلظت مناسب برای لکه‌گیری 3-4 درصد است. غلظت های بیشتر بسیار خطرناک اند.

برای اگاهی از خطرات آب اکسیژنه میتوانید مقاله “آنچه در مورد آب اکسیژنه و خطرات آن باید بدانید” را مطالعه فرمایید.

فروش هیدروژن پراکسید آزمایشگاهی

پاک کردن لکه با آب اکسیژنه(هیدروژن پراکسید)

پاک کردن لکه ها با آب اکسیژنه خیلی ساده است. این روش برای پارچه های سفیدرنگ بسیار کاربردیست اما در صورتی که میخواهید برای پارچه های رنگی از این روش استفاده کنید، ابتدا لازم است که تست کوچکی انجام بدهید تا مطمئن شوید آب اکسیژنه به پارچه‌تان صدمه نمی‌زند. برای اینکار ابتدا مقدار کمی از آن را روی بخشی از پارچه که قابل دیدن نیست، تست کنید تا مطمئن شوید که به رنگ پارچه صدمه نمی‌زند.

حال میرویم سراغ پاک کردن لکه ها:

پاک کردن لکه روی لباس

  1. مقداری آب اکسیژنه را با مقداری مایع ظرفشویی ترکیب کنید و اندکی هم بزنید.
  2. ترکیب را به آرامی روی محل لکه بریزید و مقدار کمی صبر کنید تا لکه محو شود(کم رنگ شدن آن قابل مشاهده است).
  3. این کار را چندین بار تکرار کنید تا لکه به طور کامل پاک شود.
  4. لباس را در ماشین لباسشویی بیاندازید یا با آب و دست بشویید.

این روش در ویدئو زیر آموزش داده شده است.

شرکت تمادکالا برای راحتی شما مشتریان این ماده را در گرید های صنعتی و آزمایشگاهی بفروش می رساند. خرید آسان مواد شیمیایی را با تماد کالا تجربه کنید.

فروش آب اکسیژنه صنعتی

برای پاک کردن لکه سوختی در اثر اتو روی لباس، روش دیگری نیز وجود دارد که در ویدئو دوم(ویدئو زیر) آورده شده است.

پاک کردن لکه فرش و مبل و تشک

پاک کردن لکه های فرش و مبل با آب اکسیژنه حساسیت بیشتری دارد و باید مراقب آن بود که رنگ آنها نرود. اما برای پاک کردن لکه های روی تشک(حتی ادرار)، آب اکسیزنه گزینه بسیار مناسبی است.

  1. یک حوله یا پارچه نرم برداشته و مقداری آب اکسیژنه روی آن بریزید.
  2. حوله را به آرامی روی فرش یا مبل کشیده تا لکه محو شود.
  3. اینکار را چندین بار تکرار کنید تا لکه به طور کامل پاک شود.

امیدوارم مقاله بالا برایتان کاربردی بوده باشد. نظرات و تجربیات خودتان را نیز با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

واحد اندازه گیری طول چیست؟ تعداد واحد های اندازه گیری طول زیاد است. بدلیل همین تعداد زیاد نیز حفظ کردن و به یاد سپردن تمامی آنها بسیار سخت خواهد بود. به همین دلیل بر آن شدیم تا مقاله ای در این باره نگارش کنیم و در در آن تلاش شده تا تمامی واحدهای طول مطرح […]

بوریک اسید بوریک اسید یک اسید معدنی سه ظرفیتی با فرمول شیمیایی H3BO3 است. در شکل زیر ساختار شیمیایی بوریک اسید دیده می‌شود. بوریک اسید از نظر حالت فیزیکی در دمای اتاق، مایع است و رنگ ندارد. این ترکیب، قابلیت انحلال در آب را دارد. نحوه تولید بوریک اسید بوریک اسید، یک اسید ضعیف لوئیس […]

پتاسیم یدید یا کالیم یدید (KI) چیست؟ در نگاهی ساده، پتاسیم یدید یا کالیم یدید یک ترکیب شیمیایی معدنی است که فرمول شیمیایی آن KI است و وزن مولکولی آن برابر با 166 گرم بر مول است. این ترکیب شیمیایی در شرایط طبیعی و عاری از رطوبت، به صورت پودری سفید رنگ است. از پتاسیم […]

میکروسکوپ نوری قطبیده شده (Polarizing Microscope) نور از دو میدان الکتریکی و مغناطیسی عمود بر هم تشکیل شده و بطور سینوسی در حال نوسان می‌باشند. ارتعاشات میدان الکتریکی نور غیر پلاریزه در یک نقطه در همه جهات می‌باشد. در اکثر مواد وقتی یک دسته پرتو نوری به آنها وارد شود سرعت انتشار و نحوه انتشار […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا