نمک اپسوم یکی از مواد شیمیایی است که در صنعت زیبایی نام آن، زیاد شنیده می شود. این نمک را با نام نمک حمام نیز می شناسند. در مقاله پیش رو با این نمک و کاربرد های آن آشنا خواهید شد.
نمک اپسوم، اپسوم سالت (Epsom Salt) یا نمک حمام، در اصل همان سولفات منیزیم است که در زیبایی کاربرد زیادی دارد.
فرمول شیمیایی منیزیم سولفات، MgSO4 است. منیزیم سولفات 7 آبه را نمک اپسوم نیز می نامند. این نمک در کشاورزی و محصولات زیبایی استفاده زیادی دارد و در گذشته نیز به عنوان نمک حمام استفاده می شده است.
در ادامه به برخی از کاربردهای این ماده اشاره خواهد شد.
نمک اپسوم ماده ای است که حلالیت بسیار خوبی در آب دارد. از این ماده در نرم کننده ها و لوسیون ها استفاده می شود.
از این ماده در تولید نوعی کرم استفاده می شود و برای رفع التهابات پوستی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
این ماده به عنوان نمک حمام مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به برخی از کاربردهای خانگی آن اشاره می شود:
منیزیم یکی از موادی است که تاثیر زیادی روی کارکرد عضلات دارد. کمبود این ماده در بدن میتواند منجر به اسپاسم و گرفتگی عضلانی شود. اگر در وان حمام مقداری نمک اپسوم ریخته و درون آن ریلکس کنید، به باز شدن عضلاتتان کمک بسیاری خواهد کرد.
زمانی که بعد از یک روز سخت و خسته کننده، بخواهید خستگیتان در برود، هیچ چیز بهتر از دراز کشیدن در وان حمام نمک اپسوم نیست.
مقداری نمک اپسوم در کف وان زیخته و آب گرم را به آن اضافه کنید. به آرامی با دست آب درون وان را هم بزنید تا نمک بهتر در آن حل شود. به آرامی داخل وان دراز کشیده و از آرامش لذت ببرید.
برای رفع کردن التهابات پوستی و حساسیت ها نیز از این ماده استفاده کنید. برای رفع التهاب، درون وان نمک حمام دراز بکشید و به مدت 20 دقیقه در آن باقی بمانید. این عمل باعث کاهش التهابات و قرمزی پوست می شود.
می توانید نمک اپسوم را با روغن بادام ترکیب کرده و روی پوست خود بمالید. این کار باعث جدا شدن پوستهای مرده از روی پوست خواهد شد.
این ماده می تواند باعث افزایش گردش خون در ناحیه سر و افزایش رشد مو شود. همچنین یک نرم کننده برای موی سر نیز بحساب می آید.
برای اینکار می توانید نمک خوراکی و نمک اپسون را با هم ترکیب کرده و روی سر به عنوان شامپو استفاده کنید. بعد از اینکه کاملا سر را با استفاده از این نمک ماساژ دادید، بگذارید 15-20 دقیقه روی سر بماند و پس از آن سر را به خوبی با آب گرم بشویید.
از این ماده به عنوان کود منیزیم و یا سولفات استفاده میشود. این ماده بدلیل حلالیت خوبی که دارد، میتواند در آب حل شده و به خاک تزریق شود.
یکی از کاهایی که بسیار برای سلامت عمومی و آرامش بدن مفید است، حمام است و یکی از بهترین حمام ها، حمام با استفاده از نمک حمام است که لذت آن را دو چندان میکند. در ادامه برخی از کاربردهای نمک حمام و روش حمام صحیح با آن توضیح داده میشود.
نمک اپسوم دارای منیزیم است که در رفع گرفتگی عضلات و کاهش درد ناشی از آن، تاثیر بسیار زیادی دارد. در ادامه روش حمام کردن با آن توضوح داده شده است.
اگر وان حمام ندارید هم میتوانید از این روش برای رفع و خستگی پاها استفاده نمایید. برای اینکار میتوانید از لگن استفاده نمایید.
برای رفع خارش و قرمزی پوست، میتوانید به روش های قبلی حمام را آماده کنید و به مدت 20 دقیقه درون وان بمانید. حتما بعد از اتمام حمام، پوستتان را با مرطوب کننده مرطوب تا دچار خشکی نشوید.
*در حمام های بالا میتوانید از دیگر مواد مانند عضارهای گیاهی نیز در حمام استفاده کنید.
اصول اولیه طیف سنجی فوتوالکترونی پرتو ایکس طیف سنجی الکترونی روشی است که از الکترونهای مشخصه منتشر شده از جسم جامد برای آنالیز عنصرها (نه شکل برداری مانند میکروسکوپی الکترونی) استفاده میکند. الکترونهای مشخصه (چه الکترونهای اوژه باشند یا فوتوالکترونها) با داشتن مقدار انرژی مشخص، عنصرهای شیمیایی را در نمونه های مورد آزمایش تشخیص میدهند. […]
طرز تهیه صابون خانگی به عنوان هنر دستی هر فرد نوع پوست خاص خود را دارد و گاه یک محصول بهداشتی از یک برند معتبر هم نمی تواند حال خوبی به پوستمان بدهد. پس چه بهتر که خودتان در خانه، طبق سلیقه شخصی و نیاز پوست، بتوانید صابون دستی بسازید. ساخت و تهیه صابون خانگی […]
تولوئن(متیل بنزن یا فنیل متان) یکی از ترکیبات آلی است که امروزه کاربرد زیادی در ضنایع مختلف دارد. از آن در صنایعی همچون رنگ و رزین استفاده می شود.تولوئن جز هیدرو کربن های آلی بحساب می آید که از قطران ذغال سنگ استخراج میشود. این مایع بی رنگ و آتش گیر است و به عنوان حلال، […]
کاربرد جوهر لیمو در صنایع غذایی جوهر لیمو یکی از افزودنی های مهم غذایی است که در طیف گسترده ای از محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب اسیدی با نام علمی اسیدسیتریک شناخته می شود و به صورت دانه های سفید تولید می گردد. اسیدسیتریک اسیدی ضعیف است که در صنایع غذایی […]