- فروش مواد شیمیایی
- مواد اولیه صنایع غذایی
- فروش ظروف آزمایشگاهی
- فروش تجهیزات
- مطالب مفید
- آگهی رایگان
- پیشنهادهای ویژه
- آموزش کار با سایت
- ورود به حساب کاربری
محیط کشت (Potato Dextrose Agar (PDA یا سیب زمینی دکستروز آگار برای پرورش قارچ ها و مخمرهای مهم از نظر بالینی مورد استفاده قرار می گیرد. محیط کشت PDA یک محیط کشت غنی و کلی برای انواع مخمرها و قارچ ها است و برای جلوگیری از رشد باکتری ها می تواند حاوی آنتی بیوتیک و یا اسید باشد.
از محیط کشت PDA برای تشخیص مخمرها و قارچ ها در محصولات لبنی و غذاهای آماده استفاده می شود. همچنین از آن برای کشت مخمرها و قارچ ها در نمونه های بالینی در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
PDA همراه با اسید تارتاریک (Tartaric Acid(TA برای معاینه میکروبی مواد غذایی و لبنیات مورده استفاده است.
محیط کشت PDA اگر همراه با آنتی بیوتیکی باشد،جهت مصارف مختلف کاربرد دارد. برای مثال: اگر محیط کشت حاوی آنتی بیوتیک تتراسایکلین باشد در صنعت آرایشی جهت شمارش میکروبی مخمرها و قارچ ها کاربرد دارد، و یا اگر حاوی آنتی بیوتیک کلرامفنیکل باشد برای کشت انتخابی قارچ ها از نمونه های مختلط مورد استفاده قرار می گیرد.
محیط کشت (Potato Dextrose Agar(PDA به دوصورت قابل تهیه می باشد:
مقدار 39 گرم از محیط کشت را در 1لیتر آب مقطر نموده و تا طمانی که به جوش آید به آن حرار دهید. سپس در دمای 121 درجه به مدت 15 دقیقه اتوکلاو نمایید. اگر pH مورد نظر 3.5 است، مقدار 15-10 میلی لیتر از اسید تارتاریک 10% را پس از خنک شدن به محیط اضافه نمایید.
مقدار 200 گرم سیب زمینی خورد شده( سیب زمینی ها نباید خیلی به قطعات ریز خورد شوند زیرا نشسته آن بیش از حد خارج شده و باعث خرابی محیط کشت می شود) را همراه با 1لیتر آب به مدت 30 دقیقه می جوشانیم. پس از پخت کامل توسط یک پارچه بدون له کردن سیب زمینی ها عصاره آن را خارج می کنیم.عصاره باید فاقد نشاسته، شفاف و زلال باشد. به محلول حاصل 20 گرم دکستروز اضافه کرده و به آرامی بهم می زنیم. برای حل شدن کامل دکستروز محلول را روی اجاق گاز یا چراغ الکلی قرار می دهیم. سپس 20 گرم پودر آگار را به محیط اضافه کرده و به مدت 2 دقیقه بدون آن که حبابی تشکیل شود به آرامی بهم می زنیم. محلول را توسط آب داغ به حجم 1لیتر رسانده و در اتوکلاو 121 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه در فشار 1.5 کیلو گرم بر سانتی متر مربع استریل می نماییم. زمانی که دمای آن به 45 درجه سانتی گراد و فشار به صفر درجه رسید می توان محیط را از اتوکلاو خارج نمود، و در کنار چراغ الکلی بر روی پتری دیش های استریل در حجم مناسب ریخت.
برای کشت نمونه با استفاده از لوپ استریل شده از ماده مورد نظر برداشته و روی محیط کشت می دهیم. سپس محیط کشت داده شده را در دمای 30-25 درجه سانتی گراد به طور معکوس(جهت افزایش رطوبت آگار به سمت بالا باشد) انکوبه می نماییم.
برای مشاهده رشد قارچ ها حداقل یک هفته و برای رد کردن جواب منفی 4 تا 6 هفته نیاز است. کلنی های سفید خامه ای شکل نشان دهنده وجود مخمر، و کلنی های رشته ای رنگی نشان دهنده وجود قارچ در نمونه مورد نظر است.
سود پرک یا کاستیک سودا یا سود سوزآور یا سدیم هیدروکسید (NaOH) جامدی سفیدرنگ با دمای ذوب 1390درجه سانتی گراد است. سود پرک تمایل شدیدی به جذب رطوبت دارد، بنابراین در انتقال و نگه داری این ماده باید محافظت لازم صورت گیرد. این ماده بدون بو است و اثر خورندگی بالایی دارد. انحلال سودپرک در […]
محلول ضدعفونی کننده چند منظوره چیست؟ امروزه محلول ضدعفونی کننده از دغدغه های اصلی افراد جامعه است. گاه برای شما پیش آمده که به بانک یا بازار و جاهای شلوغی رفته اید و وقتی سوار خودرو خود میشوید، شیر آبی وجود ندارد که دست خود را بشورید، پس لازم است که حتما همراه خود یک […]
مقدمه کوره های آزمایشگاهی یا الکتریکی یکی از تجهیزات بسیار پر کاربرد در مراکز تحقیقاتی و صنایع هستند. در این تجهیزات به منظور کنترل هر چه بیشتر دما و همچنین افزایش دقت کاری، از محفظه ای کاملا عایق شده با آجر نسوز، سیمان نسوز و پنبه نسوز استفاده می شود. این محفظه توسط المنت های […]
فیلتر سر سرنگی چیست و چه کاربردی دارد؟ فیلتر سر سرنگی به شکل یک چرخ است، و به همین علت، گاهی اوقات فیلتر چرخی نیز نامیده می شود. این فیلترها، یکبار مصرف هستند و کارتریج فیلتر مبتنی بر فیلتراسیون با غشاء است. این فیلتر از یک سمت به سر یک سرنگ وصل میشود و از […]
بسیارعالی