مزور یا استوانه مدرج یکی از ظروف بسیار پرکاربرد در آزمایشگاه است. کاربرد اصلی استوانه مدرج برای اندازه گیری حجم مایعات است. در مقاله پیش رو با مزور، انواع و روش استفاده از آن آشنا خواهیم شد.
این ابزار به شکل یک لوله استوانه ای شکل بلند است که در پایین آن یک پایه وجود دارد که امکان قرار دادن آن روی میز را فراهم می کند. لبه بالایی استوانه مدرج دارای یک برآمدگی کوچک به سمت بیرون است که باعث می شود ریخت مایع از آن به ظرف دیگر به اسانی انجام شود.
فروش استوانه مدرج
کاربرد اصلی مزور برای اندازه گیری حجم مایعات و انتقال است. دقت اندازه گیری آن از دیگر ظروف حجمی مانند بشر و ارلن بیشتر است ولی از بورت و پیپت که دقت بسیار بالایی دارند، کمتر است.
استوانه مدرج دارای حجم های مختلفی است. از 5 میلیلیتر تا 1000 میلیلیتر متفاوت است. باید دقت شود که استوانه مدرج های با حجم کمتر، دارای دقت بیشتری هستند و برای حجم های پایین، بهتر است از مزورهای با حجم پایین استفاده شود. به همین دلیل لازم است قبل از انجام آزمایش، مزور را انتخاب کنیم.
استوانه مدرج یا مزور دارای حجم های مختلف است. معمولا از دو جنس شیشه ای و پلاستیکی ساخته می شوند. مزورهای شیشه ای برای اندازه گیری دقیقتر هستند.
مزورهای پلاستیکی عمدتا از دو جنس پلیپروپیلن و پلی متیل پنتان ساخته می شوند. مزورهای پلی پروپیلن مات هستند و مقاومت خوبی نسبت به مواد شیمیایی دارند. استوانه مدرج های پلی متیل پنتان شفافتر هستند اما مقاومت کمی نسبت به گرما و موادشیمیایی دارند.
البته استوانه مدرج های شیشه ای خطر شکستن دارند اما استوانه مدرج های پلاستیکی اینچنین نیستند.
برای استفاده از استوانه مدرج لازم است که مایع مورد نظر را درون استوانه بریزید. پس از آن، ممکن است سطح مایع درون استوانه، به شکل منحنی باشد. در این حالت به صورت قراردادی، پایینترین جای این منحنی به عنوان حجم در نظر گرفته شده و عدد روی درجه گذاری به عنوان حجم مایع گزارش می شود. تصویر زیر این موضوع را بهتر نشان میدهد.
برای آنکه بتوانیم از امکانات آزمایشگاهی به درستی استفاده کنیم و آزمایشها را با دقتی زیاد انجام دهیم آشنایی با وسایل و دستگاههای آزمایشگاهی ضروری میباشد که در این بخش با پنجاه نوع از مهمترین و رایج ترین وسایل و دستگاه های موجود در آزمایشگاه های شیمی آشنا می شویم. خرید ظروف آزمایشگاهی خرید تجهیزات […]
امروزه میکروسکوپ الکترونی عبوری به دلیل قدرت تفکیک و بزرگنمایی بسیار بالا مورد توجه بسیاری از پژوهشگران برای تحقیقات پیشرفته در حوزه های علوم مختلف قرار گرفته است. در مقاله پیش رو تلاش شده است تا دو نوع میکروسکوپ الکترونی عبوری و الکترونی عبوری با رزولوشن بالا پس از معرفی مختصر، مقایسه شوند تا پژوهشگران […]
یکی از راه های جلوگیری از ابتلا به انواع ویروس ها، باکتری ها و عوامل عفونی، ضد عفونی کردن دست ها و سطوج است. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع ضد عفونی کنندها، روش استفاده و غلظت مناسب هرکدام از آنها آشنا کنیم. ویروس کرونا کشورهای زیادی را آلوده کرده است و […]
معرفی آمونیوم کلرید و کاربردهای آن آمونیوم کلرید یا به اصطلاح نشادر ترکیبی غیرآلی با فرمول شیمیایی NH4Cl است. آمونیوم کلرید نمکی است سفید رنگ که به آسانی در آب گرم حل می شود. محلول آن خاصیت اسیدی ضعیفی دارد که ناشی از حضور یون کلر است . نشادر ساختاری بلورین داشته و بی رنگ […]
سلام
عکسی که برای خواندن مزور گذاشتید مربوط به پیپته، درجه بندی مزور از پایین به بالاست.
ممنون از تذکر شما حتما بررسی خواهد شد