استفاده از سود سوزآور در شیرین سازی زیتون

شیرین سازی زیتون با استفاده از سود سوزآورزیتون یکی از میوه هایی است که بسیار مورد اقبال قرار میگیرد و سالانه کشاورزان بسیاری زیتون میکارند. بسیاری از زیتون های برداشت شده ممکن است طعمی تلخ داشته باشند و لازم است که شیرین شوند. سود سوزآور یا کاستیک سودا ماده ایست که برای شیرین کردن زیتون مورد استفاده قرار میگیرد. در مقاله پیش رو به آموزش شیرین کردن یا تلخی گیری زیتون به وسیله سود سوزآور میپردازیم.

زیتون شامل 20 گونه از درختان کوچک با ارتفاع تقریبی 3 متر است. زیتون دارای خواص زیادی است و در طب سنتی نیز از آن استفاده زیادی میشود.

سود سوز آور، کاستیک سودا یا سدیم هیدروکسید(NaOH) یکی از موادی است که استفاده زیادی در صنعت دارد. البته این ماده قلیایی است و محلول آن خاصیت خورندگی دارد. به همین دلیل لازم است که در هنگام کار با آن محتاط بود.

در ادامه روش شیرین کردن زیتون با استفاده از سود سوز آور آموزش داده خواهد شد.

فروش سود پرک

شیرین سازی زیتون با استفاده از سود سوزآوز

برای تلخی گیری از زیتون میتوان مراحل زیر را طی کرد:

  • پاک کردن زیتون ها

قبل از شروع فرآیند، باید ابتدا تمام برگها و شاخه ها را جدا کرده و زیتون ها را پاک کرد و زیتون های خراب را جدا کرد.

  • اضافه کردن

زیتون ها درون ظرفی ریخته شده و به آنها آب اضافه میشود. آب باید به میزانی اضافه شود که 10 سانتی متر بالای زیتون هارا پر کند. پس از آن باید مقدار آب اضافه شده را اندازه گیری کرد. میتوان برای اینکار از بطری های نوشابه یا آب معدنی که حجم آنها مشخص است استفاده کرد.(در زمان پر کردن، آب را بطری بطری به آن اضافه کنید که حجم هم دستتان باشد)

  • فروش سود سوزآور زیتونافزودن سود سوزآور

بعد از اندازه گیری حجم آب اضافه شده، باید به ازای هر 1 لیتر آب، 20 گرم سود سوزآور به ظرف اضافه کرد. با استفاده از یک همزن تمیز(میتوان از یک چوب استفاده کرد) آنرا هم بزنید تا سود در آب حل شود.

در این مرحله حتما از عینک محافظ، ماسک تنفسی و دستکش استفاده کنید.

  • گذر زمان

باید حدود 8-12 ساعت صبر کنید تا زیتون ها درون محلول بمانند. در این مدت هر از گاهی(هر 2-3 ساعت) سری به محلول بزنید و مقداری آنرا هم بزنید.

  • امتحان زیتون ها

بعد از گذشت زمان، چند عدد از زیتون ها را با احتیاط از ظرف خارج کرده و به خوبی شستشو دهید. آنها را مدتی در آب سرد بگذارید تا کاملا مطمئن شود که رنگ آب تغییر نمیکند. زیتون ها را امتحان کرده و طعم آنها را بچشید. چنانچه تلخی آنها از بین رفته بود، میتوانید آنها را از ظرف خارج کنید. اگر هنوز تلخ بودند، باز هم به آنها زمان بدهید.

  • شستن زیتون ها

پس از شیرین ساززی زیتون ها، محلول تیره رنگ درون ظرف را با احتیاط خالی کرده(محلول قلیایی است و گیاهان را خشک میکند) و آنها را چندین بار با آب بشویید. در طول دو روز، چندین بار آب زیتون ها را عوض کنید تا کاملا مطمئن شوید که محلول NaOH از بین رفته است.

  • اضافه کردن سرکه

برای خنثی شدن زیتون های شسته شده، به ظرف آنها آب و سرکه اضافه کنید(در ازای هر 10 لیتر آب، 1 لیتر سرکه) پس از گذشت یک روز کامل، برای تمیز کردن آن دو سه مرتبه آب ظرف را عوض کنید.

پس از آن آب زیتون ها را عوض کرده و در آب جدید، به ازای هرلیتر آب 70 گرم نمک اضافه کنید و به خوبی هم بزنید(محلول 7 درصد نمک)

  • اضافه کردن آب نمک 4 درصد و تمام

زیتون ها را از ظرف خارج کنید. محلول 4 درصد آب نمک آماده کنید.(40 گرم نمک به ازای 1 لیتر آب) این محلول را جوشانده و پس از سرد شدن روی زیتون ها بریزید. زیتون ها آماده هستند.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۳۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

فرایند دباغی یا چرمسازی، پوست فسادپذیر را به یک ماده طبیعی پایدار، دایمی و انعطاف ‌پذیر برای کاربردهای گوناگون تبدیل می ‌کند. این ماده طبیعی پایدار “چرم” نام دارد که کاربردهای بسیاری نیز دارد. در مقاله پیشرو به معرفی فرآیند دباغی و مواد شیمیایی مورد استفاده در آن خواهیم پرداخت. شرکت تماد کالا این امکان […]

زمانی که اسید ضعیف و نمک آن یا باز ضعیف و نمک آن با هم مخلوط شوند، محلول بافر به وجود می­آید که اصطلاحا به آن بافر گفته می­‌شود. مهم‌­ترین خصوصیت محلول­های بافر این است که در صورت اضافه شدن مقدار کمی اسید یا باز قوی، PH محلول تغییری نمی­‌کند. به عبارت دیگر می­‌توان گفت […]

اسید نیتریک یک ترکیب شیمیایی با فرمول HNO3 و جرم مولکولی 63.01g/mol است. اسید نیتریک قابلیتی اسیدیته بسیار بالایی دارد و برای همین از قابلیت انحلال آن در صنعت استفاده فراوانی می‌شود. نام های دیگر اسید نیتریک، جوهر شوره و تیزاب است. اسید نیتریک خالص مایعی بی رنگ حساس به نور است که به مرور […]

میوه زیتون در حالت کال و یا رسیده، زمانی که از درخت چیده شود، قابل خوردن نیست و خیلی تلخ است، بنابراین برای استفاده ی خوراکی از زیتون باید یک فرآیندی تحت عنوان فرآیند پخت یا شیرین سازی، روی آن انجام گیرد تا تلخی زیتون گرفته شود. اگر می خواهید با سریعترین روش تلخی زدایی […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا