زایلین (Xylene) یا دی متیل بنزن (C6H4(CH3)2) نام سه ایزومر زایلین یعنی اورتو_زایلین ، متا_زایلین و پارا_زایلین است ولی به دلیل مخلوط بودن این سه ایزومر به آن مخلوط زایلین گفته میشود. این ماده با نام “زایلن” نیز شناخته می شود. زایلین، مایع ای بی رنگ و شفاف و یکی از ترکیبات هیدروکربن آروماتیک است که ساختار آن به نحوی است که یک حلقه بنزن با دو گروه متیل در موقعیت های مختلف به آن متصل است.
فروش زایلین
این ماده قابلیت اشتعال بسیار بالایی دارد و فوق العاده سمی است و فردی که میبایست با آن کار کند، باید آموزش های لازم را دیده باشد و وسایل ایمنی رابه طور کامل داشته باشد. این ماده باید در محیط خنک با تهویه های محیطی مناسب نگهداری شود. نکته دیگر برای نگهداری زایلین این است که این ماده باید دور از اشعه مستقیم آفتاب، گرما و سایر منابع مشتعل نگهداری شود.
کاربرد اصلی زایلین مخلوط، استفاده از آن در صنعت به عنوان حلال است. زایلین جز 30 ترکیب اصلی در صنعت است که تولید انبوه دارد. از کاربرد های آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
این گاز بسیار اشتعال پذیر است و در زیر دمای 17 درجه سانتیگراد میتواند در دمای اتاق مخلوط انفجار تشکیل دهد و کربن دی اکسید، پودر مواد شیمیایی خشک کننده، فوم، اسپری یا مه آب برای خاموش کردن آن ممکن است بی اثر باشد زیرا توانایی خنک کردن و سرد کردن این ماده را تا زیر نقطه اشتعال ندارد.
به علاوه آن، بخارات این ماده بسیار سمی است و برخورد آن با چشم باعث بروز سوزش ، سرخی و حتی خسارات جدی شود و تنفس کردن آن باعث ایجاد سردرد، تهوع، گیجی و … شود و باید به سرعت برای فرد کپسول اکسیژن وصل شود.
با خوردن این ماده، سیستم عصب مرکزی فرد مورد تحریک قرار میگیرد و باعث ایجاد مصمومیت و حتی مرگ میشود. این ماده با پوست و یا لباس نباید در تماس باشد. هنگام حمل و نقل این ماده می بایست از لباس های حفاظتی و دستکش استفاده شود و لباس های آلوده را از تن خارج کرده پوست را با آب و صابون شستشو دهید. مطالعات نشان داده که در اثر تماس پوست با ایزومرها زایلین، پوست تحریک شده و باعث ایجاد قرمزی و سوختگی میشود. این تاثیرات اغلب پس از گذشت زمانی حدود ۱ ساعت بعد از قطع تماس بهبود مییابد.
چراغ الکلی وسیله ایست که در آزمایشگاه ها و مراکز درمانی و بسیاری دیگر از مراکز مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله با سوزاندن الکل به عنوان سوخت، تولید حرارت می کند. روش کار چراغ های الکلی با استفاده از سوختن فتیله داخل الکل است. سازوکار آن به این صورت است که یک محفظه […]
امروزه میکروسکوپ الکترونی عبوری به دلیل قدرت تفکیک و بزرگنمایی بسیار بالا مورد توجه بسیاری از پژوهشگران برای تحقیقات پیشرفته در حوزه های علوم مختلف قرار گرفته است. در مقاله پیش رو تلاش شده است تا دو نوع میکروسکوپ الکترونی عبوری و الکترونی عبوری با رزولوشن بالا پس از معرفی مختصر، مقایسه شوند تا پژوهشگران […]
یکی از مشکلاتی که همه ما تجربه کرده ایم، لکه یا رنگی است که به هیچ وسیله پاک نمی شود و اثر آن روی سطح باقی می ماند. برای پاک کردن اینگونه موارد می توانید از موادی مانند استون استفاده کرد. در مقاله پیش رو به معرفی استون و نحوه پاک کردن سطوح و کاربردهای […]
کوره آزمایشگاهی چیست؟ کوره آزمایشگاهی (laboratory Furnace ) یکی از تجهیزاتی است که در آزمایشگاه ها کاملا کاربردی بوده و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و وسیلهای برای انجام انواع آزمایشگاههای عمومی و تخصصی به حساب می آید. این وسیله یک جزء جدانشدنی و ضروری در هر آزمایشگاه بوده که دارای اهمیت و کارایی […]