انواع هیتر آزمایشگاهی و کاربردهای آن ها

هیتر آزمایشگاهی چیست؟

یکی از تجهیزات آزمایشگاهی ضروری در هر آزمایشگاهی هیتر است که در انواع مختلف و بسته به کاربردی که دارد تولید و به بازار عرضه می شود. هیتر آزمایشگاهی دستگاهی است که به آرامی و تدریجی، مایعات و محلول ها را در آزمایشگاه ها گرم می کند و در دو مدل تولید می شود: هیتر با همزن برقی و هیتر دارای همزن مغناطیسی.
هیتر آزمایشگاهی با همزن برقی دستگاهی است که برای همزدن مایعات و دادن حرارت یکنواخت به نمونه مورد نظر از همزن برقی استفاده می کند و هیتر آزمایشگاهی دارای همزن مغناطیسی که با نام هات پلیت مگمنت نیز شناخته می شود از همزن مغناطیسی استفاده میکند.
دمای حداقلی و حداکثری حاصل از هیتر بین 100 تا 700 می باشد که برای تولید کردن آن نیاز به برقی با ولتاژ 120 تا 480 داریم. از طرفی برای گرم کردن مواد و مایعاتی که قابلیت آتش و احتراق دارند باید بین ظرف نمونه و هیتر یک صافی قرار دهیم تا در دماهای بالا خطر آتش گرفتگی در آزمایشگاه اتفاق نیافتد. همچنین محل قرار گیری این دستگاه در خانه یا در محیط های آزمایشگاهی باید مکانی باشد که خطر آفرین برای افراد حاضر در آنجا نباشد.

معرفی انواع هیتر آزمایشگاهی

از انواع هیتر آزمایشگاهی که در اکثر آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد می توانیم اشاره کنیم به: هیتر صنعتی، استیرر، دیجیتال، منتل، مگنت دار، شیکر و شیکرلوله، هیتر با پوشش خاص.

هیتر استیرر یا هات پلیت مگنت دار

هیتر از نوع استیرر بیشتر برای حرارت دادن تدریجی و یکنواخت محلول ها استفاده می شود. هیتر استیرر دستگاهی است که قسمت های مختلفی را شامل می شود. از این رو برای کار کردن با آن باید دقیق آموزش دید. هیتر استیرر دارای پیچ های کنترل دما، سرعت و زمان است که باید برای هر ماده ای تنظیم های متناسب به آن را انجام دهیم. این دستگاه دارای یک قطعه کوچک است.

زمان استفاده از آن موقعی است که محلول را روی هیتر قرار می دهیم. یعنی ابتدا قطعه کوچک را داخل ظرف حاوی محلول می اندازیم و سپس همزن مغناطیسی را فعال می کنیم. با بالا رفتن دما، آن قطعه نیز شروع به چرخیدن می کند تا محلول یکنواخت شده و مواد به دیواره های اطراف آن چسبیده نشود. البته همانطور که می دانیم گرم کردن ظروف شیشه ای با محلول ها بسیار متفاوت است و باید در حرارت و سرعت و زمان آن دقت لازم را داشته باشیم. در هیتر استیرر یک صفحه ی داغ برای گرم کردن وجود دارد. و گرمای آن از یک منبع دارای انرژی الکتریکی تامین می شود و دمای تولید شده هم بین 100 تا 750 متغیر است.

فروش هیتر با هات پلیت مگنت دار

هیتر استیرر یا هات پلیت مگنت دار

کاربرد هیتر استیرر

موارد استفاده از هیتر آزمایشگاهی استریر بیشتر در زمینه های تحقیقاتی، شیمیایی و زیست شناسی است. برهم زدن مایعات یکی از اساسی ترین کاربردهای هیتر استریر است؛ زیرا بازدهی بالاتری نسبت به دیگر مدل ها دارد. هم چنین سر و صدای کمتری نسبت به مشابه خود تولید می کند. ظروف آزمایشگاهی شیشه ای یکی از مناسب ترین نوع ظرف برای استفاده در این نوع هیتر آزمایشگاهی هستند.

هیتر منتل

یکی از متداول ترین انواع هیتر که در بیشتر آزمایشگاه ها وجود دارد هیتر منتل است. هیتر منتل دارای مدل های مختلفی است که همه مدل های آن می توانند دمایی بین 100 تا 750 درجه سانتی گراد را ایجاد کنند و تنها تفاوت آن ها در ظرفیت و گنجایش هیتر منتل آزمایشگاهی است. به طور مثال در مدل آنالوگی ظرفیت حداکثر 1000 میلی متر است و دارای همزن می باشد.

فروش منتل

هیتر منتلهیتر استیرر دیجیتالی

هیتر دیجیتالی که با نام هات پلیت دیجیتال ی نیز شناخته می شود، نوع پیشرفته هیترهای آزمایشگاهی است که در نوع خودش بسیار متفاوت است و بسیار مفید برای آزمایشگاه های مجهز است.

خرید هیتر استریل

هیتر دیجیتالی

 

هات پلیت شیکر

مدل آزمایشگاهی این هیتر برای کنترل سرعت صفحه هیتر و همچنین صفحه هوا است. از مزایای دیگر آن هم زدن به صورت دورانی، لرزشی و الاکلنگی نمونه محلول هنگام گرم شدن است.

فروش هات پلیت

هات پلیت شیکردار

 

روش کار با هیتر آزمایشگاهی

جهت کار با هیتر آزمایشگاهی برای گرم کردن نمونه های داخل ظروف شیشه ای از دو روش استفاده می شود: روش معلق سازی و روش سرپا کردن ورق قلع.

روش معلق سازی

در روش معلق سازی به صورت غیر مستقیم و بدون هیچ تماسی بین هیتر و محلول کار، گرم کردن انجام می شود. روش کار به این صورت است که ظروف شیشه ای شامل محلول، در بالای صفحه هیتر و بدون هیچ تماسی به صورت معلق قرار می گیرد. ابتدا دمای ظرف حاوی محلول کاهش می یابد سپس دمای محلول را افزایش می دهیم. از این روش بیشتر برای نمونه هایی استفاده می کنیم که زیر جوش و یا دمایی بالاتر دارند.

روش سرپا کردن ورق قلع

روش یرپا کردن ورق قلع روشی است که در آن بعد از قرار گرفتن ظرف حاوی محلول بر روی صفحه هیتر، دور ظرف و هیتر را با ورقه ای از جنس فلز قلع می پوشانیم. سپس به محلول زمان می دهیم تا به صورت تدریجی گرم شود. این روش مناسب برای گرم کردن محلول هایی است که داخل ظروف ششیه ای با دمای بالا قرار می گیرند.

در خرید هیتر آزمایشگاهی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

دو نکته مهمی که باید در حین خرید هیتر آزمایشگاهی در نظر بگیریم این است که به قیمت، نوع جنس و کارایی متناسب با آن در آزمایشگاه توجه کنیم.

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۵ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

مایعات با نقطه اشتعال کمتر از 60 درجه سانتی گراد (140 درجه فارنهایت) مواد شیمیایی قابل اشتعال در نظر گرفته می­ شوند. نقطه اشتعال یک ماده شیمیایی دمایی است که در آن بخار ماده شیمیایی می­‌تواند به طور لحظه ای مشتعل شود. الکل ها و حلال ­های آلی رایج ترین مواد شیمیایی قابل اشتعال هستند […]

شاید برای خیلی ها این سوال پیش آمده باشد که به چه موادی “نانو مواد” می گویند و اصلا “نانو” به چه معنی است؟ قصد داریم در مقاله پیش رو توضیحاتی در مورد فناوری نانو و نانومواد بدهیم. علم و فناوری نانو به دستکاری و تغییر مواد و باالتبع خواص آنها در ابعاد کوچک(نانو) گفته […]

تنوع بالای مواد شیمیایی در بعضی از مواقع موجب می شود بسیاری از مشتریان محصول مورد نظر خود را نیافته و سردرگم شوند. در این مقاله سعی بر این شده است تا با تمرکز بر دسته بندی مواد شیمیایی بر اساس کاربرد و تهیه لیست مواد شیمیایی این امکان به وجود آید تا مواد شیمیایی […]

سانتریفیوژ چیست ؟ سانتریفیوژ یا گریزانه، دستگاهی است که اجزای مایعات، گازها و جامدات را بر اساس اختلاف چگالی آن ها بوسیله نیروی گریز از مرکز جدا می­‌کند. این جداسازی با چرخش سریع یک روتور( قطع ه­ای متحرک از سیستمی الکترومغناطیس که در موتور الکتریکی، آلترناتور و ژنراتور الکتریکی قرار می­‌گیرد.) حاوی لوله­ های نمونه […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا