آمونیوم کلرید و کاربردهای آن

معرفی آمونیوم کلرید و کاربردهای آن

آمونیوم کلرید یا به اصطلاح نشادر ترکیبی غیرآلی با فرمول شیمیایی NH4Cl است. آمونیوم کلرید نمکی است سفید رنگ که به آسانی در آب گرم حل می شود. محلول آن خاصیت اسیدی ضعیفی دارد که ناشی از حضور یون کلر است . نشادر ساختاری بلورین داشته و بی رنگ و بی بو است و طعمی شور و گاها تند دارد. آمونیوم کلرید نقطه ذوب 338 درجه سانتی گراد و نقطه جوش 530 درجه سانتی گراد را دارا می باشد. این ماده به روش صنعتی از واکنش آمونیاک و هیدروکلریک اسید بدست می آید. در برخی آتشفشان ها آمونیوم کلرید به صورت طبیعی یافت می شود.

فروش آمونیوم کلرید

کاربرد آمونیوم کلرید

  • آمونیوم کلرید در صنایع بسیار متنوعی کاربرد دارد. قدیمی ترین کاربرد آمونیوم کلرید استفاده در مواد آتش زا و افزایش رنگ سبز و آبی یون های مس در آتش بازی ها بوده که امروزه با مواد شیمیایی امن تری جایگزین شده است.
  • در حال حاضر بیشترین استفاده از آمونیوم کلرید در صنایع کشاورزی و تولید کودهای شیمیایی حاوی نیتروژن است. هزینه کمتر و غلظت بالاتر آمونیوم کلرید نسبت به آمونیوم سولفات مزیت استفاده از این ترکیب محسوب می شود و تاکنون برای محصولاتی مانند گندم، جو، نیشکر و… استفاده شده است. افزایش کلر در خاک که به دلیل اضافه کردن آمونیوم کلرید است، باعث جذب بیشتر کادمیم توسط گیاهان شده است.
  • در صنعت الکترونیک، برای ساخت مدارهای چاپی و حکاکی بر روی آن، از آمونیوم کلرید برای لحیم کاری بهتر استفاده می شود.
  • آمونیوم کلرید جاذب رطوبت از سطح فلزات است و به عنوان پاک کننده سطح در صنایع آبکاری و روکش دادن فلزات آلیاژی به کار می رود. حضور آمونیوم کلرید فرآیند روکش دهی قلع و روی بر سطح فلز را آسان تر و با کیفیت تر می کند.
  • در مقیاس آزمایشگاهی از این ماده در حمام های خنک کننده برای کاهش دما استفاده می شود. همچنین برای تهیه محلول بافری، به آن آمونیاک افزوده می شود.
  • آمونیوم کلرید مصارف محدودی در زمینه پزشکی نیز دارد. برای انحلال انواع خاصی از سنگ کلیه از این ترکیب استفاده می شود. در برخی از داروها و انتی بیوتیک ها آمونیوم کلرید اضافه شده که منجر به افزایش مقاومت در برابر باکتری و دفع سموم از بدن می شود.
  • یکی دیگر از مصارف کاربردی آمونیوم کلرید، استفاده به عنوان الکترولیت در باتری های سلول خشک است. از این ماده در صنایع نساجی به منظور رنگرزی پارچه، پنبه و چرم استفاده می شود. از دیگر کاربردهای امونیوم کلرید میتوان به عامل پخت در چسب های پایه فرم آلدهید اشاره کرد.

عوارض آمونیوم کلرید

رعایت نکات ایمنی در هنگام کار با آمونیوم کلرید(نشادر) بسیار ضروری است. تماس این ماده با چشم و پوست باعث سوزش شدید شده و در صورت تماس باید به سرعت با مقدار زیادی آب شسته و به پزشک مراجعه شود. خوردن این ماده باعث سوزش مخاط شده و باید بلافاصله پس از ورود به دهان مقدار زیادی آب نوشیده و فرد وادار به استفراغ شود. همچنین در صورت تنفس آمونیوم کلرید، می بایست در هوای آزاد شروع به تنفس عمیق کرد. برای پیشگیری از وقوع این مشکلات، استفاده از لباس محافظ، ماسک و دستکش ضروری است.

نحوه تولید آمونیوم کلرید

در ادامه سه روش تولید آمونیوم کلرید به اختصار توضیح داده شده است:

  1. واکنش بین اسیدکلریدریک و آمونیاک: آمونیوم کلرید را می توان از واکنش مستقیم آمونیاک و هیدروکلریک اسید بدست آورد. تهیه آمونیوم کلرید به این روش بسیار گرمازا بوده و به تجهیزات خنک کننده نیاز است. این واکنش در فشار کمتر از یک اتمسفر و pH=8 با آمونیاک گازی و خالص قابل انجام است.
  2. واکنش بین سولفات آمونیوم و کلرید سدیم: از واکنش آمونیوم سولفات و سدیم کلرید، آمونیوم کلرید و سدیم سولفات حاصل می شود. سدیم سولفات در آب نامحلول بوده و رسوب تولید شده قابل جدایش است. با انجام فرآیند کریستالیزاسیون روی محلول بدست آمده و خشک کردن آن، آمونیوم کلرید تهیه می شود.
  3. واکنش اصلاح شده solvey: این فرآیند به منظور تولید سدیم کربنات انجام می گیرد که آمونیوم کلرید محصول جانبی آن است. در این روش آمونیاک و کربن دی اکسید در محلول آبی سدیم کلرید حل شده و از واکنش آن ها با یکدیگر آمونیوم کلرید و سدیم کربنات حاصل می شود. این روش برای تولید مداوم و در مقیاس صنعتی مناسب بوده و نیاز به دسترسی آسان به واحدهای تولید گاز آمونیاک کارخانجات جهت شروع واکنش وجود دارد.

 

فروشگاه تماد کالا در زمینه فروش انواع مواد شیمیایی فعالیت می کند. کلیه مواد مورد استفاده در این سایت به صورت تضمینی ارائه می شود و شما می توانید از شرایط خرید آنلاین انواع مواد شیمیایی استفاده کنید.

فروش مواد شیمیایی

 

 

 

به محتوای این صفحه امتیاز دهید


۴.۸۳ از ۵
برچسب ها :

مقاله های تمادکالا

احتمالا شما هم تا بحال اسم موادی مانند آب ژاول، آب اکسیژنه و آب مقطر را شنیده اید و با خود فکر کرده اید که این مواد چی هستند و تفاوتشان در چیست. در مقاله پیش رو قصد داریم هرکدام از این مواد را معرفی کرده و با یکدیگر مقایسه کنیم. در ادامه به معرفی […]

هیچ چکیده‌ای موجود نیست زیرا‌این یک نوشته حفاظت شده است.

بدن انسان نیازمند بسیاری از ویتامین ها و پروتین ها است که کمبود این مواد در بدن باعث بروز مشکلات زیادی در سیستم عصبی، گوارش و …  می‌شود. ما می‌توان این مواد مورد نیاز را از طریق خوردن مواد غذایی تامین کنیم و یکی از این مواد غذایی سبزیجات است که علاوه بر تامین مواد […]

ترازوی آزمایشگاهی چیست هیچ آزمایشگاهی بدون تراوزی آزمایشگاهی کامل نیست. همان طور که از نام آن پیدا است ترازوی آزمایشگاهی جهت اندازه گیری اجسام یا مواد مختلف با دقت بالا و کمترین تلرانس(دامنه تغییرات مجاز برای یک کمیت) مورد استفاده قرار می گیرد. نیازهای هر آزمایشگاهی در صنایع مختلف متفاوت بوده به همین دلیل تنوع […]

3 پاسخ به “آمونیوم کلرید و کاربردهای آن”

    • بعنوان طعم دهنده استفاده میشه و غیرسمی است

  1. سلام این ماده رسانا الکتریکی هست؟

    چون جز یکی از مواد تشکیل دهنده چسب چوب هست و من از این چسب برای عایق کردن ولتاژ بالا استفاده کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برخی از مشتریان تمادکالا