در صنایع مختلف همچون غذایی، دارویی، پزشکی و داروسازی، کشاورزی و دامپروری و تصفیه خانه ها اندازه گیری اسیدی بودن مایعات از اهمیت ویژه ای برخوردار است که امروزه توسط دستگاه های pH متر اندازه گیری می شود.
اصطلاح pH از دو کلمه Power و Hydrogene گرفته شده است و نشان دهنده قدرت یونی هیدروژن در آب است. به معنای دیگر نسبت مولکول های یونیزه شده به مولکول های غیر یونیزه شده در محیط آبی را pH گویند.
برای اندازه گیری pH در آزمایشگاه ها از دو روش:
این دسته از pH مترها کوچک و سبک بوده و جزء ارزان ترین های موجود در بازار محسوب شده و نسبت به دیگر انواع پی اچ مترها دقت کمتری دارند.
که نسبت به نوع قلمی کاربرد بیشتری داشته و با انرژی الکتریکی باتری کار می کند. این نمونه قابلیت تعویض الکترود را دارد.
برخلاف دو نوع قبل این دسته قابلیت حمل و نقل نداشته و باید در جای ثابتی قرار گیرند. pH متر رو میزی که به نوع آزمایشگاهی نیز معروف است از دقت بالایی برخوردار بوده و برخی از آن ها قابلیت اندازه گیری دیگر پارامترها را نیز دارند.
پی اچ متر آزمایشگاهی معمولا از دو بخش بدنه که شامل صفحه نمایش، صفحه اندازه گیری، مدارها، کنترل ها و رابط ها بوده و دیگی الکترود است. الکترود یک سازه میله ای شکل بوده که معمولا از جنس شیشه است. در انتهای الکترود یک لامپ دارای سنسور است که به طور خاص برای غلظت یون هیدروژن انتخاب شده است. الکترود ها باید به دستگاه متصل باشند و در صورت عدم استفاده از آن در محلول بافر نگهداری شود.
برای داشتن بهترین نتیجه بهتر است هر روز قبل از انجام آزمایش کالیبراسیون انجام شود اما اگر دقت بالا برای اندازه گیری نمونه نیاز نیست، کالیبراسیون یک یا دوبار در هفته هم کافی است.
برای کالیبراسیون حداقل به دو محلول بافر استاندار که اندازه پی اچ (pH) آن ها مشخص است نیاز است. امروزه برخی از شرکت های تامین کننده محلول های بافر آماده را در دسترس قرار می دهند. به طور کلی بافرهایی با pH 4.00 و pH 10.00 برای کالیبراسیون مناسب است. برای اندازه گیری های دقیق تر بهتر است کالیبراسیون در سه مقدار مختلف pH اندازه گیری شود و پس از قرار دادن در هر محلول بافر آن را با آب دیونیزه شده یا آب مقطر شست و شو داده و مقداری تکان می دهیم تا خشک شود.
گرافن یکی از موادی است که با گسترش فناوری نانو، کاربردهای بسیاری در سراسر جهان یافته است. با این حال شاید برای عده ای سوال باشد که تفاوت “گرافن” و “گرافن اکساید” در چیست. در این مقاله قصد داریم به این پرسش پاسخ بدهیم. برای شناخت گرافن اکساید، ابتدا لازم است با گرافن آشنا شویم. […]
سیلیکاژل یا همان رطوبت گیر یکی از مواد شیمیایی می باشد که به دلیل کاربردهای بالای آن برای مصارف مختلفی استفاده می شود. مصارف و کاربرد های سیلیکاژل بسیار می باشد از این رو پس از مقاله انواع سیلیکاژل سعی کردیم به طور جداگانه به کاربرد های سیلیکاژل به پردازیم. شرکت تماد کالا با توجه به فروش […]
شاید برای خیلی ها این سوال پیش آمده باشد که به چه موادی “نانو مواد” می گویند و اصلا “نانو” به چه معنی است؟ قصد داریم در مقاله پیش رو توضیحاتی در مورد فناوری نانو و نانومواد بدهیم. علم و فناوری نانو به دستکاری و تغییر مواد و باالتبع خواص آنها در ابعاد کوچک(نانو) گفته […]
زانو بند طبی یا بریس زانو نوعی وسیله پزشکی کمک کننده است که در زمان زانودرد میتوان از آن استفاده کرد. همچنین ورزشکاران ازآنجهت جلوگیری از ایجاد آسیب به زانوهایشان استفاده میکنند. زمانی که از زانوبندطبی بهخصوص زانوبندهای پروفیلاکتیک که نقش حمایت کننده و محافظت کننده از زانوها رادارند، استفاده میکنید درواقع از رباطهای زانو […]