یکی از آزمایش هایی که در دوران دبستان و راهنمایی در آزمایشگاه های علوم انجام می شود، آزمایش ساخت کوه آتشفشان توسط آمونیوم دی کرومات می باشد. در ابتدا به خواص و ویژگی های آمونیوم دی کرومات پرداخته و سپس به سراغ روش انجام آزمایش می رویم.
آمونیوم دی کرومات یک ترکیب غیرآلی با فرمول شیمیایی NH4)2Cr2O7) است که حاوی یون های آمونیوم و دی کرومات است. این ماده همانند اکثر ترکیب های یونی، در دمای معمولی جامد است و به شکل جامد نارنجی رنگ وجود دارد. این ماده بسیار سمی و خورنده می باشد. در آمونیوم دی کرومات مانند دیگر کرومات ها و دی کرومات ها، عدد اکسایش کروم 6+ می باشد که به آن hexavalent chrumium گفته می شود. گاهی اوقات آمونیوم دی کرومات به عنوان آتش vesuvian به خاطر استفاده از آن در آزمایش کوه آتشفشان استفاده می شود. در دمای اتاق و فشار ثابت این ترکیب به صورت کریستال های نارنجی و اسیدی می باشد که در آب و الکل قابل حل می باشد. این ترکیب توسط کرمیک اسید و آمونیوم هیدروکسید توسط فرایند کریستالی شدن به وجود می آید. آمونیوم دیکرومات هم شامل یک اکسیدکننده (دیکرومات) و هم شامل یک کاهنده (آمونیوم) میباشد.
شرکت اینترنتی تمادکالا در زمینه ی فروش آمونیوم دی کرومات، آماده ارائه خدمات می باشد.شما می توانید آمونیوم دی کرومات را از طریق لینک زیر سفارش دهید.
برای انجام آزمایش کوه آتشفشان نیاز به موارد زیر می باشد:
برای انجام این آزمایش کافی است مقداری آمونیوم دی کرومات را در بوته چینی ریخته شود. سپس منبع حرارتی (دارای شعله) را به ماده نزدیک کنیم. آمونیوم دی کرومات از بالا به سمت داخل بازاویه ی قائم شروع به واکنش می کند و از داخل شروع به بیرون انداختن مواد تجزیه شده می کند و به عبارت دیگر مانند کوه آتشفشان فوران می کند و حدوداً تا یک الی یک و نیم متری، مواد را به اطراف می پاشد. برای فهم بیشتر آزمایش به فیلمی که در انتها آورده شده است دقت بفرمایید. در حین آزمایش مراقب باشید چرا که این آزمایش به صورت انفجاری صورت می گیرد و فراورده های آزمایش به اطراف پرتاب می شود.
آمونیوم دی کرومات به هنگام حرارت دادن تجزیه می شود. واکنش تجزیه آمونیوم دی کرومات به صورت زیر است.این واکنش به صورت ناگهانی با اعمال منبع حرارتی به آمونیوم دی کرومات صورت می گیرد و لازم نیست به کل آمونیوم دی کرومات حرارت برسد چرا که حرارت در ماده به صورت خود به خود منتقل می شود.
NH4)2 Cr2O7 → Cr2O3 (s) + N2 (g) + 4 H2O (g)+ΔH )
فراورده های این آزمایش، گاز نیتروژن و اکسید کروم(3) می باشد که ماده ای به رنگ سبز تیره می باشد. پودر سبز رنگ در آب محلول می باشد و یک محلول نارنجی/زرد رنگ را به وجود می آورد.
الکترونیک چاپی، فناوری جدیدی است که با سرعت خیره کنندهای در حال توسعه است و روند تغییرات آن در سالهای اخیر بسیاری از صنعتگران و مصرف کنندگان را به آینده این فناوری امیدوار کرده است. از پیشرفتهای کثیر این فناوری می توان به پیشرفت در صنعت الکترونیک اشاره کرد، که موجب ارزان سازی، انعطاف پذیری، […]
کاغذ تورنسل یا کاغذ لیتموس (Litmus paper) در اصل از یک ماده ی رنگی طبیعی و نوعی گلسنگ (Lichen) به دست می آید. گلسنگ گیاهی کوچک است که از همزیستی قارچ و جلبک در کنار هم به وجود می آید. کاغذ تورنسل برای سنجش و شناسایی اسیدها و بازها مورد استفاده قرار می گیرد. کاغذ لیتموس […]
ژلاتین چیست؟ ژلاتین کلمه ای انگلیسی (gelatin or Gelatin) است که از لاتین gelatus به معنی سفت یا یخ زده گرفته شده است. همچنین ممکن است با عناوین دیگری از جمله: کلاژن هیدرولیز شده، هیدرولیزات ژلاتین، ژلاتین هیدرولیز شده، هیدرولیزات کلاژن شناخته شود. ژلاتین یک ترکیب استخراج شده از بافت های همبند مانند: پوست، استخوان […]
شیمی یکی از حوزه های علوم است که آزمایش های جذاب فراوانی در آن وجود دارد. بسیاری از این آزمایش ها برای می توانند برای کودکان بسیار مفید، آموزنده و لذت بخش باشند. در مقاله پیش رو سعی شده لیستی از این آزمایش های شیمی که برای کودکان جذاب هستند، تهیه شود. این آزمایش ها […]