یکی از ابزار های مورد استفاده در آزمایشگاه های بیولوژی و میکروبیولوژی جهت کشت و رشد دادن نمونه هایی مانند بافت و میکروارگانیسم ها دستگاه انکوباتور(incubator) است. انکوباتور با کنترل کردن میزان رطوبت، دما، فشار هوا، میزان دی اکسید کربن و میزان اکسیژن شرایط مورد نیاز برای زنده ماندن و رشد میکروارگانیسم ها فراهم می کند.
فروش انکوباتور
اولین انکوباتور های به وجود آمده در چین و مصر باستان بود. این انکوباتورها متشکل از اتاق هایی بودند که توسط آتش محفظه داخلی اتاق گرم شده تا شرایط لازم برای تخم مرغ های تازه را تا زمان بیرون آمدن جوجه در آن فراهم کنند. در قرن 19 میلادی با پیشرفت علم پزشکی از دستگاه انکوباتور برای نگهداری و نجات جان نوزادانی که کمتر از 37 هفته به دنیا آمدند استفاده می شد. در قرن 20 میلادی اولین انکوباتور های آزمایشگاهی جهت شناسایی میکروارگانیسم ها و تشخیص صحیح آن ها تولید و مورد استفاده قرار گرفت.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی نسل جدیدی از انکوباتور ها تولید شده که با توجه به ویژگی آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر موارد گفته شد یکی دیگر از کاربرد های دستگاه انکوباتور استفاده در آزمایشگاه ژنتیک جهت کشت و تکثیر بافت برای استخراج ماده ژنتیکی(DNA) جهت ساخت ارگانیسم های مختلف است.
محفظه نگهداری نمونه یک محفظه دو جداره عایق بندی شده از جنس استیل ضد زنگ و یا آلومینیوم است تا امکان ورود و خروج گاز های داخل محفظه با بیرون به حداقل کاهش یابد. وجود استیل ضد زنگ به کار برده شده در محفظه باعث می شود تا محیط داخل انکوباتر در مقابل دمای بالا، رطوبت، ریزش احتمالی مایعات و نمونه ها و همچنین زنگ زدگی و خوردگی در امان باشد.
به طور کلی تنظیم گرمای محفظه داخل انکوباتور توسط هیتر های الکتریکی انجام می شود. انتقال گرمای ایجاد شده توسط دو روش Conduction (انتقال گرما از طریق جسم جامد) و Convection (انتقال گرما توسط حرکت یک مایع) صورت می گیرد. اگر چه مرسوم ترین حالت انتقال گرما توسط هوا انجام می شود به همین علت وجود هواکش هایی جهت همرفت اجباری لازم است تا دمای محفظه در تمامی نقاط یکسان باشد. سیستم های کنترلی به کار برده شده مانند ترموکوبل ها، ترموستات ها و یا دیگر عوامل نیمه رسانا جهت کنترل دمای داخلی محفظه انکوباتور استفاده می شوند.
برخی از انکوباتور ها بسته به موارد استفاده قابلیت ترکیب گاز را داخل محفظه دارند. در این حالت وجود سنسور های اندازه گیری جهت بررسی میزان سطح گازهای موجود در محفظه ضروری بوده تا در صورت کاهش از طریق مخزن موجود تامین گردد.
وجود رطوبت جهت رشد و تکثیر میکروارگانیسم ها لازم و ضروری است. به همین دلیل سنسور هایی در انکوباتور تعبیه شده تا رطوبت لازم برای نمونه را کنترل نماید. رطوبت موجود در محفظه از طریق گرم شدن مخزن آب و ایجاد بخار تامین می شود.
علائم خطر مواد شیمیایی (GHS ها) بر روی بسته بندی موادشیمیایی، علائمی درج شده اند که بیان کننده ی خطرات مواد هستند. بعضی از مواد هیچگونه علائم خطر خاصی ندارند که معمولا جای خالی آنها بر روی مواد موجود است. مانند تصویر زیر: جای خالی GHS ها دایره شعله ور: -گاز های اکسیدکننده […]
مواد شیمایی میتوانند خطرات بالقوه ای برای انسان و محیط زیست داشته باشند. به همین دلیل هم هست که باید در نگهداری آنها موارد مختلفی رعایت شوند تا این خطر به کمترین مقدار خود برسد. در مقاله پیش رو به اقدامات لازم برای نگهداری مواد شیمیایی در آزمایشگاه ها خواهیم پرداخت. شرکت های تولید کننده […]
سدیم هیدروکسید، سود سوزآور یا کاستیک سودا (caustic soda) دارای فرمول شیمیایی NaOH است. این ماده جامدی سفید رنگ است که دارای دمای ذوب 1390 درجه سانتی گراد است. این ماده جاذب آب است و آب محیط اطراف خود را جذب میکند. به همین دلیل نیاز است که در نگهداری آن ملاحظات لازم انجام گیرد. […]
تولوئن(متیل بنزن یا فنیل متان) یکی از ترکیبات آلی است که امروزه کاربرد زیادی در ضنایع مختلف دارد. از آن در صنایعی همچون رنگ و رزین استفاده می شود.تولوئن جز هیدرو کربن های آلی بحساب می آید که از قطران ذغال سنگ استخراج میشود. این مایع بی رنگ و آتش گیر است و به عنوان حلال، […]