گرافن یکی از موادی است که با گسترش فناوری نانو، کاربردهای بسیاری در سراسر جهان یافته است. با این حال شاید برای عده ای سوال باشد که تفاوت “گرافن” و “گرافن اکساید” در چیست. در این مقاله قصد داریم به این پرسش پاسخ بدهیم.
برای شناخت گرافن اکساید، ابتدا لازم است با گرافن آشنا شویم. (اگر با گرافن آشنا هستید، می توانید این بخش مقاله را نخوانید و مستقیما به بخش “گرافن اکسید چیست؟” بروید.)
به طور کلی می توان گرافن را یک صفحه تک لایه از اتم های کربن دانست. اتم های کربن در یک ساختار 6 ضلعی که شباهت زیادی به کندوهای عسل دارد، در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. در این ساختار هر اتم کربن با 3 اتم کربن دیگر پیوند کووالانسی برقرار کرده است.
اگر بتوانیم گرافیت را به لایه های بسیار بسیار نازک به قطر یک اتم برش دهیم، به گرافن دست خواهیم یافت.
اتم کربن در حالت عادی یک ماده چهارظرفیتی است. این به این معناست که در لایه ظرفیت آن 4 الکترون یافت می شود. از انجایی که در گرافن تنها 3 پیوند کووالانسی برقرار کرده است، یکی از این الکترون ها به صورت آزاد روی این صفخه گرافنی قرار دارد. این الکترون آزاد به گرافن خواص الکتریکی و حرارتی ویژه ای می دهد. گرافن ماده ای بسیار رساناست.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره گرافن، می توانید مقاله “گرافن چیست؟ کاربردها، روش سنتز” را نیز مطالعه فرمایید.
این ماده بدلیل خواص الکتریکی ویژه ای که دارد، کاربردهای بسیار فراوانی دارد. در ادامه به برخی از این کاربردها اشاره خواهد شد.
با گرافن آشنا شدیم. حال به سراغ تفاوت آن با گرافن اکساید می رویم.
گرافن اکساید در واقع همان صفحات دو بعدی گرافنی هستند که روی صفحاتش گروه های اکسیژنی وجود دارد. این ماده بدلیل به هم ریختن ساختار اصلی گرافن و وجود این گروه ها، خواص حرارتی و الکتریکی خوبی مانند گرافن ندارد. ولی بدلیل وجود گروه های اکسیژنی، توانایی برهمکنش بهتری با مواد دارد و می تواند در کاربردهای گوناگون دیگری مورد استفاده قرار گیرد.
معمولا گروه های متصل به گرافن اکساید، گروه های هیدروکسیل و اپوکسید هستند. این گروه ها به گرافن اکسید این امکان را می دهند که با پیوندهای کووالانسی این صفحات را به بسیاری از مواد و بویزه پلیمرها متصل کند. گرافن اکسید نسبت به گرافن از زیست سازگاری بهتری برخوردار است و می تواند در کاربردهای پزشکی نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
البته می توان گرافن اکساید را احیا کرد و تا حدی خواص آن را باز گرداند.
محیط کشت میلک آگار محیط کشت میلک آگار، یکی از انواع محیط های کشت غیر انتخابی است. این نوع محیط کشت برای بررسی میکرو ارگانیسم هایی که در شیر و یا محصولات لبنی وجود دارد به کار رفته و می توان میکروارگانیسم های موجود در شیر را به راحتی شمارش کرد. شما می توانید با […]
انتخاب سایز کفش مساله بسیار مهمی است. در صورتی که سایز کفش مناسب اندازه پای شما نباشد، ممکن است صدمات بسیار بدی به پاها، زانو، لگن و ستون فقرات شما وارد شود. به همین دلیل است که تصمیم گرفتیم تا مقاله ای برای انتخاب سایز کفش و آشنایی با انواع قالب ها و استانداردهای سایز […]
مواد شیمیایی موجود در شوینده ها شوینده ها موادی پرکاربرد برای زدودن انواع چربی و آلودگی ها از سطوح مختلف هستند. اولین ماده ی شوینده تولید شده توسط انسان صابون است که از ساخت آن قرن ها می گذرد. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، طیف گسترده ای از محصولات شوینده با ویژگی های پاک […]
متالورژی پودر یکی از شاخههای علم متالورژی است که در آن مواد را به ذرات ریز تبدیل نموده و با حرارت دادن و انجام شدن عمل تف جوشی (سینترینگ) قطعه مورد نظر تولید میشود. تولید این پودر از مواد با اندازههای مختلفی انجام میگیرد. ذرات با اندازه ریزتر برای متالورژی پودر مورد استفاده است زیرا […]
سلام
ممنون خسته نباشید