همزن آزمایشگاهی یا میکسر آزمایشگاهی یک از تجهیزات آزمایشگاهی متداول در آزمایشگاه ها است که در صنایع مختلف نظیر داروسازی، آزمایشگاه شیمی، رنگ سازی و … مورد استفاده است. از همزن آزمایشگاهی برای مخلوط کردن مایعات، یکنواخت نگه داشتن نمونه مایع در حین آزمایش،برای گرم کردن یا خنک کردن نمونه و همچنین برهمکنش بیشتر مواد در آزمایشگاه استفاده می شود. میکسر های آزمایشگاهی انواع مختلفی داشته که در ادامه به بررسی یک به یک آن ها می پردازیم.
شما می توانید برای خرید انواع میکسر آزمایشگاهی به صفحه فروش همزن آزمایشگاهی مراجعه کنید.
یکی از ابراز های موجود در آزمایشگاه که از جنس شیشه یا پلیمر بوده و برای همزدن محلول ها کاربرد دارد.
همزن مغناطیسی یا magnetic mixer نوع دیگری از همزن های موجود در آزمایشگاه بوده که برای مخاوز کردن مایعات مورد استفاده قرار می گیرد. برای استفاده از این همزن کافی است یک میله کوچک که به آن stir bar می گویند را داخل ارلن ظرف مایع گذاشته و سپس ظرف را بر روی صفحه ای که زیر آن محوری با خاصیت مغناطیسی در حال چرخش است، قرار می دهند. به این ترتیب میله موجود با کمک نیرو مغناطیسی به چرخش درآمده و موجب مخلوط شدن نمونه ها می شود. علاوه بر قابلیت همزدن برخی دیگر از صفحات با ایجاد گرما موجب گرم شدن نمونه نیز می شوند. به این صورت دو عمل همزدن و گرم شدن به طور خمزمان انجام می شود.
همزن های مکانیکی برای مخلوط شدن ترکیبات مایع با تعداد دور و زمان مشخص در آزمایشگاه ها مورد استفاده است. این دسته از همزن ها بر اساس نوع پره ای که در آن به کار رفته به سه دسته پره ملخی، پره پارویی و پره توربینی تقسیم می شوند. نوع ملخی با جریان محوری که دارد برای مایعاتی با گرانروی کم مناسب بوده و اغلب برای معلق کردن ذرات جامد داخل سیال به کار برده می شود.
نوع پارویی که ارزان ترین و ساده ترین مدل در بین همزن های مکانیکی است با به حرکت درآوردن سیال به شکل مماسی و شعاعی برای طیف وسیعی از گرانروی ها مناسب است.در مدل توربینی به خاطر شکل ساختاری پره، جریان های پر قدرتی ایجاده شده که به همین دلیل مناسب برای مایعاتی با گرانروی کم می باشد.
شیکر های آزمایشگاهی نیز جزئی از همزن های آزمایشگاه محسوب می شوند زیرا برای همزدن و مخلوط کردن در حجم های پایین کاربرد دارد. به طور کلی شیکر ها به 5 دسته:
همزن های آزمایشگاهی عمدتا برقی هستند و کار را بسیار راحت تر کرده اند. البته در موارد خاصی از میله های همزن دستی در آزمایشگاه ها نیز استفاده می شود. اما زمانی که نیاز به همزدن سریع یا به مدت طولانی وجود دارد، لازم است تا از همزن های برقی آزمایشگاهی استفاده شود.
ستون مهره ها به نوعی ستون اصلی بدن است. بدلیل زندگی پشت میز نشینی، امروزه بسیاری از افراد با مشکلات ستون مهره از قبیل دیسک های گردن یا دیسک کمر مواجه هستند. یکی از ابزارهایی که ممکن است به بهبود دردهای کمر و گردن کمک کند، گردنبند و کمربندهای طبی هستند. در ادامه قصد داریم […]
در مقاله پیش رو قصد داریم به معرفی دسیکاتور و انواع آن و روش کار با آن بپردازیم. دسیکاتور وسیله ایست(معمولا شیشه ای) درپوش دار و برای خشک نگه داشتن و یا خشک کردن مواد از آن استفاده می شود. فروشگاه تماد کالا این امکان را فراهم کرده است تا از خدمات خرید دسیکاتور استفاده کنید. خرید […]
مولاژ چیست؟ مولاژ به نوعی ماکت گفته می شود که معمولا نمایانگر بخشی از بدن است. این ماکت ها معمولا برای مصارف آموزشی استفاده می شوند. مولاژها ممکن است به عوامل بیرونی واکنش نشان دهند(مانند مولاژ های شبیه سازی خونریزی و حوادث یا اتاق عمل) و یا صرفا برای تماشا و نمایاندن آناتومی باشند. مولاژ […]
جوهر نمک و وایتکس هر دو از تمیزکننده های مورد استفاده در منازل و صنعت می باشند اما تفاوت این دو ماده در چیست؟ جوهر نمک یا همان هیدروکلریک اسید با فرمول شیمیایی HCL یکی از مهم ترین حلال ها برای استفاده صنعتی و خانگی به شمار می رود. این اسید به علت خورندگی و […]